Nespomenul si ani on, ani spoluhráči. Na puk pripomínajúci prvý seniorský gól Samuel Nagy zabudol

Obliekol dresy A-mužstva Košíc i Humenného. Na východe republiky sa však Samuel Nagy svojho premiérového gólu na seniorskej úrovni nedočkal. Cez leto sa presťahoval do Topoľčian, kde mu na dosiahnutie tejto méty stačili tri súťažné stretnutia.

Rodák z metropoly východu skóroval vo veľkom štýle. Po krásnej individuálnej akcii prekonal v treťom kole brankára Brezna a svojmu tímu zariadil prvý trojbodový zisk v sezóne. „Timo Tomala mi to posunul do jazdy a hneď nastala situácia dvoch proti dvom. Obranca sa mi hodil pod nohy, mal som ešte dostatok času na to, aby som spravil kľučku a natlačil sa do voľného priestoru. Odrazu som bol sám pred brankárom, stačilo iba zakončiť,“ vracia sa k momentu, na ktorý mnoho hráčov spomína aj na úplnom konci profesionálnej hráčskej kariéry.

Že ide o jeho prvý presný zásah medzi mužmi si 21-ročný útočník uvedomil až o trochu neskôr. „Nakoľko sa už tretí rok striedavo pohybujem medzi seniormi, došlo mi to až po zápase, keď mi to oznámili chalani z kabíny,“ priznáva topoľčiansky útočník Samuel Nagy.

So spoluhráčmi mal niekoľkonásobný dôvod na radosť. „Mal som vynikajúci pocit, keďže zároveň šlo o jediný gól v zápase. Nestáva sa úplne často, aby hokejový zápas skončil takýmto výsledkom. Ďalším plusom je, že šlo o naše prvé víťazstvo v sezóne,“ so spokojnosťou hovorí bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.

Býva tradíciou, že v prípade dosiahnutia určitého individuálneho úspechu, si hráč na pamiatku odloží puk. „Zabudlo sa na to. Trochu to zamrzí... Ale snáď tých gólov bude ešte viac,“ smeje sa šťastný strelec. Na povinný príspevok do klubovej kasy sa ale nepozabudlo. „Alex Zekucia už odo mňa vymáha 30 eur. Asi mi neostáva nič iné, ako to zaplatiť.“

Samuel Nagy

Samuel Nagy hokejovo vyrastal v rodných Košiciach. Zdroj: Jäzva

Prvá adresa mimo rodiska

Pre šikovného praváka sú Topoľčany prvým pôsobiskom mimo východu republiky. Drvivú väčšinu svojej doterajšej kariéry strávil v materskom klube „oceliarov“. „Zvykám si pomaly. Z Košíc je tu takisto Adam Matej, ktorý mi na začiatku Topoľčany poukazoval. Teraz je to úplne v pohode, spoznal som sa aj s ostatnými chalanmi,“ pochvaľuje si forvard, ktorý sa v uplynulom ročníku tešil z juniorského extraligového titulu.

Malou aklimatizáciou musí prejsť okrem nového prostredia takisto v kuchyni. Miesto pri sporáku je teraz omnoho častejšie jeho rajónom. Ako mu to ide? „Učím sa. Zo začiatku som volil skôr jednoduchšie jedlá, teraz si už trúfnem aj na niečo zložitejšie. Snažím sa o seba starať a stravovať sa pestro.“

Stredobodom pozornosti naďalej ostávajú výkony na ľadovej ploche. „Chcem čo najviac hrávať a bodovo sa presadiť. Radi by sme spravili nejaký úspech, minimálne sa dostali do semifinále, podobne ako naposledy,“ zakončuje sezónnymi ambíciami Samuel Nagy, útočník HC Topoľčany.