Osemnásť klubov zabojuje o JOJ Šport Slovenský pohár, víťaz získa odmenu 15-tisíc eur

BRATISLAVA (SZĽH) – Koncom augusta odštartuje druhý ročník novodobej edície domácej pohárovej súťaže. Do boja o JOJ Šport Slovenský pohár sa v novej sezóne zapojí osemnásť tímov zo všetkých troch seniorských líg. V zozname prihlásených klubov nechýba obhajca prvenstva zo Žiliny.

Súťaž sa rozbehne zápasmi predkola o postup do skupinovej fázy, v ktorých sa predstavia na prelome augusta a septembra výlučne tímy z TIPOS SHL a 2. ligy seniorov. O jedinú voľnú miestenku do A-skupiny sa popasujú Považská Bystrica, Senica, Dolný Kubín a Púchov. Do B-skupiny prenikne jeden z trojice Žiar nad Hronom, Kežmarok, Brezno a o poslednom účastníkovi v C-skupine rozhodne duel medzi Levicami a Rimavskou Sobotou. Z technických príčin napokon nezasiahnu do pohárových súbojov hokejisti Trebišova, Partizánskeho a Piešťan. Spomenutá trojica sa zo súťaže odhlásila, čoho dôsledkom je rôzny počet klubov v jednotlivých predkolových vetvách. 

„Teší nás, že JOJ Šport Slovenský pohár pokračuje ďalším ročníkom, ktorého zápasy sa objavia už od predkôl na televíznych obrazovkách. Vážime si, že kluby opäť preukázali záujem o účasť v súťaži a tým napomáhajú budovať značku Slovenského pohára. Odmenou pre nich budú zvýšené prize money. Všetkým tímom prajeme v zápasoch veľa šťastia,“ povedal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. 

Istotu účasti v skupinovej fáze JOJ Šport Slovenského pohára má deväť tímov. V A-skupine figurujú kluby Vlci Žilina, HK Skalica a HK Trnava. V B-skupine sa nachádza jediný extraligista, HC 21 Prešov, ktorému budú robiť spoločnosť HK Martin a HC 19 Humenné. V C-skupine nájdeme HC Topoľčany, Spartak Dubnica a Modré Krídla Slovan. 

Finalista uplynulého ročníka z Prešova začne účinkovanie v skupine s predstihom, keďže základná časť slovenskej najvyššej súťaže sa rozbieha o týždeň skôr v porovnaní s TIPOS SHL. Program v základných skupinách pohára by mal vyvrcholiť v utorok 20. septembra. Do semifinále, ktoré sa bude hrať na dva zápasy v novembrovej a decembrovej reprezentačnej prestávke, postúpia traja víťazi skupín a najlepší z trojice tímov na druhých miestach. Finálový zápas sa uskutoční vo februári, jeho dejisko bude známe neskôr. 

Pozitívnou správou pre účastníkov JOJ Šport Slovenského pohára je celkové navýšenie odmien za prípadné úspechy v súťaži. Najviac túto zmenu pocíti víťazný klub, ktorý získa 15-tisíc eur, čo je o 5-tisíc eur viac ako v predchádzajúcom ročníku. Vybrané zápasy pohárovej súťaže odvysiela televízia JOJ Šport, prvé duely ponúkne už v rámci predkola.   

JOJ ŠPORT SLOVENSKÝ POHÁR 2022/23

Predkolo – vetva o A-skupinu

Semifinále
HK 91 Senica – HK 95 Považská Bystrica
HK Dolný Kubín – MŠK Púchov 

Finále (víťaz získa miestenku do skupinovej fázy)
HK 91 Senica/HK 95 Považská Bystrica – HK Dolný Kubín/MŠK Púchov

Predkolo – vetva o B-skupinu

Semifinále
MHK Kežmarok – HK Brezno 

Finále (víťaz získa miestenku do skupinovej fázy)
MŠK Žiar nad Hronom – MHK Kežmarok/HK Brezno

Predkolo – vetva o C-skupinu

Finále (víťaz získa miestenku do skupinovej fázy)
HK Levice –HKM Rimavská Sobota

SKUPINOVÁ FÁZA

A-skupina
Vlci Žilina 
HK Skalica 
HK Trnava 
Kvalifikant „A“

B-skupina
HC 21 Prešov
HK Martin
HC 19 Humenné
Kvalifikant „B“

C-skupina 
HC Topoľčany
Modré Krídla Slovan
Spartak Dubnica
Kvalifikant „C“

SEMIFINÁLE 
1. zápas november 2022, 2. zápas december 2022

FINÁLE
Február 2023 – dejisko bude známe neskôr