Predčasne ukončený zápas Považskej Bystrice s Dubnicou skontumovaný

V stredu 23. februára ukončili rozhodcovia zápas 43. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy medzi domácou Považskou Bystricou a hosťujúcou Dubnicou už po prvej tretine pre nespôsobilosť ľadovej plochy. Riadiaci orgán po prerokovaní prípadu rozhodol o kontumácii predmetného zápasu v prospech Dubnice, ktorej budú po základnej časti pripočítané do tabuľky tri body. 

„Po prvej tretine po úprave ľadovej plochy rolbou, sme si všimli v obrannom pásme pri modrej čiare domáceho mužstva, že z ľadu trčí reklama. Z tohto dôvodu sme stretnutie prerušili na 60 min. a poskytli domácim usporiadateľom čas na odstránenie závady. Stretnutie sme prerušili v čase 17:50 a na ľadovú plochu sme sa vrátili v čase 18:50. Ľadová plocha nebola stále spôsobilá - reklama stále trčala z ľadovej plochy. Na základe tejto situácie s prihliadnutím na zdravie hráčov, sme stretnutie podľa súťažného poriadku čl. 6.5.4 predčasne ukončili pre nespôsobilosť hracej plochy o 18.52,“ uviedli rozhodcovia v zápise o stretnutí.

Preto musel situáciu posúdiť riadiaci orgán súťaže, ktorý napokon rozhodol o kontumácii zápasu. „Ligová rada TIPOS SHL konštatuje, že zápas č. 755 P. Bystrica - Dubnica bol dňa 23.2.2022 v súlade so Súťažným poriadkom SZĽH rozhodcami zápasu predčasne ukončený z dôvodu nespôsobilosti ľadovej plochy po uplynutí časového limitu na odstránenie závady. Riadiaci orgán TIPOS SHL za porušenie ustanovení Súťažného poriadku trestá družstvo seniorov HK 95 Považská Bystrica vyhlásením kontumačného výsledku stretnutia 0:5 s priznaním 3 bodov v prospech družstva seniorov HK Spartak Dubnica nad Váhom,“ uvádza sa v rozhodnutí Ligovej rady TIPOS SHL. 

Rozhodnutie Ligovej rady