Na Záhorie prichádza moskovský rodák

O údernosti a sile skalického celku nemožno pochybovať, s 92 gólmi sú Záhoráci najčastejšie skórujúcim tímom celej súťaže. Vedenie tímu zo severozápadu republiky sa však do svojich radov rozhodlo angažovať Jegora Arbuzova. Ide o štvrtého legionára na súpiske aktuálne druhého celku tabuľky, tretieho Rusa.

Niekdajší reprezentant „zbornej“ do 17 rokov začínal s hokejom v hlavnom meste Ruska. Prvýkrát vykorčuľoval na ľad ako nádej Dynama Moskva, neskôr sa ešte počas mládežníckych kategórii presunul do konkurenčného mestského CSKA. Po vydarenom ročníku 2017/18 sa teraz už 20-ročný obranca presunul poza veľkú mláku, kde naberal skúsenosti v poprednej juniorskej súťaži WHL ako hráč Spokane Chiefs.

V aktuálnom ročníku neodohral Arbuzov zatiaľ ani jeden súťažný duel. Uplynulý ročník strávil v ruskej juniorskej Mládežníckej hokejovej lige ako hráč AKM Novomoskovsk, respektíve Reaktor Nižnekamsk. Celkovo naskočil do 43 duelov so ziskom 13 kanadských bodov za dva góly a jedenásť asistencií. HK Skalica bude pre mladého Rusa prvým pôsobiskom na seniorskej úrovni.

HK Skalica informoval o príchode novej akvizície na svojich sociálnych sieťach.


Súvisiace články