Spartak poskočil na šieste miesto. V Dubnici však pred play-off nekalkulujú

Dubnickí hokejisti odohrali v piatok stretnutie proti reprezentačnému výberu do 18 rokov. Mladíci Spartak v prvých dvoch častiach poriadne trápili a domáci hokejisti rozhodli o svojom víťazstve až v záverečnej tretine. Modro-bieli sa vďaka víťazstvu posunuli v tabuľke.

Poriadne sa nadreli. Dubnickí hokejisti viedli nad reprezentačným výberom po dvoch tretinách „len“ 2:1. V záverečnej časti však gólmi Haščáka, Tábiho a Kristína definitívne zlomili odpor Fenešovcov. „S 18-kou nikdy nie sú jednoduché zápasy, ale dotiahli sme to do víťazného konca. Ako hovorím, s nimi to je vždy veľmi náročné a stojí to hlavne množstvo fyzických síl. Ich veľkou výhodou je to, že sú celú sezónu pokope, makajú, trénujú a majú tieto zápasy s prvoligistami a evidentne im to prospieva. Šesť minút dreli, korčuľovali a bol to naozaj ťažký zápas,“ zhodnotil stretnutie Matej Síkela.

Jeho meno dlho svietilo v oficiálnych štatistikách pri druhom góle Považanov. „Siki“, ako znie prezývka skúseného útočníka, po zápase ozrejmil ako to s celou situáciou bolo. „Gól som nedával, len som stál pred bránkou,“ smeje sa urastený útočník. „Gól dával Roman Váňo, ja som sa tam prekľučkoval, no vypichli mi to. Chytil to však „Tyčka“ (Damian Tyczynski pozn. red.), nahral Romanovi, ktorý v podstate do prázdnej bránky dával gól,“ hovorí s úsmevom autor osemnástich kanadských bodov v tejto sezóne.

Dubnici to v posledných dueloch padá. Spartak nastrieľal v ostatných štyroch stretnutiach až 25 gólov. Kvalitné výkony podávajú zverenci Romana Chatrnúcha aj v defenzíve, keď inkasovali len 6-krát. „Ideme šťastiu naproti. Začíname stáť aj pred bránkou, tlačíme sa do nej, veľa strieľame. To sú veci, ktoré sme predtým tak dôrazne nerobili, teraz nám to tam aj padá,“ myslí si Síkela, ktorý verí, že forma tímu vydrží na play-off. „Boli by sme radi a bodaj by to tak bolo. Ideme od zápasu k zápasu a pozeráme sa na to takto. Veríme, že budeme schopní vyhrávať a nachystáme sa na to play-off tak, aby sme boli nepríjemní.“

Matej Síkela

Síkela bol proti mladíkom asistenciou pri jednom góle Spartaka. Zdroj: HK Spartak Dubnica

Chatrnúchovci sa vďaka výhre posunuli na šiestu priečku pred Považskú Bystricu. V prípade jej udržania by sa vyhli kvalifikácii o postup do play-off. „Ideme do každého stretnutia s cieľom vyhrať a nepozeráme sa, kto je v tabuľke pred nami alebo za nami. Hráme si svoju hru. Čo si povieme aj s trénerom, to chceme robiť a takto sa snažíme k tomu pristupovať. Súpera na play-off si nenavyberáme. Každý konkurent je náročný a má svoje kvality. Treba sa pozerať na našu hru a týmto sa absolútne nezaoberať,“ prezrádza dubnický recept na úspech 31-ročný krídelník.

Siki samozrejme nevynechal stretnutia slovenských reprezentantov na olympijských hrách v Pekingu. Čo na výkony Slovákov hovorí? „Pozeral som zápasy. Chalani hrajú veľmi dobre. Vidno, že každým zápasom hrajú lepšie a lepšie. Škoda, že to nedotiahli proti Fínom do víťazného konca, ale naozaj klobúk dole pred nimi,“ zhodnotil Síkela, ktorý po piatkovom stretnutí prezradil svoj tip do súboja o tretie miesto. „Ja by som bol veľmi rád, keby vyhráme. Tipujem, že vyhráme 2:1,“ (pozn. autora – rozhovor vznikol pred zápasom o bronz), uzavrel vysmiaty Matej Síkela.


Súvisiace články