Nasledujúce kolo s nádychom súbojov mužstiev z opačných polovíc tabuľky

Druhé decembrové kolo TIPOS SHL sa ponesie v znamení zápasov medzi mužstvami z náprotivných strán momentálnej tabuľky. Tento prípad prinesú až štyri duely, z ktorých tabuľkovo najjednoznačnejším bude stretnutie v Topoľčanoch, kam pricestuje káder Levíc. Vo zvyšnej dvojici ligových bitiek tabuľka napovedá tesnejšie boje - dubnický Spartak privíta na svojom ľade Záhorákov a do bratislavskej Arény Ondreja Nepelu prídu „panteri".

Program 22. kola TIPOS SHL (piatok 3. december)

   vs       14:00   

PRED ZÁPASOM   

Netradične skoro otvorí kolo súboj celkov ťahajúcich trojzápasové šnúry. Kým na strane domácich ide o víťaznú vlnu, hostia majú na svojom konte sériu troch prehier po sebe. Bratislavčania sa úspechom v ostatnom dueli proti Leviciam odlepili z desiateho miesta tabuľky. Hokejisti Považskej Bystrice si naposledy v strete šiesteho so siedmym zmerali sily s Dubnicou, ktorej podľahli tesne 1:2 a Spartak im odskočil na rozdiel šiestich bodov. Pre domácich by výhra s „pantermi" znamenala cenné tri body, ziskom ktorých by sa dotiahli práve na svojho protivníka. Hostia však nebudú chcieť dopustiť výsledok z prvého vzájomného zápasu.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (28) – Miroslav Zaťko (16)

Brankári: Ádam Beke (92,36 %) – Tomáš Hrušík (91,74 %)

Vzájomný zápas: Považská Bystrica – Modré krídla 3:6


    vs       16:00   

PRED ZÁPASOM   

Domáci „rytieri" v uplynulom kole ukončili svoju deväť duelov trvajúcu série prehier. Učinili tak proti Trnave, ktorá tesne predtým prerušila desaťzápasovú bodovú šnúru Skalice. Brezno dokázalo „gladiátorom" nasúkať šesť kúskov a ich ďalším súperom bude Martin. Tím od rieky Turiec naposledy úspešne zvládol meranie síl s tabuľkovým susedom z Humenného, keď východniarov porazil 2:0, čím im nenechal priestor na bodové odskočenie. Motiváciou hostiteľa piatkového stretnutia je priblížiť sa k prvej desiatke celkov, no Martinčania momentálne pomýšľajú na zisk štvrtej priečky a proti Brezňanom budú chcieť zopakovať októbrový rezultát.

Lídri produktivity: Peter Melcher (16) – Matej Dírer (23)

Brankári: Vladimír Glosár (91,72 %) – Juraj Ovečka (90,26 %)

Vzájomný zápas: Martin – Brezno 4:1


    vs         17:30  

PRED ZÁPASOM   

Po dvoch tesných nezdaroch čaká na Humenčanov mužstvo s ôsmimi prehrami po sebe. Východniari totiž na svojom ľade privítajú Žiar nad Hronom, ktorý z ostatných ôsmich súbojov vydoloval iba tri body za tri remízy v riadnom hracom čase. V humenskom programe duelov boli v posledných dvoch kolách naplánované strety s tabuľkovými susedmi z Topoľčian a Martina, ale „levy" si z týchto zápasov body neodniesli. Príležitosť na nápravu budú mať práve proti „indiánom", ktorí ich však počas predminulého mesiaca dokázali zdolať v pomere 4:1

Lídri produktivity: Dominik Borov (23) – Jozef Mihalík (18)

Brankári: Eugen Rabčan (93,12 %) – Matej Šimo (91,48 %)

Vzájomný zápas: Žiar nad Hronom– Humenné 4:1


    vs        17:30   

PRED ZÁPASOM   

V Topoľčanoch je nachystaný súboj mužstiev s presne opačnou športovou formou. Hostitelia v posledných šiestich dueloch začali ďalšiu bodovú žatvu a na svoje konto si zakaždým pripisovali plný počet, kým Levičania ťahali v ostatnom poltucte prípadov stále za kratší koniec. Vydarené obdobie vyšvihlo topoľčiansky celok na tretie poschodie ligovej tabuľky, no hostia budú nastupovať do tohto stretnutia z dvanástej priečky. Veľký pozor si budú musieť dávať na domáce presilovky - Topoľčany doposiaľ využili takmer každú štvrtú početnú výhodu a v tejto štatistike im patrí celkovo druhé miesto.

Lídri produktivity: MIchal Kluka (26) – Samir Saliji (12)

Brankári: Erik Kompas (93,95 %) – Roman Rychlík (89,81 %)

Vzájomný zápas: Levice – Topoľčany 3:5


     vs        17:30  JOJ Šport

PRED ZÁPASOM   

Žilinčania si v predošlom kole ustrážili pozíciu lídra, keď po tesnej a dôležitej výhre na skalickom ľade odskočili svojmu prenasledovateľovi na rozdiel štyroch bodov. Pre „vlkov" to bolo štvrté víťazstvo v rade a rovnakú séria svietila donedávna aj pri trnavskom celku, ktorý však v minulom meraní síl podľahol Breznu 2:6. Prvý vzájomný stret oboch piatkových súperov ponúkol v októbri na trnavskom ľade vyrovnanú bitku taktík a o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Trnavčania. Dôležitým faktorom môže byť aj využívanie presilových hier, no v tomto parametri majú obe strany takmer totožnú úspešnosť.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (26) – Roman Jurák (23)

Brankári: Stanislav Škorvánek (93,45 %) – Juraj Hollý (91,03 %)

Vzájomný zápas: Trnava – Žilina 3:2 sn


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Domáci Spartak sa v poslednej dobe javí ako expert na tesné výsledky. Ostatných päť súbojov tohto celku skončilo rozdielom jediného presného zásahu, naposledy sa v dueli s Považskou Bystricou zrodila dubnická výhra 2:1. Rovnaký rezultát bol k videniu aj v nedávnom boji Skalice o čelo, no pre Záhorákov mal výsledok opačné gardé a Žiline podľahli 1:2. Dubnica sa štyrmi víťazstvami z predchádazjúcich piatich zápasov vyšvihla do hornej polovice ligového osudia a Skaličanov pomýšľajúcich na horné priečky vôbec nečaká ľahká úloha.

Lídri produktivity: Filip Ondruš  (25) - Daniel Štumpf (44)

Brankári: Michal Gabriš (91,71 %) - Dávid Borák (93,30 %)

Vzájomný zápas: Skalica - Dubnica 4:1


Súvisiace články