Prvé finále rozhodol Poliaček: Konečne môžeme hrať pred plnými tribúnami

Parádny hokejový večer v pondelok odštartoval finále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Vyše tritisíc divákov pod Dubňom vytvorilo prajnú kulisu pre aktérov na ľade, ktorí si ju doslova užívali. Hoci „rytieri“ nevstúpili do finále ideálne, napokon predviedli nebojácny, útočný hokej, ktorý sa musel páčiť aj nezainteresovaným divákom. Víťazná ligová šnúra Žiliny sa tak zastavila na čísle 35.

„V parádnej atmosfére sa hral skvelý hokej. Na tento zápas sme mali prípravu dva dni. Možno nám trošku pomohlo, že sme ešte boli v tempe. V závere sa nám podarilo strhnúť víťazstvo na našu stranu, z čoho sme veľmi šťastní,“ hovoril na pozápasovej tlačovej konferencii martinský kormidelník Daniel Babka.

Necelé štyri minúty pred koncom využil zaváhanie pri žilinskej rozohrávke František Poliaček. „Vlci“ už na jeho presný zásah reagovať nedokázali. „Bol to trochu šťastnejší gól. Zachytil som rozohrávku, puk sa odrazil k nášmu hráčovi medzi kruhy, jeho strelu brankár vyrazil, no a ja som už len dorážal do prázdnej brány,“ opísal gólovú situáciu pre Rádio Slovensko martinský hrdina.

V parádnej atmosfére sa hral skvelý hokej. Na tento zápas sme mali prípravu dva dni. Možno nám trošku pomohlo, že sme ešte boli v tempe.

Favorizovanej Žiline sa tak skončila úchvatná 35-zápasová šnúra bez prehry v druhej najvyššej súťaži. Naposledy ju zdolali ešte 17. novembra minulého roku práve Martinčania.

„Sme nesmierne radi, že sme vyhrali prvý finálový zápas na pôde súpera, ktorý mal 35-zápasovú sériu bez prehry, takže o to sme šťastnejší, že sme ju ukončili. Je naozaj super, že konečne môžu byť na štadiónoch plné tribúny a že diváci prišli v takomto hojnom počte, celý zápas povzbudzovala jedna aj druhá strana,“ tešil sa po úvodnom finále 29-ročný Poliaček.

Prehrali sme iba jednu bitku, znie zo Žiliny

Cesta víťaza základnej časti bola v play-off doteraz hladká. V prvom finálovom dueli však na Žilinu vyrukoval rival z Martina aktívnym odporom. Dokonca bol strelecký aktívnejší.

„Martin nebol lepší. Dal síce tri góly, ale z troch našich chýb – jeden bol vlastný, ďalší padol po chybe v rozohrávke a pri prvom sme mali tuším zlé striedanie. V prvom zápase nevyhral lepší, ale šťastnejší,“ hodnotil po zápase ostrieľaný žilinský bek Marcel Petran.

Azda si nikto nemyslel, že budeme vyhrávať donekonečna. Hoci by to bolo krásne. No som rád, v úvodzovkách, že to prišlo teraz, v prvom zápase.

Pondelkové derby o Strečno tak pretrhlo úctyhodnú žilinskú sériu. „Azda si nikto nemyslel, že budeme vyhrávať donekonečna. Hoci by to bolo krásne. No som rád, v úvodzovkách, že to prišlo teraz, v prvom zápase. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, je to derby, je to boj, navyše finále, kde si nedarujete ani kúsok ľadu,“ uvedomuje si 35-ročný obranca.

„Vlci“ v závere pykali po individuálnej chybe. Dostatok síl, najmä tých psychických, na vyrovnanie už zrejme nemali. „Ku koncu stretnutia to už bolo o tom, kto urobí chybičku. Žiaľ, urobili sme ju my a doplatili sme na to. Play-off sa hrá na štyri zápasy. Prehrali sme jednu bitku, ale verím tomu, že sa vrátime silnejší. Urobíme všetko preto, aby sme stav série vyrovnali,“ odhodlane tvrdil na pozápasovej tlačovej konferencii domáci kouč Stanislav Škorvánek.

 


Súvisiace články