Po mesiaci uvidíme kompletné kolo, súboje o dôležité body na všetkých frontoch

Po takmer mesiaci sa môžeme tešiť na kompletné kolo TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Totiž šestica duelov v jednom dni bola naposledy k videniu 5. januára a museli prejsť takmer celé štyri týždne, aby sa znovu predstavili všetky tímy naraz. V 40. kole pocestuje Považská Bystrica na Záhorie, Humenné do hlavného mesta, Trnava privíta Levičanov, Žilina bude hostiť Žiar nad Hronom, na Horehronie si to namieria Topoľčany a na dubnický ľad príde Martin.

Program 40. kola TIPOS SHL (piatok 4. február)

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Skaličania po dvojtýždňovej prestávke zažili skvelý návrat a v stredu vyhrali na ľade Levíc jednoznačne 8:3. Vďaka tomu si upevnili druhú priečku tabuľky, po ktorej pokukuje tretí Martin. Pred tým síce Záhoráci vedú o sedem bodov, no Turčania majú dva zápasy k dobru. Naopak, Považanom ostatné stretnutie nevyšlo, keď na vlastnom ľade prekvapivo podľahli poslednému Breznu. Predtým však zaznamenali štyri výhry v rade a preskočili Dubnicu na šiestom mieste. Vzájomná zápasová bilancia je len mierne naklonená v prospech „panterov“ a o výhre môžu rozhodovať maličkosti.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (65) – Miroslav Zaťko (28)

Brankári: Dávid Borák (92,47 %) – Mário Lamper (92,22 %)

Vzájomné zápasy: Skalica – Považská Bystrica 1:2, 5:6sn, 5:2


    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Bratislavskí mladíci sa momentálne nachádzajú na deviatej priečke, ktorá zaručuje predkolo play-off a oproti ôsmemu Žiaru nad Hronom majú k dobru tri zápasy a manko len troch bodov. V polovici januára Modré krídla zaknihovali tri výhry, pričom po predĺžení zdolali aj Skalicu, a ak na tieto výkony nadviažu v nadchádzajúcom súboji, v tabuľke môžu postúpiť vyššie. Hosťom v Bratislave však bude Humenné, ktoré ak chce pomýšľať na preniknutie do prvej štvorky ligy, tak nutne potrebuje bodovať, čo sa mu v ostatných dvoch dueloch nepodarilo.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (32) – Dominik Borov (30)

Brankári: Ádam Beke (91,71 %) – Eugen Rabčan (92,65 %)Vzájomné zápasy: Modré krídla – Humenné 2:5, 0:1, 4:3sn


    vs       17:30   PRED ZÁPASOM   

Trnava Levice sú tabuľkoví susedia, delí ich však trinásť bodov. Zatiaľ čo „gladiátori“ bojujú o lepšiu východiskovú pozíciu pred vypuknutím vyraďovacích bojov, Levice sa snažia udržať si predposledné miesto. Nebude to ale nič jednoduché, lebo pred posledným Breznom majú náskok iba troch bodov, pričom o jeden zápas odohrali viac. V nadchádzajúcom súboji sa Trnavčania i Levičania tiež pokúsia prelomiť negatívne série, keďže ťahajú šnúru troch, respektíve štyroch prehier v rade.

Lídri produktivity: Roman Jurák (38) – Jozef Mihalík (29)

Brankári: Jura Hollý (90,59 %) – Juraj Beržinec (91,76 %)

Vzájomné zápasy: Trnava – Levice 6:4, 3:2pp, 1:4


    vs         17:30   PRED ZÁPASOM   

Líder tabuľky si hrá túto sezónu zatiaľ svoju vlastnú ligu a súperom príliš nedáva šancu ani bodovať. Žiar nad Hronom to bude mať v Žiline veľmi náročné, hoci do zápasu pôjde povzbudený víťazstvami z posledných dvoch duelov proti Humennému a Trnave. Vzájomné zápolenia týchto dvoch celkov však hovoria o jasnej prevahe Žiliny. „Indiáni“ doposiaľ dokázali streliť iba jediný gól do siete „vlkov“ a ak v tomto trende budú pokračovať aj v piatok, tak na body môžu pomýšľať iba veľmi ťažko.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (51) – Martin Jakúbek (23)

Brankári: Stanislav Škorvánek (94,52 %) – Juraj Ovečka (91,01 %)

Vzájomné zápasy: Žilina – Žiar nad Hronom 2:0, 3:0, 4:1


    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   

Vyzerá to tak, že Breznu vynútená pauza pomohla. Vrátilo sa hneď dvomi výhrami, keď najprv zdolalo mladých reprezentantov a následne zaskočilo Považskú Bystricu. Horehrončania sú razom späť v hre o predposledné miesto ligy. Na jedenáste Levice strácajú iba tri body a majú zápas k dobru. O motiváciu však nie je núdza ani v kádri „žochárov“, ktorí potrebujú bodovať, aby na svoju štvrtú priečku nepustili Humenčanov a zároveň aby si držali šancu dostať sa do top trojky na úkor Martina. Doposiaľ si tri body odniesli zakaždým Topoľčany, uvidíme, či pridajú aj štvrtú výhru.

Lídri produktivity: Maroš Surový (18) – Michal Novák (30)

Brankári: Richard Alexander Pončák (91,78 %) – Erik Kompas (93,72 %)

Vzájomné zápasy: Brezno – Topoľčany 0:5, 2:4, 1:3


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Dubničanom január vôbec nevyšiel a z možných osemnástich bodov si do tabuľky pripísali len päť. Dokonca vypadli z prvej šestky, kde ich nateraz vystriedala Považská Bystrica a o priamy postup do play-off tak musia poriadne zabojovať. Do vzájomného súboju nepôjde v najlepšej pohode ani Martin, ktorý po karanténe podľahol „panterom“ a „vlkom“. Turčania majú stále možnosť zabojovať o druhé miesto, no rovnako aj môžu prísť o aktuálne tretie v prospech Topoľčian. Doterajšie vzájomné súboje boli vždy tesné a môže to tak byť i tentoraz.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (33) – Matej Dírer (31)

Brankári: Michal Gabriš (91,27 %) – Vladimír Glosár (92,10 %)

Vzájomné zápasy: Dubnica nad Váhom – Martin 3:4, 4:5sn, 2:3


Súvisiace články