Spoznali sme siedmeho štvrťfinalistu, „indiáni“ rázne odmietli svoj koniec

Štvrté duely kvalifikácie o boje v najlepšej osmičke mohli rozhodnúť o dvoch postupujúcich. Aktuálny ročník TIPOS Slovenskej hokejovej ligy napokon spoznal iba jedného postupujúceho. Žiar nad Hronom si proti „panterom“ vynútil meranie síl číslo päť.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 4. zápas kvalifikácie o play-off

HC Topoľčany - HK ESMERO Skalica 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)stav série: 3:1

Góly: 14. Stránský (Hvila, Urban) 17. Stránský (Ručkay, Dosek) – 17. Šátek (Janík, Landrigan). Rozhodovali: Jobbágy, Adamec – Drblík, Riš, strely: 31:42, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2118 divákov.

Topoľčany: Vojvoda - Urban, Dosek, Bystričan, Dúžek, Valent, Sedlák, Štec, Laurenčík – Plochotnik, Valent, Piačka– Cápay, Stránský, Vybiral – Hvila, Tomčák, Šandor – Ručkay, Gergel, Moringa

Skalica: Bernát – Drápal, Janík, Vidovič, Hílek, Jombík, Soveľ, Polík, Jakovlev – Hujsa, Landrigan, Šátek - Janáč, R. Nemec, Murtazin – Kuba, Včelka, Kotvan – Šišolák, Búlik, Rajčák

Po troch na presné zásahy bohatých vzájomných stretoch sa tentoraz v Topoľčanoch odohrala taktická bitka. O všetkom dôležitom rozhodlo 140 sekúnd prostredného dejstva, počas ktorých sa naplnil celý gólový scenár zápasu. Výrazne sa o to pričinil najmä domáci Adam Stránský. Dvadsaťročný útočník sa práve v tomto časovom rozmedzí stihol dvakrát presadiť a svoj tím poslal do štvrťfinále prebiehajúcej sezóny. Skalická nádej na pokračovanie v play-off sa tak rozplynula.


HK MŠK Indian Žiar nad Hronom - HK ´95 Považská Bystrica 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)stav série: 2:2

Góly: 7. Gašpar (Čulík, Jakúbek) 20. Magdolen (Kobolka, Ganz) 35. Gábor (Šeliga, Szypula) 37. Václav (Chlepčok, Pač) 39. Gabri (Kobolka, Chlepčok) 42. Gábor (Ganz) 55. Václav (Šeliga, Halama)– 17. Tománek (J. Ďurkech, L. Ďurkech). Rozhodovali: Valachovič, Výleta – Jurčiak, Danko, strely: 44:39, vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, 668 divákov.

Žiar nad Hronom: Petrík - Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Gabri, Čunderlík, Šeliga – Jakúbek, Fekiač, Gašpar – Szypula, Suchý, Gábor – Tatár, P. Halama, Magdolen – Václav, Giertl, Chlepčok

Považská Bystrica: Pajpach –  Droppa, Cebák, L. Ďurkech, J. Ďurkech, Hlinka, Kuboš, Omelka, Meszároš – Lušňák, Ró. Huna, Haluška – Tománek, J. Zlocha, Ligas - Cíger, Rufati, Urbánek – Sádecký, Pšurný, Švantner

Prvá tretina súboja na ľade „indiánov“ napovedala vyrovnaný súboj. Všetko sa ale začalo meniť od 35. minúty, keď hostitelia zvýšili svoj náskok na 3:1. Od tohto momentu padali presné rany už len do siete Považskej Bystrice, ktorá ich inkasovala dovedna až sedem, z čoho dve počas vlastnej početnej výhody. Stretnutie v sebe ukrylo duo dvojgólových strelcov – stali sa nimi Gábor a Václav. Domáci káder tak odmietol ukončiť svoje tohtosezónne pôsobenie a súperovi poslal pred rozhodujúcim bojom rázny odkaz.

Ján Šimko, hlavný tréner Žiaru nad Hronom: “Dnešným zápasom séria dospela do rozhodujúceho zápasu. Dnes sme strelili góly, dostali sme sa do hernej pohody, tým pádom sme v hre 5 na 5 dominovali, čo bolo rozhodujúce. Väčšinou v týchto play off zápasoch, aj v tých predchádzajúcich góly padali v “štandardkách”, dnes rozhodla hlavne hra vo vyrovnanom počte. Dôležitý bol pre nás úvod, pretože zase sme tam mali sériu oslabení. Dostali sme sa do vedenia a v druhej tretine sme to potvrdili. Za zdanlivo rozhodnutého stavu bol súper stále nebezpečný, ale upokojili sme sa ďalšími gólmi. Dôležité bude to mentálne ustáť, výsledok vôbec nie je dôležitý, treba sa skoncentrovať na pondelok a rozdať si to kto, z koho.”

Július Pénzeš, hlavný tréner Považskej Bystrice: “Tento zápas nám nevyšiel. Začiatok z pohľadu skóre nebol najhorší, dostali sme sa na 1:1, potom sme nezvládli presilovku a to udalo smer zápasu. Dostali sme gól namiesto toho, aby sme dali a celkovo nám dnes presilovky nešli. Mám z toho zmiešaný pocit, pretože dohodneme sa na niečom a hráme niečo celkom iné. Máme jeden deň na to, aby sme si to pozreli a prešli si to. Skóre ku koncu narastalo, ale to nie je dôležité. Budeme hrať rozhodujúci zápas, ktorý sa bude začínať od 0:0. Zápas sme tak, či tak prehrali, budeme hrať doma, na väčšom ihrisku, čo je pre našich hráčov lepšie, bude viac priestoru, uvidíme čo nám to prinesie, verím svojmu mužstvu a verím, že dáme víťaznú bodku za touto sériou. Bude to veľmi ťažké, stretli sa dvaja vyrovnaní súperi, o čom hovorí aj výsledok tejto série. Máme výhodu domáceho prostredia, našich divákov, verím, že ich potešíme a naplníme ich túžbu, aj našu túžbu.”