Štvorgólový obrat Martina za 13 minút, Modré krídla s druhou výhrou

Druhé kolo TIPOS Slovenskej hokejovej ligy prinieslo parádny obrat Martina, ktorý doma prehrával s Dubnicou už 0:3, no štyrmi gólmi od 47. minúty otočil skóre vo svoj prospech. O jeho triumfe rozhodol 36 sekúnd pred koncom riadneho času František Poliaček. Modré krídla zaknihovali už druhú výhru v rade.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 2. kolo

HK Gladiators Trnava - HK Levice 7:4 (0:2, 5:1, 2:1)
Góly: 22. Maarnela, 23. Antonov (Maarnela, Miklík), 26. R. Kukumberg st. (Jurák), 33. Rašin (Antonov, R. Kukumberg st.), 34. R. Dvonč (Miklík), 50. Miklík (Antonov, R. Kukumberg st.), 59. Jurák (Miklík, Korím) – 7. Vorobjev (Leščenko, M. Novák), 8. Korenko (Tužinský), 38. Volko (Šramaty), 44. Vorobjev (Šakvorostov, M. Novák). Rozhodovali: Valachovič, Výleta - Šefčík, Ščurka, vylúčení: 3:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 185 divákov

Trnava: Hollý (8. M. Nagy) – Korím, Kliment, Maarnela, M. Ejem, Rašin, Kocúr, Bulák – Bodnár, Holovič, Jurák – Miklík, Kukumberg st., Antonov – R. Dvonč, Kupka, Deneš – Urban, Tóth, Litavec.

Levice: Beržinec (34. J. Adámik) - Šiškov, M. Novák, Rais, Gaško, J. Štefanka, Korenko, Lauro, L. Pánik – Vorobjev, Šakvorostov, Leščenko – Zahradník, Šramaty, Volko – Múčka, Tužinský, Gubo – Pohl, Suľovský, Smidžár.

Report zaslal klub HK Gladiators Trnava
V druhom zápase novej sezóny sa stretli družstvá, ktoré v prvom kole nebodovali. O to viac bolo toto stretnutie dôležité. V prvej tretine začali Trnavčania celkom dobre. Vypracovali si veľa príležitostí na strelenie prvého gólu, ale rovnako ako v Považskej Bystrici, kde odohrali dobrý zápas, ponúknuté šance nevyužili. Hostia sa z prvej príležitosti, ktorú im domáci po zaváhaní ponúkli, presadili. Po inkasovanom góle sa domáci snažili vypracovať šance na vyrovnanie, ale hostia zvýšili na 0:2 a z brány vyhnali Hollého. Jeho miesto zaujal Matúš Nagy. Po prvej tretine Gladiátori zvýšili agresivitu a svojím aktívnym pohybom prinútil súpera k chybám a častým vylúčeniam. Tým dali Levičania svojmu súperovi šancu vrátiť sa do stretnutia. Domáci tím získal aktivitu na svoju stranu a behom krátkej chvíle otočil vývoj zápasu. Gladiátori neprestávali v útočnej fáze hýriť aktivitou a vytvorili si trojgólový náskok. Hostia nezložili zbrane a po signále na vhadzovaní strelili svoj tretí gól v zápase. Do kabín sa išlo po druhej tretine za stavu 5:3. V tretej tretine domáci nechceli urobiť zbytočnú chybu a pustiť súpera do zápasu. Hostia ale pokračovali v pobyte na trestnej lavici a z ponúknutých šancí sa Gladiátorom podaril opäť navýšiť náskok o 2 góly. Aj cez úpornú snahu hostí, domáci už svojou disciplinovanou hrou a nesmiernou obetavosťou náskok uhájili a v samom závere gólom do prázdnej brány kapitán Roman Jurák potvrdil víťazstvo Trnavčanov nad tímom HK Levice v pomere 7:4.


Vlci Žilina - HC 19 Humenné 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Góly: 15. Macek (Šidlík, Mráz), 23. Hovorka (Tibenský, S. Rehák), 25. Benko (Bečka, Pacalaj), 34. S. Rehák (Růžička, Hovorka), 59. Jakubík (J. Nahálka), 60. Hovorka (Růžička) – 29. D. Markuš (Safaralejev, Fereta), 51. Vrábeľ (Vaško, Ťavoda), 53. Safaralejev (Vaško). Rozhodovali: D. Konc st., Tornay, Kováčk, Rehák, vylúčení: 4:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 302 divákov.

Žilina: Romančík – Šidlík, J. Nahálka, Růžička, Pišoja, S. Hudec, Pacalaj, Hajas – Tibenský, Hovorka, S. Rehák – Koyš, Mráz, Macek – Jakubík, Dudáš, Lopušan – Benko, Bečka, Synák.

Humenné: Krasanovský – Stripai, Lenďák, Fereta, J. Marcinko, Ťavoda, Jacko, A. Bartoš – Vaško, Vrábeľ, Ščurko – Borov, M. Krajňák, Horvát – Miškuf, D. Markuš, Safaralejev – Ragan, Plochotnik, Farkaš.

