Šesť tímov v karanténe. Priestor na dohrávky zatiaľ existuje, hovorí člen Ligovej rady Pavol Remžík

Ani TIPOS Slovenská hokejová liga sa nevyhne komplikáciám s prekladaním zápasov pre karanténne opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19. Aj keď sa nariadenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva aktuálne týkajú šiestich tímov, liga pokračuje ďalej.

Aktuálne to sú hokejisti Brezna, Levíc, Martina, Žiaru nad Hronom, Trnavy aj Humenného. Do hry sa v stredu 19. januára mala takmer po dvoch týždňoch Považská Bystrica, ale do Humenného cestovať napokon nebude. Situácia sa však mení doslova z hodiny na hodinu.

„Nikoho neteší vzniknutá situácia, ale podstatné je, že liga stále pokračuje. Všetky tímy dodržiavajú nariadenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva a veríme, že situácia sa čoskoro stabilizuje. V súčasnosti je odložených 22 z ostávajúcich 80 zápasov do konca základnej časti, priestor na ich dohratie zatiaľ existuje. Aj v záujme klubov je základnú časť regulárne dohrať. Družstvá, ktorých súperi sú v karanténe, si môžu navzájom dohodnúť predohrávky s voľnými mužstvami," hovorí člen Ligovej rady Pavol Remžík. 

Ak plánujete návštevu niektorého zimného štadióna, prosím, overte si v hrací deň na oficiálnych stránkach či sociálnych sieťach súťaže alebo klubu, či sa daný zápas naozaj odohrá. O všetkých odložených zápasoch včas informujeme.

Všetkým tímom prajeme veľa zdravia a čo najskorší možný návrat do súťažného kolotoča!

 


Súvisiace články