Slasti a strasti týždňa TIPOS SHL: Skalické duo, humenskí strelci a vzlet Modrých krídel

Nedávno uplynulé stretnutia TIPOS SHL ponúkli fanúšikom okrem skutočných hokejových predstavení aj množstvo gólových radostí. Do ligových štatistík sa zapisovalo až 84 presných zásahov, k videniu bol nejeden ukážkový individuálny výkon a štyria štvorgóloví strelci. Niektoré tímy z toho profitovali, iným zasa ostal priestor na úvahy.

SLASTI TÝŽDŇA V TIPOS SHL

Strelec Nemec, režisér Štumpf

Vydarená dvojica skalických duelov sa okrem sedemnástich strelených gólov a šiestich bodov do tabuľky odzrkadlila aj v individuálnych štatistikách. Najviac kanadských bodov sa pripisovalo k menám Richard Nemec a Daniel Štumpf. Prvý menovaný zobral do vlastných rúk zápas v Brezne a na výhre 9:2 sa podieľal štyrmi zásahmi a dvomi asistenciami. Z režisérskeho a bodového hľadiska mu rovnako výnimočne sekundoval parťák z prvého útoku Štumpf, ktorý skóre spomínaného merania síl najprv otvoril, aby následne zaznamenal až päť gólových prihrávok.  Po šesťbodovom osobnom zápise si táto dvojica v piatok na Záhorí proti Trnave svoj týždeň ešte trochu prikrášlila. Pri víťazstve 8:5 asistovali obaja útočníci pri dvoch skalických trefách a Daniel sa presadil aj gólovo. Výkony skalického forvarda neostali nepovšimnuté a v závere týždňa si jeho služby v rámci výpomoci pri početnej maródke vyhliadli u úradujúceho majstra extraligy zo Zvolena.

Štvorgólová dvojica

Vďaka ostatným dvom výhram ostávajú na čele aj po ďalšom týždni hokejisti Humenného. Papierovo neľahká úloha ich čakala najmä v stredu na ľade Topoľčian, no východniari ju s prehľadom zvládli, zvíťazili 8:1 a o dva dni neskôr si poradili doma s Breznom 4:1. Na plnom počte bodov a skóre 12:2 má veľký podiel ofenzívna dvojica Denis Markuš a Dominik Borov. Denisovi sa na topoľčianskom štadióne podarilo k dvom asistenciám pridať v poslednej tretine aj dva góly, ale ešte predtým hetrikom zažiaril jeho kolega Dominik. V piatok bol už úspešnejším strelcom Markuš, keď do štatistík k jeho menu smerovalo 2+1. Presný zásah zaznamenal aj Borov a pre oboch to bol štvorgólový týždeň.

Modré krídla vzlietli

Zdarné duo stretnutí má za sebou aj mladý bratislavský káder. V strede týždňa sa odhodlanému tímu mladíkov podarilo zaznamenať prvé trojbodové víťazstvo v sezóne, keď porazili domácich Martinčanov 5:2. Následne rovnako úspešný rezultát zopakovali aj na ľade Žiaru nad Hronom v súboji nováčikov. Za dvomi víťaznými zápismi ich výrazne potiahol Dušan Klučiar - jeden zo skúsenejších mužov v kádri. Šikovný 28-ročný krídelník strelil štyri zo spomínaných desiatich gólov Modrých krídel, keď sa dvakrát presadil na Turci a aj na strede Slovenska. Bratislavčania tak opäť získali tabuľkový kontakt s prvou desiatkou.

Martin Hujsa

Dušan Klučiar ukážkovo potiahol spoluhráčov. Zdroj: HK Martin

Skutočná slasť

K jednej z najväčších slastí a radostí v živote nie len športovca, ale aj človeka, patrí dozaista narodenie dieťaťa. Takáto udalosť dokáže bez najmenších pochýb namotivovať k lepšej práci a príkladom toho je útočník Topoľčian Michal Kluka. Krídelník momentálne druhého celku tabuľky sa vo štvrtok podvečer stal otcom a už v piatok večer svojím premeneným samostatným nájazdom rozhodol o víťazstve Topoľčian v súboji s Martinčanmi. Okrem toho bol ešte v stredu jediným úspešným strelcom svojho celku pri boji s Humenným. Michalovi, samozrejme, blahoželáme ku streleným gólom, no najmä k novonarodenej dcérke, ktorej želáme hlavne veľa zdravia a celej rodinke všetko len to najlepšie.

STRASTI TÝŽDŇA V TIPOS SHL

Trestné minúty

Bitky a pästné súboje už neodmysliteľne patria k hokeju, hlavne ak sa jedná o súboj, v ktorom ide o veľa. Podobná situácia bola k videniu v Topoľčanoch, ktoré v stretnutí prvých dvoch mužstiev privítali Humenné. Na prvú šarvátku sa vôbec nečakalo dlho, prišla už počas deviatej minúty duelu a znamenala prvé vylúčenia do konca zápasu. Po viacerých góloch a menších trestoch sa aktéri na ľade znova nezhodli osem minút pred koncom a na rad opäť prišli viaceré päste a vylúčenia. Aj kvôli emóciami vyvolaným nezhodám napokon dôležitý boj o vrchol tabuľky priniesol až 184 trestných minút.

Nepodarené tretiny

Z defenzívneho hľadiska nie príliš úspešné tri dejstvá po sebe si odkrútil káder Brezna. Začalo to na domácom ľade počas druhej tretiny súboja so Skalicou, keď v prostrednej dvadsaťminútovke inkasovali hostitelia až štyrikrát a totožnú nádielku následne obdržali aj v záverečnej perióde, čoho výsledkom bola napokon prehra 2:9. Treťou nevydarenou tretinou v rade bola tá prvá proti Humenčanom, v ktorej Brezňania lovili puk z bránky trikrát, čo bolo základom ďalšej prehry, tentoraz 1:4. Na konci týždňa to teda znamenalo nula bodov a skóre 3:13.

Viac než zaujímavý a bohatý týždeň v našej druhej najvyššej súťaží bude vystriedaný pätnástimi duelmi ďalších kôl, ktoré môžu poradie v tabuľke opäť premiešať.


Súvisiace články