Prvá liga ako liek. Znenávidený hokej hrá Lušňák opäť s láskou (FOTO)

V posledných piatich zápasov nastrieľal šesť gólov, ku ktorým pridal dve asistencie. Tridsaťdvaročný útočník Patrik Lušňák sa zmenil z vyhoreného hráča z úvodu sezóny na dravého kanoniera, ktorý pred pár rokmi brázdil ľady KHL a reprezentoval Slovensko na dvoch majstrovstvách sveta.

„Všetko je to o hlave,“ usmieva sa v pohode hrajúci odchovanec piešťanského hokeja. „Ak sa strelecky trápite, tak sa v tom potom utápate. A keď to ide, tak skórujete aj z ničoho. Teraz zažívam našťastie tú lepšiu fázu a prvá liga mi v tomto veľmi pomohla. Ja som už totiž naozaj znenávidel hokej a už som uvažoval aj o konci kariéry. Teraz sa však hokejom opäť bavím a hrám ho s láskou.“

Lušňák vystriedal počas posledných dvoch sezón Zvolen, Košice, Nitru i Poprad, no hoci sa veľmi snažil o oživenie svojich najlepších rokov, krivka kariérnej trajektórie vykazovala pokles. V drese „kamzíkov“ spod Tatier odohral v aktuálnom ročníku iba štyri stretnutia a po predčasnom ukončení kontraktu boli jeho myšlienky pochmúrne. Potrebnú iskru našiel v dôverne známom skalickom prostredí.

Už po príchode do Skalice som si povedal – keď už nebudem hrať extraligu, budem sa aspoň baviť hokejom. Mojim cieľom bolo hlavne nájsť stratenú chuť do hokeja a to sa mi zatiaľ darí,“ klepe na drevo 32-ročný útočník, ktorý nazbieral v šiestich zápasoch v drese tímu zo Záhoria sedem bodov. „Vrátila sa mi pohoda a tú som si preniesol aj do Topoľčian. Získaným sebavedomím sa snažím pomáhať tímu naplniť ambície. Teraz sa snažíme vylepšiť postavenie pred play-off a v ňom bude jednoznačným cieľom minimálne postup do semifinále.“

O tíme Topoľčian sa síce v súvislosti s bojom o prvenstvo nehovorí tak intenzívne ako o Žiline, Spišskej Novej Vsi či Martine, káder Žochárov však disponuje množstvom skúsených hráčov. Zverenci trénera Ľubomíra Hurtaja sú momentálne štvrtí a z posledných piatich zápasov vyhrali štyri.

„Nemáme zlé mužstvo. Teraz sa nám uzdravili maródi a keď sa ešte vráti Kalináč, tak budeme mať tri našliapané päťky s extraligovými skúsenosťami. Ak nám to takto vydrží, tak budeme mať čo povedať v play-off,“ dodáva s optimizmom v hlase Patrik Lušňák.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
4
31 (9,68 %)
Strely Strely
40 (10,00 %)
36 (90,00 %)
Zákroky Zákroky
28 (90,32 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 1,18,66,8,44,21 / - 24,27,83,41,19
  • 22:12
  • 1:2
  • PH1
3. tretina
Predĺženie
Samostatné nájazdy
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria