Po polovici základnej časti divácka návštevnosť najvyššia za posledné tri roky

St. Nicolaus 1. Hokejová liga od začiatku sezóny 2018/2019 potvrdzuje trend rastúcej kvality z posledných rokov. Dosvedčuje to aj zvýšený divácky záujem o druhú najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku, veď tisícové návštevy v základnej časti neboli bežným javom. Ambiciózni nováčikovia priniesli prvej lige príjemné osvieženie, navyše Martin suverénne kraľuje tabuľke diváckych návštev. Z výbornej podpory sa môžu tešiť aj v Michalovciach a Topoľčanoch.

Oproti minulej sezóne zaznamenala v prvej polovici základnej časti St. Nicolaus 1. Hokejová liga nárast o 24 percent v priemernom počte divákov na jeden zápas, keď teraz prišlo na jedno stretnutie priemerne 541 divákov, zatiaľ čo pred rokom len 435 fanúšikov. Oproti sezóne 2016/2017 zaznamenala dokonca nárast o 38 percent, pretože pred dvoma rokmi si našlo cestu na jeden duel priemerne iba 393 divákov.

Zo 142 doteraz odohraných prvoligových zápolení sledovalo 23 z nich viac ako 1000 divákov, čo je na pomery druhej najvyššej súťaže skutočne veľmi slušné číslo. Najvyššia návšteva prišla 2. novembra na šláger pätnásteho kola do Martina, ktorý pred 2109 divákmi zdolal Skalicu.

Práve v metropole Turca sa môžu pýšiť najlepšími fanúšikmi z celej súťaže. Dvanásť domácich zápasov Martina videlo priemerne 1538 divákov. Druhé miesto v tejto štatistike majú momentálne vedúce Michalovce, kam zavítalo do vynoveného stánku priemerne 1143 divákov na jedno stretnutie. Hranicu tisícky na zápas atakujú Topoľčany, kde v prvej polovici základnej časti prišlo na hokej priemerne 950 športových nadšencov.

Sedemnáste kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sledovalo dohromady na šiestich zimných štadiónoch 5327 divákov, čo je najvyššie číslo v tejto sezóne. Vyše tisíc divákov bolo vtedy v Michalovciach aj Topoľčanoch a v Martine dokonca takmer dve tisícky fanúšikov.