Poškodený ľad tentoraz Považskú Bystricu o víťazstvo neobral

Hokejisti Považskej Bystrice si po troch dňoch opäť zmerali sily s tímom Modrých krídel, teraz však už v rámci kvalifikácie o postup do play-off. Na výhru z bratislavského ľadu dokázali „panteri“ nadviazať aj v domácom prostredí, kde sa po zodpovednom výkone radovali zo suverénneho víťazstva 5:2.

Modré krídla vstúpili do zápasu vo vysokom tempe a hneď v úvode si vypracovali niekoľko sľubných streleckých príležitostí. Ani jedna z nich si však cestu do bránky nenašla.

„Chceli sme využiť to, že sme mladé mužstvo a do zápasu vstúpiť vo vysokom tempe. V úvode sme boli lepším tímom, vďaka čomu sme si vypracovali niekoľko dobrých šancí, ktoré sme mali premeniť,“ hovorí hosťujúci obranca Boris Žabka o aktívnom vstupe do zápasu.

„Chceli sme využiť to, že sme mladé mužstvo a do zápasu vstúpiť vo vysokom tempe.“

Považania však boli na agresívnejší prístup súpera pripravení „Vedeli sme, že ideme do zápasu proti tímu mladých chlapcov, ktorí veľmi dobre korčuľujú. Zo začiatku to z našej strany bolo trochu slabšie, no následne sme sa rozohrali a začali sme si vytvárať nebezpečné šance,“ potvrdil Šimon Šefčík, člen tretej obrannej dvojice „panterov“.

V prostrednom dejstve zaradili domáci hráči vyšší výkonnostný stupeň a vďaka útočnej iniciatíve odskočili súperovi na trojgólový rozdiel.

„Všetci sme cítili, že prvá tretina nebola z našej strany úplne ideálna. Povedali sme si, že naše mužstvo vie hrať lepší hokej a treba začať šlapať. Boli sme nahecovaní aj vďaka divákom a podarilo sa nám na súpera vybehnúť, čo nás nakoplo. Následne sme si už šli za svojím cieľom,“ opisuje skvelý výkon z druhej časti hry Šefčík, ktorý si pri zvýšení na 3:0 pripísal už svoju 13 asistenciu v aktuálnej sezóne.

„Mať podiel na góle vždy poteší, avšak hlavné je pre mňa to, že sa nám podarilo zvíťaziť,“ skromne hovorí považskobystrický obranca.

Rozbehnutých „panterov“  postihla v úvode poslednej dvadsaťminútovky nepríjemná situácia, keď sa opakoval v druhom zápase za sebou problém s ľadovou plochou.

Duel s Dubnicou sa pred týždňom nedohral, tentoraz to však dopadlo lepšie a úvodný zápas kvalifikácie o postup do play-off sa mohol riadne dohrať, i keď takmer hodinová pauza nikomu neprospela.

„Situácia s poškodeným ľadom u nás nastala už v druhom domácom zápase v rade a po minulej skúsenosti sme sa obávali opätovnej kontumácie.“

„Situácia s poškodeným ľadom u nás nastala už v druhom domácom zápase v rade a po minulej skúsenosti sme sa obávali opätovnej kontumácie. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a z duelu sme si odniesli výhru,“ radoval sa 24-ročný zadák Považskej Bystrice.

Do prvého stretnutia kvalifikácie o play-off nastúpil vo farbách Modrých krídel taktiež skúsený útočník A-mužstva Slovana Bratislava Rastislav Gašpar, ktorý sa v rezervnom tíme rozohráva po zdravotných problémoch.

„Vieme, že Gašpar je šikovný útočník, no nejaký špeciálnejší pozor sme si naňho nedávali. Snažili sme sa ísť do všetkého zodpovedne a myslím si, že náš súper nemal vyslovene rozdielových hráčov, ktorých by sme museli strážiť,“ vyjadril sa Šefčík.

Jednou z hlavných príčin neúspechu bratislavských mladíkov bola slabá strelecká efektivita, ktorá zlyhávala najmä v presilových hrách. Tých mali hráči Modrých krídel k dispozícii hneď päť, no prvú sa im podarilo využiť až 5 minút pred koncom duelu, kedy už o jeho osude bolo prakticky rozhodnuté.

„Presilovky sa nám nepodarilo využívať najmä kvôli nepresným prihrávkam, čo musíme do ďalšieho zápasu jednoznačne zlepšiť,“ hovorí Žabka, ktorého tím prehral proti mužstvu Považskej Bystrice druhýkrát v krátkom časovom slede.

„Vieme, že Gašpar je šikovný útočník, no nejaký špeciálnejší pozor sme si naňho nedávali."

„Našou hlavnou úlohou do ďalšieho stretnutia je premienať gólové šance. V úvode duelu sme mali dosť striel, čo sme však nevyužili a následne sme prehrali kvôli vlastným chybám. Ak sa zlepšíme v koncovke, myslím si, že dokážeme nájsť recept na víťazstvo,“ nádeja sa Žabka, ktorého premiérový zásah v drese Modrých krídel bol po závere zápasu aspoň miernym zadosťučinením.

„Môj gól ma samozrejme potešil, no oveľa radšej by som bol za tímový úspech a získané víťazstvo,“ zakončil Žabka.