Považské derby skončilo prekvapením, po predĺžení sa tešili domáci Panteri

Považská Bystrica gólom 35 sekúnd pred záverečnou sirénou poslala považské derby do predĺženia, v ktorom rozhodla o jej víťazstve nad Dubnicou Dávid Rodionov. 
 


HK 95 Považská Bystrica – MHK Dubnica nad Váhom 4:3pp (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)

Góly: 11. Ligas (Cíger, J. Ďurkech), 38. Drevenák (Trška, Fančovič), 60. J. Ďurkech (L. Ďurkech, Ligas), 64. Rodionov (Trška, Drevenák) – 3. Vakhrameev (Prna, Trenčan), 9. Kútny, 13. Lantoš (Kristín, Brňák). Strely: 41:36. Vylúčenia: 5:6 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Valachovič – Nosek, Jurčiak. Diváci: 308.

Považská Bystrica: Kompas – L. Ďurkech, J. Ďurkech, Fančovič, Trška, Niník, Leško, Augustín – Cíger, Ligas, Špankovič – Drevenák, Zlocha, Rodionov – Koleda, Németh, Mokrohajský – Danielčák, Turan, Bednár.

Dubnica nad Váhom: Pajpach – Jarábek, Brňák, Serkín, D. Rehák, Hohl, Hlaváček, Plavecký, Kozačuk – Kútny, Lantoš, Kristín – Krajči, Ďuriš, Kokavec – D. Trenčan, Jakubík, Kanaet – Medek, Prna, Vakhrameev.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Do zápasu vstúpili lepšie hostia, keď sa ujali vedenia po dôraznej hre mladíkov a nedôraze domácej obrany. Na druhý gól Kútnemu pomohol domáci Trška, keď nedôraznou prihrávkou ponúkol šancu Kútnemu a ten nechytateľnou strelou poslal hostí do vedenia o dva góly. Prvá tretina sa skončila 1:3 pre Dubničanov, no domáci nevyužili zopár vyložených šancí. Hostia boli lepší na puku a domáci v bojovnosti, čo sa im vyplatilo v dalšom priebehu zápasu. Bojovali do samého záveru, keď  35 sekúnd pred koncom vyrovnal Juraj Ďurkech a v predĺžení si zaslúžene vybojovali 2 body po góle Rodionova.