Šialený šesťgólový obrat Žiliny, Dubnica neinkasovala už vyše 165 minút

V Topoľčanoch bláznivý jedenásťgólový večer, pri Hrone taktická vojna, ktorú rozluskol jediný presný zásah. Pondelkový hrací deň štvrťfinále play-off TIPOS Slovenskej hokejovej ligy priniesol dva diametrálne odlišné duely. 

TIPOS Slovenská hokejová liga - 3. zápas štvrťfinále play-off

HC Topoľčany – Vlci Žilina 6:7 (4:1, 1:4, 1:2); stav série: 0:3

Góly: 5. Stránský (Šandor, Vybiral), 11. Stránský (Hřebíček, Tomčák), 11. Plochotnik (Gergel, Matej), 19. Ručkay (Hřebíček, Tomčák), 22. Dosek (Laurenčík, Stránský), 60. Hřebíček (Hvila) – 3. Paukovček (Halama, Varga), 25. Macek (Koyš, Kluka), 29. Tibenský (Pohl), 30. Macek (Mráz, Novák), 37. Macek (Koyš), 45. Macek (Koyš, Mráz), 47. Mráz (Koyš, Novák). Rozhodovali: Valachovič, Rojík – Rehák, Drblík; strely: 37:49; vylúčení: 11:10 (navyše: Piačka 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Sedlák 5+DKZ za pästný súboj, Stránský 5+DKZ za pästný súboj, Jakubík 5+DKZ za pästný súboj, Sloboda 5+DKZ pästný súboj); presilovky: 2:4‚ oslabenia: 0:0; 775 divákov. 

Topoľčany: Vojvoda – Laurenčík, Dosek, Bystričan, Dúžek, Štec, Sedlák, Hřebíček, Urban – Plochotnik, Tomčák, Hvila – Ručkay, Valent, Vybiral – Matej, Piačka, Šandor – Gergel, Stránský, Moringa 

Žilina: Tomek – Pohl, Šidlík, Grebenščikov, Novák, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Tibenský, Paukovček, Jakubík – Melcher, Bečka, Rehák

Dokázal to po tretí raz v sezóne. Žilinský útočník Matej Macek má na konte už tretí štvorgólový zápas. Po Brezne a Humennom koncertoval 24-ročný forvard už aj na ľade Topoľčian. Zaujímavosťou je, že trio raritných kúskov predviedol iba na klziskách súperov. Domáci boli blízko zníženia stavu série, avšak proti „vlkom“ prehajdákali štvorgólový náskok. „Žochári“ pri početnej výhode dvakrát skórovali, ale rovnaká herná situácia pre nich znamenala štyri inkasovania. Krátko pred polovicou stretnutia smerovali do kabín predčasne až piati hokejisti. Arbitri rozdali dokopy 149 trestných minút. 

Jozef Kováčik, hlavný tréner HC Topoľčany: „V tomto zápase až na prvých 5 minút sme boli jasne lepším tímom. Aj keď úvodný gól strelilo hosťujúce mužstvo, dokázali sme vyrovnať a zvrátiť zápas na našu stranu. Pri stave 5:2 a následnom oslabení 5:3 po faule Edmunda Piačku sme už tlak Žiliny nedokázali ustáť. Nakoľko je
Žilina skúsené mužstvo zápas dokázalo otočiť vo svoj prospech. Poslednú minútu sa nám podarilo skorigovať výsledok po odvolaní brankára ale vyrovnať sme už nestihli."

Tomáš Harant, asistent trénera Vlci Žilina: „Vedeli sme, že nás dnes nebude čakať jednoduchý zápas, hoci naše domáce zápasy vyzneli v náš prospech jednoznačne. Mali sme dobrý vstup do zápasu, v presilovke sme dali gól a hru sme, kontrolovali. V nasledujúcej presilovke, ktorú mal súper, sa im podarilo skórovať a od toho momentu načo siahli, to skončilo v našej bráne. Hru kontrolovali do stavu 5:1. Do zápasu nás dostala až 5-minútová presilová hra a tam sa zápas začal otáčať a našťastie sa otočil v náš prospech."


HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – TSS Group Spartak Dubnica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1); stav série: 0:3

Góly: 45. Škvarek (Mikula, Géci). Rozhodovali: Kalina, Bachúrik – Staššák, Riš; strely: 29:27; vylúčení: 3:3; presilovky: 0:0‚ oslabenia: 0:0; 768 divákov. 

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Gabri, Lopejský, Molnár – Gašpar, Suchý, Szypula – Gábor, Magdolen, Václav – Tatár, Halama, Chlepčok – Čunderlík, Šeliga, Brumerčík

Dubnica: Lietava – Zaťko, Trška, Mikuš, Švec, Janík, Chatrnúch, Hruška, Putala – Tábi, Ďuriš, Beták – Géci, Škvarek, Mikula – Mi. Kristín, Haščák, Lunter – Korbel, Huhtela, Ondruš 

Dubnická defenzíva funguje na jednotku s hviezdičkou. Mladý brankár Patrik Lietava neinkasoval už 165 minút a 30 sekúnd. Naposledy ho prekonal Patrik Halama, ešte v prvom štvrťfinálovom dueli série. Ofenzíva „indiánov“ sa opäť raz musela zaobísť bez dvojice ofenzívnych ťahúňov – produktívni Martin Jakúbek a Viktor Fekiač pomohli extraligovému Zvolenu k zisku mečbalu. K dispozícii ho má takisto Spartak, ktorý už v utorok môže spečatiť postup do semifinále. 

Ján Šimko, hlavný tréner Žiaru nad Hronom: „Chlapcov musím za dnešný výkon pochváliť, z hladiska osobnej disciplíny, tímovej, aj taktickej, dali si povedať a odohrali sme v tejto sérii najlepší zápas. Zápas bol otvorený v každej tretine, ale bez streleného gólu, s čím sa boríme celú túto sériu, sa uspieť nedá. My potrebujeme na ten kameň, ktorý sme postavili dnešným výkonom, postaviť ďalší kameň v podobe strelenia gólu a keď tento rébus vyriešime, tak nemám obavy o to, aby sme si vyhrnuli rukávy a pustili sa do otáčania série. Je síce 0:3, ale séria sa hrá na štyri víťazné zápasy. Som presvedčený o tom, že chlapci budú bojovať, drieť a robiť všetko preto, aby sme sa vrátili do série a sezóna mala ešte pre nás význam.”

Peter Kopecký, asistent trénera Dubnice: „Prvá tretina nebola z našej strany až taká dobrá ako sme si predstavovali. Bolo tam veľa individuálnych chýb. V druhej tretine sme sa trošku zdvihli, ale bol to veľmi vyrovnaný zápas, dali sme len jeden gól a tým gólom sme vyhrali. Celkovo je táto séria vyrovnaná, o jednom, o dvoch góloch a iba druhý zápas sme vyhrali 4:0, ale ani to nebolo suverénne. Naša hra sa dá ešte stále zlepšiť, stále tam máme medzery, vedieme 3:0, ale ešte nie je koniec, stále nie je rozhodnuté.”