Napínavú sériu rozuzlilo až predĺženie, do semifinále putujú Záhoráci

Krajské súperenie medzi Skalicou a Trnavou sa ukázalo ako veľmi vyrovnané, hoci medzi oboma protagonistami bol po základnej časti v tabuľke pomerne veľký rozdiel – šesť priečok. Favorit zo Záhoria si napokon po piatich dueloch vybojoval mečbal, no Trnavčania ukončenie sezóny odmietli. Séria sa tak presťahovala do Skalice na rozhodujúci siedmy zápas. V ňom sa domáci hráči dostali do vedenia 2:0, no kvôli svojej nedisciplinovanosti si stretnutie skomplikovali a dovolili súperovi vyrovnať. Celé stretnutie nakoniec rozuzlilo až predĺženie, v ktorom Skaličania rozhodli o svojom postupe a Trnave ukončili sezónu.       

TIPOS Slovenská hokejová liga - 7. zápas štvrťfinále

HK iClinic Skalica - HK Gladiators Trnava 3:2 pp (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0), stav série 4:3, Skalica postupuje do semifinále

Góly: 22. Janáč (Kotvan, Včelka), 32. Jarolín (Janík), 61. Džiošvili  – 45. Kukumberg, 52. Vuorijärvi. Rozhodovali: Novák, Goga – Gegán, Orolin, strely: 49:32, vylúčení: 4:3, navyše Vidovič 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2159 divákov.

Skalica: Borák – Horváth, Šmach, Kadlečík, Janík, Vidovič, Hílek, Arbuzov, R. Nemec – Hujsa, Džiošvili, Štumpf –  Galimov, Jaša, Šátek – Janáč, Včelka, Kotvan – Šišolák, Jarolín, Kuba

Trnava: Hollý – Ejem, Rašin, Semaňák, Poldruhák, Schmidt, Kliment, Hajda, Vuorijärvi – Jurák, Holovič, Okoličány – Miklík, Kukumberg, Antonov – Ružek, Kupka, Šandor – Komloš, Adamčík, Mrava

Domáci hráči sa do súpera pustili hneď v úvodnej tretine, no na brankára Hollého nestačili. Po prvej desaťminútovke dokonca Trnava dostala možnosť presilovej hry, ale početnú prevahu nevyužila. Podobne dopadli o pár minút aj Skaličania. Strelci na oboch stranách sa celú tretinu nedokázali presadiť a nezmenila to ani presilovka hostí v poslednej minúte. Do šatní mužstvá odchádzali za bezgólového stavu, v prospech Skalice však hovorila strelecká prevaha 15:7.

Na radosť domácich fanúšikov v prostrednom dejstve netrvalo dlho a Záhoráci sa ujali vedenia. Na konci dvadsiatej druhej minúty sa presne trafil Janáč. V polovici tretiny si kvôli vrazeniu na mantinel odišiel sadnúť na trestnú lavicu Schmidt a Skalica získala presilovku. Tú zásluhou Jarolína využila a dostala sa do dvojgólového vedenia. Trnavčania potrebovali manko skresať, no nedarilo sa im to. Veľkú príležitosť však dostali na konci tretiny, keď skalický obranca Vidovič minútu pred klaksónom napadol protihráča a vyslúžil si za to päťminútový trest a vylúčenie do konca zápasu.

Hneď na začiatku tretej časti Trnavu čakali ešte štyri minúty v početnej výhode. Navyše v 43. minúte sa nechal vylúčiť aj Janík a hostia mali skvelú šancu na zníženie v presilovke piatich proti trom. „Gladiátori“ už tentokrát súpera za nedisciplinovanosť trestali a jednu sekundu po ukončení dvojnásobnej presilovky znížil na 1:2 Kukumberg. Trnava zacítila, že duel ešte nie je stratený a snaha o vyrovnanie sa jej vyplatila. V 52. minúte prekonal domáceho gólmana Vuorijärvi a razom bolo vyrovnané. Do konca poslednej tretiny už žiaden gól nepadol a zápas smeroval do predĺženia. Extra čas ale netrval ani minútu. Na radosť domácich fanúšikov strelil pred koncom 61. minúty gól Džiošvili, čím rozhodol samotné stretnutie aj celú sériu.

 


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
49 (6,12 %)
Strely Strely
32 (6,25 %)
30 (93,75 %)
Zákroky Zákroky
46 (93,88 %)
1/3 (33,33 %)
Presilové hry Presilové hry
1/5 (20,00 %)
4/5 (80,00 %)
Oslabenia Oslabenia
2/3 (66,67 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 31,78,86,88,10,16 / - 35,77,15,16,8
  • 31:07
  • 2:0
  • PH1
3. tretina
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Súvisiace články