Septembrová all-stars formácia St. Nicolaus 1. hokejovej ligy

Prvý mesiac novej sezóny naznačil, že liga je opäť o čosi vyrovnanejšia a vybrať šesticu najlepších hráčov mesiaca bolo veľmi náročné. Spomedzi všetkých najviac vyčnieval brankár Adam Trenčan. V defenzívnych radoch hviezdil najmä Juraj Ďurkech z Považskej Bystrice, hoci spoľahlivé výkony podávali viacerí lídri. Kanadské bodovanie síce ovládol Martin Kalináč, no tak ako aj niektorí ďalší hráči, väčšinu svojich bodov nazbieral proti debaklami zbíjaným Novým Zámkom B a do našej ideálnej formácie sa nedostal. Do septembrového all-stars útoku sme nakoniec vybrali ťahúňov Michaloviec, Skalice a kapitána Humenného.

 

All-stars formácia septembra

HK Dukla Ingema MichalovceAdam Trenčan

Brankárska jednotka Michaloviec mala fantastický vstup do sezóny, keď zmazala strelcov Dubnice aj Topoľčian. Séria bez inkasovaného gólu sa skončila po 139 minútach v Humennom. Opora Dukly ale pokračovala vo výborných výkonoch a september ukončila s vyše 95%-nou úspešnosťou zákrokov.

 

HK ‘95 Považská BystricaJuraj Ďurkech

Zadák z Považskej Bystrice odohral len štyri zápasy, v ktorých však dvakrát skóroval a pridal aj štyri asistencie, čo je na obrancu výborná vizitka. Dopomohol tak Považanom k cenným domácim triumfom nad Trnavou aj Martinom.


HK SkalicaPeter Trávniček

Obranca Skalice bodoval v štyroch zo šiestich stretnutí, nazbieral päť kanadských bodov a v tabuľke pravdy +/- má osem plusových bodov. Okrem Prešova a Nových Zámkov bodoval proti Michalovciam a jeho gól v Bratislave sa stal kľúčovým momentom zápasu.

 

HK SkalicaĽubomír Vaškovič

Skalický krídelník zaznamenal v prvom súťažnom mesiaci päť gólov a tri asistencie. Najcennejšie sú jeho rozhodujúce nájazdy proti Považskej Bystrici aj Bratislave. Dvoma bodmi prispel ku dôležitému domácemu víťazstvu nad Martinom.

 

HK Dukla Ingema MichalovceJakub Linet

Center tretej michalovskej formácie v septembri štyrikrát skóroval a pridal aj päť gólových prihrávok. Navyše, na ľade nebol ani pri jednom inkasovanom góle svojho mužstva, vďaka čomu má na konte deväť plusových bodov. 

 

MHK HumennéFilip Vaško

Iba 24-ročný humenský kapitán je pravým lídrom nováčika. S piatimi gólmi je najlepší strelec tímu, pridal aj dve gólové prihrávky. Šikovný útočník sa presadil aj na horúcej martinskej pôde, dva góly vsietil Novým Zámkom i Trnave.


Súvisiace články