Prvým finalistom Žilina. Žiar sa so sezónou rozlúčil vypredaným štadiónom

Žilina nebude chýbať vo finále druhej najvyššej súťaže ani tretí rok v rade. „Vlci“ si miestenku uchmatli pri Hrone, kde v šiestom zápase zdolali skokana sezóny zo Žiaru. Cesta vlaňajšieho nováčika, ktorý zakončil základnú časť TIPOS Slovenskej hokejovej ligy na deviatom mieste, sa skončila medzi kvartetom najlepších. „Indiáni“ v konečnej tabuľke obsadia štvrtú priečku.

TIPOS Slovenská hokejová liga – 6. zápas semifinále play-off

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – Vlci Žilina 2:4 (0:0, 0:2, 2:2); konečný stav série: 2:4

Góly: 50. Suchý (Gábor, Šeliga), 60. Gábor (Jakúbek, Gašpar) - 27. Kluka (Varga, Halama), 30. Pohl (Mráz, Koyš), 46. Macek (Pohl, Koyš), 54. Mráz (Koyš, Pohl). Rozhodovali: Fridrich, Konc st. – Junek, Pribula; strely: 33:42; vylúčení: 3:4; presilovky: 0:2; oslabenia: 0:0; 2003 divákov.

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Gabri, Kobolka, Ganz, Demiters, Lopejský, Molnár – Gašpar, Magdolen, Jakúbek – Gábor, Suchý, Chlepčok – Tatár, Halama, Čunderlík – Rajčan, Šeliga, Brumerčík

Žilina: Romančík – Pohl, Šidlík, Grebenščikov, Novák, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Melcher, Bečka, Rehák – Ferenyi, Jakubík, Lopušan

„Indiáni“ sa stali vôbec prvým tímom v prebiehajúcom ročníku, ktorý vypredal domáci zimný štadión. Žiaru nad Hronom to symbolicky vyšlo v ich poslednej bitke sezóny. Po základnej časti figurovali zverenci hlavného trénera Jána Šimka až na deviatom mieste, avšak cez päť duelov trvajúcu kvalifikáciu proti Považskej Bystrici sa predrali do štvrťfinále, kde senzačne otočili stav série z 0:3 proti Dubnici. Konkurencieschopným súperom boli takisto úradujúcim šampiónom. Napriek vypadnutiu Stredoslováci zaznamenali najväčší úspech v klubovej histórii.

Postupový triumf Žiliny režíroval útočník Patrik Koyš. Krídelník druhej formácie bol pri troch zo štyroch presných zásahov „vlkov“. V play-off už pozbieral dokopy 19 kanadských bodov a do štatistík sa nezapísal iba v poslednom stretnutí štvrťfinále proti Topoľčanom. „Vlci“ nebudú chýbať vo finále tretí rok po sebe. Konkurent, s ktorým budú bojovať o extraligovú účasť, vzíde z dvojice Humenné – Martin.

Ján Šimko, hlavný tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: „Treba objektívne priznať, Žilina mala trošku navrch. Mali lepšie nohy, lepší pohyb, ale zvládali sme to. Roman Petrík nám svojím výkonom od úvodu opäť dával šancu na víťazstvo. Potom sme sa aj my dostali do nejakých sľubných šancí. Ak by sme z toho strelili nejaký gól, zatriaslo by to aj súperom. Podarilo sa nám to však až neskôr. V rámci výsledku to bolo dlho vyrovnané, ale potom sa to začalo lámať a už sme to nezachytili. Myslím si, že chlapci si zaslúžia absolutórium. Do konca sme sa snažili s tým niečo urobiť, no dnes to nevyšlo. Dali sme si za úlohu maximálne Žilinu vytrápiť a myslím, že sa nám to podarilo. Samozrejme, šírka kádra Žiliny je značná. Obmenili hráčov do zostavy, priniesli energiu. Žiline treba pogratulovať, porazili nás v štyroch zápasoch, takže postup do finále si zaslúžili."

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: „Vyraďovacie zápasy sú najťažšie, to sme sa naučili už predvčerom na našom zimáku. Vedeli sme, že Žiar bude bojovať, no chalani to zvládali celý večer. Zablokovali množstvo striel, tvrdo dreli, dali zopár dobre načasovaných gólov. Dobre zahrali aj špeciálne tímy a, samozrejme, Romančík v bránke. Prvá tretina bola trochu nervózna, nikto nechcel urobiť chybu tak skoro v zápase. Mali sme niekoľko šancí, ale myslím, že celkovo to bola vyrovnaná tretina. Druhá tretina bola naša najlepšia, mali sme počas nej oveľa viac gólových príležitostí. Som na chalanov naozaj pyšný, tvrdo pracovali celú sériu, museli sme trochu ladiť zostavu, no zvládli sme to. Celá séria bola naozaj ťažká, Žiar hral systémový hokej a bol veľmi ťažkým súperom."


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
4
33 (6,06 %)
Strely Strely
42 (9,52 %)
38 (90,48 %)
Zákroky Zákroky
31 (93,94 %)
0/4 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
2/3 (66,67 %)
1/3 (33,33 %)
Oslabenia Oslabenia
4/4 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu