Skalica dobyla Topoľčany, Trnava prekvapila Spišiakov

Predvianočné 31. kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy poznačili najmä udalosti z Humenného, ktoré nenastúpilo na domáci zápas s Dubnicou. V šlágri kola sa Skalici podarilo dobyť Topoľčany pred takmer 2000 divákmi. Po dvoch tretinách bol zápas vyrovnaný, no v záverečnom dejstve rozhodli Záhoráci dvoma gólmi o svojom víťazstve. Záver duelu okorenila bitka. Trnava prekvapila favorita zo Spišskej Novej Vsi, keď troma gólmi ovládla tretiu tretinu a zvíťazila. Považskej Bystrici sa taktiež podarilo vyhrať nad favoritom - HC Bratislavou. Michalovce a Martin už ale nezaváhali a proti posledným dvom tímom tabuľky zvíťazili.

 

Výsledky 31. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Martin - HC Prešov 8:3 (2:1, 1:0, 5:2)

Góly: 4. Brezniak (Pacalaj, Jurášek), 19. Pokrivčák (Poliaček), 38. Pokrivčák (Zeliska), 43. Brezniak (Burzík, Pacalaj), 44. Zeliska (Pokrivčák), 55. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 57. Jurášek (Pacalaj, Poliaček), 57. Dírer (Zeliska) – 10. Lupták (Schevčenko), 51. Tužinský, 54. Tužinský (Matejovie). Strely: 56:24. Vylúčenia: 1:1 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vido – Hanko, Holienka. Diváci: 780.

Martin: Gavalier – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Brveník.

Prešov: Babik – Španko, Matejovie – Zavalniuk, Hajda – Schevčenko, Tužinský, Lupták – Izdinský, Stena, Kicha – Ljubinov, Lamač.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - MHC Mikron Nové Zámky B 12:2 (4:1, 4:0, 4:1)

Góly: 2. Linet (Róth), 10. Cútt (Mesaroš), 12. Hamráček (Chalupa, Kolba), 13. Cútt (Novický), 23. Toma (Bdžoch, Chalupa), 27. Mesaroš (Chalupa, Toma), 33. Róth (Linet), 35. Banovský (Cútt), 44. Piatak (Kolba, Chalupa), 51. Cútt, 53. Linet (Hopkovič, Róth), 57. Giľák – 3. Slávik, 56. Kucsera. Strely: 73:14. Vylúčenia: 0:0 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Homola, Riš. Diváci: 891.

Michalovce: Tkáčik – Bdžoch, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko – Giľák, Piatak, Mesaroš – Pulščák, Cútt, Banovský – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Petro, Slávik, Židulják, Evdokimov, Štefánik – Kucsera, Ľ. Buc, Janka – Hariš, Danilov, Gubó – Marček, Otruba, Procházcka.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
V súboji prvého tímu tabuľky s posledným sa očakávala kanonáda na domácej strane. Tú začal napĺňať už v druhej minúte Mário Róth, ktorý prekonal michalovského rodáka v bráne Nových Zámkov Vladimíra Glosára. O minútu neskôr síce vyrovnal Slávik na 1:1, bol to ale posledný vzdor zatiaľ bezbodových Nových Zámkov. Tie sa totiž na ďalší gól zmohli až v samom závere. Dovtedy si Dukla vypracovala dvojciferný náskok. Trikrát trafil do čierneho Radovan Cútt, po jednom góle pridali Samuel Chalupa, Lukáš Hamráček, Lukáš Toma, Mário Róth, Tomáš Banovský, Erik Piatak a Jakub Linet. Druhý gól Nových Zámkov dal za stavu 1:11 Kucsera. Posledné slovo ale patrilo Dukle, konkrétne Matejovi Giľákovy, ktorý upravil konečný stav na 12:2.

 

HK Gladiators Trnava - HK Spišská Nová Ves 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)

Góly: 1. Schmidt (Szalay), 45. Hudec (Valo, Kuna), 59. Hrbáčik (Valo, Burian), 60. Szalay (Mrava, Mihalko) – 25. Novák (Findura, Vartovník), 33. Nagy (Olejník, Koky). Strely: 27:31. Vylúčenia: 8:5 na 2 min., navyše Poláček 10 min. OT za napádanie rozhodcov a Poldruhák 10 min. OT za pichnutie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský – Šefčík, Junek. Diváci: 105.

Trnava: Košút – Poláček, Mihalko, Burian, Buianov, Klein, Poldruhák, Kuna – Szalay, Schmidt, Mrava – Hrbáčik, Valo, Hudec – Lukačovič, Lindeman, Olša – Škokor, Mikeš, Kamenický.

Spišská Nová Ves: Surák – Semaňák, Knižka, Vantroba, Halász, Zekucia, Soveľ, Novák – Ondov, Koky, Pischalnikov – Findura, Vartovník, Novák – Zwick, Nagy, Olejník – Polomský, Murashov, Mikula.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Prvá tretina začala s oneskorením pre neskorý príchodu družstva hostí. Toto ovplyvnilo aj začiatok hry, domáci sa presadili hneď v úvode a skórovali. Očakávaný tlak domácich ale nepokračoval, pretože svojou nedisciplinovanosťou a častým vylučovaním sa nedostali do tempa, čo vyhovovalo hráčom zo Spišskej. Trnavčania mohli za to pykať, pretože hostia štyrikrát nevyužili možnosť hrať v početnej prevahe a tak aj skončila prvá tretina 1:0 pre domácich.

V druhej tretine začali Trnavčania s radou nepresností, čo hostia využili na strelenie gólu. Tempo hry začalo gradovať a hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Gladiátori ale opäť faulovali a tento krát to už hostia využili a otočili na 2:1 vo svoj prospech.

Tretia tretina patrila domácim, ktorí začali s veľkým odhodlaním a chuťou otočiť zápas vo svoj prospech. V 44. minúte vyrovnal Hudec a dve minúty pred koncom šikovne tečoval v bránkovisku Hrbáčik puk do súperovej bránky. V samotnom závere sa hostia pokúsili ešte o hru bez brankára. K puku sa dostali domáci a Mrava prihral Szalayovi, ktorý spečatil zaslúžené víťazstvo domácich gólom do prázdnej bránky.

 

HC Topoľčany - HK Skalica 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Góly: 7. Kalináč (Kováčik, Hřebíček), 37. Dvonč (Kalináč, Kováčik) – 15. Štumpf (Jurák), 33. Hujsa (Okoličány), 42. Mowrey (Pač), 60. Vaškovič. Strely: 30:33. Vylúčenia: 4:6 na 2 min., navyše Janík a Tomčák 5+DKZ za bitku, Hruška DKZ za bitku. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Mĺkvy – Kovalík, Maškulka. Diváci: 1934.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Hrebíček, Šťastný – Podstavek, Laššo, Tábi – Kluka, Kalináč, Dvonč – Tomčák, Uhnák, Bečka – Gergel, Klenko, Pekarčík.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Sloboda, Straka, Grman, Kotzman P, Trávniček – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A – Trnka, Dufek, Kniazev.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
Pred úvodným buly domáci funkcionári privítali na ľadovej ploche hokejovú legendu Miroslava Šatana, ktorý sa utorok 18. decembra definitívne rozlúčil so svojou hokejovou kariérou. Šatan následne dostal od primátorky Topoľčian Alexandry Gieciovej pamätnú medailu mesta Topoľčany a topoľčiansky odchovanec napokon aj vhodil slávnostne buly. Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí sa tlačili pred brankára hostí, ale šance Uhnáka i Kalináča zostali nevyužité. V 13. minúte hrali domáci presilovku, do úniku sa dostal Podstavek, ale jeho pokus vyrazil brankár hostí. Nedáš – dostaneš platilo takmer okamžite, keď sa k puku dostal Štumpf, ktorý si dokonca pri vlastnom oslabení položil domáceho brankára na ľad a otvoril skóre zápasu – 0:1.

Vstup do druhej tretiny mali lepší hostia, dvakrát sa vyznamenal Halo. Zaslúžene vyrovnanie prišlo v 27. minúte, kedy prudkú strelu Kováčika tečoval Kalináč do siete – 1:1. V 33. minúte sa však opäť do vedenia dostali hostia, tým sa podarilo prečíslenie troch na jedného a Hujsa sa nemýlil – 1:2. Rovnaké prečíslenie prišlo aj na druhej strane, ťažkú prihrávku od Kalináča ale ideálne spracoval Dvonč a bolo 2:2.

Pred záverečnou tretinou bolo všetko otvorené, avšak v 42. minúte nastala pred domácou bránkou trma-vrma a Mowrey prepasíroval puk za Hala – 2:3. Na zemi zostal ležať otrasený Kalináč, no protesty domácich nepomohli a rozhodca gól uznal. V záverečnej tretine sa začal hrať nervózny hokej, hráči si nič nedarovali. Hosťujúci Kotzman zbytočne v útočnej tretine napadol Kalináča a následne hosťujúceho hráča upratal domáci Hruška, ktorý tak v zápase predčasne skončil. Stretnutie nedohrali ani domáci Tomčák a hosťujúci Janík, ktorí sa do seba pustili v 53. minúte. V závere sa domáci snažili o vyrovnanie, ale pri hre bez brankára inkasovali gól do prázdnej bránky. Z víťazstva sa tešili šťastnejší hostia, domáci si však minimálne bod z tohto stretnutia zaslúžili.

 

HK 95 Považská Bystrica - HC Osmos Bratislava 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Góly: 35. Mokrohajský (Drevenák), 47. Drevenák (Trška, Koleda), 57. Trška – 6. Bednarič (Šalka), 36. Pék (Vidovič, Juriga). Strely: 59:40. Vylúčenia: 8:6 na 2 min., navyše Danielčák a Augustín 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali:  Diváci: 355.

Považská Bystrica: Kompas – L. Ďurkech, J. Ďurkech, Fančovič, Trška, Nahálka, Niník, Augustín, Leško – Dolinajec, Ligas, Cíger – Koleda, Pšurný, Drevenák – Danielčák, Turan, Bednár – Mokrohajský.

Bratislava: Lakosil – Konig, Hedera, Juriga, Vidovič, Pavešic, Ficel, Vyskoč, Valjent – Danišovský, Prokop, Klučiar – Ondris, Pék, Musliu – Šalka, Bednarič, Smolka – Mucha, Mlynčár, Trudman.

 

MHK Humenné - MHK Dubnica nad Váhom

Piatkový zápas druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže St. Nicolaus 1. Ligy medzi MHK Humenné a MHK Dubnica nad Váhom sa neuskutočnil z dôvodu ekonomických problémov klubu z východu krajiny. Viac v článku Po troch rokoch humenský hokej opäť v kríze