Októbrová all-stars formácia St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

Október v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige naznačil, že o čelo tabuľky sa budú biť tri tímy - Skalica, Michalovce a Martin. Všetky tri kluby mali svojich ofenzívnych aj defenzívnych lídrov, ktorí vyčnievali. V Martine pútal pozornosť výborne hrajúci veterán Ján Tabaček, druhý mesiac po sebe hviezdil Michalovčan Jakub Linet a vyrovnane kvalitné výkony podával aj jeho kolega z obrany Tomáš Valečko. V Skalici zaujal svojimi gólmi iba čerstvo 20-ročný David Jaša, produktivitu mesiaca ale vyhral Dubničan Michal Kokavec. Medzi tromi žrďami podávali skvelé výkony viacerí gólmani, no azda najviac vyčnieval a prekvapil Matej Mega z Bratislavy.

All-stars formácia septembra

HK Dukla Ingema MichalovceMatej Mega

Ochranca bratislavskej svätyne sa v októbri prepracoval na čelo brankárskych štatistík. V piatich dueloch mal vyše 95%-nú úspešnosť zákrokov a bol výraznou oporou Osmosu. Pri víťazstvách Humenného a Trnavy sa vyznamenal 48 zákrokmi, v Topoľčanoch dokonca chytil 53 striel súpera. V žiadnom kole nemal úspešnosť nižšiu ako 92%. 

 

HK ‘95 Považská BystricaJán Tabaček

Skúsený obranca je podľa očakávania lídrom martinskej defenzívy. V štatistike +/- sa počas októbra nedostal ani raz do záporných čísel a okrem duelu s Humenným dokázal bodovať v každom stretnutí. Najvýraznejší bol jeho dvojgólový zápis proti Topoľčanom.

 

HK Dukla Ingema MichalovceTomáš Valečko

Defenzívny pilier michalovskej Dukly bodoval v siedmich z deviatich októbrových zápasov. V každom kole podával stabilné výkony a bol najlepším hráčom mesiaca v hodnotení +/-, kde mal úctyhodných +15 bodov.

 

HK SkalicaDavid Jaša

Iba 20-ročný útočník Skalice hrá prvý rok medzi seniormi a hneď sa zaradil medzi najproduktívnejších hráčov súťaže. Minulý mesiac ukončil s deviatimi gólmi a siedmimi asistenciami, čo z neho urobilo druhého najproduktívnejšieho hráča mesiaca 1. ligy. 

 

HK Dukla Ingema MichalovceJakub Linet

Po dvoch druhých miestach zabojuje Linet o striebornú prilbu aj do tretice. Október mu opäť vyšiel na výbornú, strelil deväť gólov a na ďalšie štyri prihral. Pri tesných víťazstvách nad Humenným či Dubnicou pomohol svojmu tímu gólom aj asistenciou a bodovať dokázal takmer v každom zápase.

 

MHK HumennéMichal Kokavec

Dubnický útočník sa v októbri prepracoval až na čelo produktivity celej ligy. V desiatich zápasoch strelil deväť gólov, ku ktorým pridal rovnaký počet asistencií. Hetrikom sa blysol pri víťazstve nad Skalicou a dôležité góly zaznamenal aj proti Spišiakom či dvadsiatke.