Report zaslal klub Vlci Žilina
Úvod stretnutia medzi Vlkmi a Humenným priniesol len pološance na oboch stranách. V deviatej minúte však už dostal prihrávku pred bránu Macek, ale zakončil len do brankára. V 11. minúte bol zas na druhej strane pri príležitosti hostí pozorný Romančík. Prvý gólový moment duelu priniesla 15. minúta, keď počas presilovky Šidlíkovu strelu zdarne tečoval Macek. Na sklonku 16. minúty išli dvaja na jedného Jakubík s Lopušanom, ale druhý menovaný minul. Druhá dvadsaťminútovka bola výrazne gólovejšia. V rozpätí 23. až 25. minúty vsietili góly Marek Hovorka a Martin Benko, na začiatku 29. minúty znížil na 3:1 Denis Markuš. V prostrednej časti hry padol ešte jeden gól, keď v presilovke nechytateľne zavesil pod hornú žrď Samuel Rehák. V poslednej dvadsaťminútovke Humenné dvoma gólmi zdramatizovalo zápas, v 59. minúte sa však Jakubík dostal do samostatného úniku, ktorý úspešne premenil. Na konečných 6:3 pečatil do prázdnej brány Hovorka.


Modré krídla Slovan - HK ‘95 Považská Bystrica 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Góly: 7. Klučiar (Dej, Hauser), 19. Ožvald (Lipiansky, Matoušek), 35. Demo (Bezák, Klučiar), 40. Matoušek (Ožvald, Dej), 54. Lipiansky (Hauser) – 27. Ligas (Cíger, Cebák), 30. Cebák (Ligas, Zaťko). Rozhodovali: Adamec, Bachúrik - Hercog, Haringa, vylúčení: 6:3, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Modré krídla Slovan: Baroš – Žabka, Demo, Krakovský, Bohunický, Hauser, Myšiak, Škultéty – Klučiar, F. Dej, Fetkovič – Petriska, L. Lipiansky, Ožvald – M. Matoušek, Bezák, R. Kukumberg ml. – Bubica, R. Petráš, Trubač.

Považská Bystrica: Lamper (21. Pajpach) – Cebák, Zaťko, J. Ďurkech, L. Ďurkech, A. Zlocha, K. Meszároš, Omelka, K. Dvonč – Lušňák, P. Ligas, Cíger – Jakubec, J. Zlocha, Tománek – L. Urbánek, Rufati, Krieger – Turan, M. Sádecký, Matej Komloš.

Report zaslal klub Modré krídla
V úvode zápasu mali viac z hry aj väčšie šance hostia z Považia, brankár Baroš však spoľahlivo vyriešil všetky situácie. V 7. min. odohrala veľmi dobré striedanie prvá formácia Modrých krídiel a na jeho konci strelu obrancu Hausera tečom usmernil do bránky kapitán domácich Klučiar - 1:0. Presilovku pri vylúčení Petrisku "panteri" zahrali veľmi zle, v jej samom závere unikla dvojica Ožvald - Lipiansky, vymenila si medzi sebou puk a prvý menovaný strelou do horného rohu Pajpachovej bránky zvýšil na 2:0. V druhej tretine sa domáce Modre krídla dostali pod veľký tlak hostí, z ktorého napokon rezultovalo aj vyrovnanie. Najprv v 27.min. J. Cíger výborne vysunul Ligasa a ten sa sám pred Barošom nemýlil - 2:1. Po ďalšom dlhšom obliehaní strelou z vrchu kruhov vyrovnával Cebák - 2:2. Tréner domácich Lipiansky si zobral oddychový čas, ktorý Modrým krídlam pomohol postupne vyrovnať hru. Pri vylúčení autora vyrovnávajúceho gólu sa usadili v útočnom pásme, obranca Demo si nakorčuľoval na prihrávku od Bezáka a nekompromisne zavesil. Potom Krídla bez ujmy prečkali presilovku pri vylúčení Matouška. V poslednej minúte druhej tretiny práve Matoušek urobil vynikajúcu prácu pri mantineli, vybojoval puk pre Ožvalda a jeho strelu na druhý pokus doklepol do siete - 4:2. Na začiatku tretej tretiny mala Považská Bystrica možnosť znížiť na rozdiel jedného gólu, ale v presilovke pri vylúčení Ožvalda neuspeli J. Cíger ani Lušnák. Modré krídla svoj náskok predsa len poistili, keď sa im podarilo využiť druhú presilovku v zápase. Od modrej čiary napriahol Hauser a Lipiansky jeho strelu umným tečom sklepol do siete - 5:2. Hosťom sa v závere nepodarilo skorigovať nepriaznivý stav ani v dvoch početných výhodách.


HK MŠK Indian Žiar nad Hronom - HC Topoľčany 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Góly: 6. Jakúbek (Fekiač, Gašpar), 18. Pač (Fekiač, Gašpar), 41. Chlepčok (Šeliga, Magdolen), 45. Kováč (Hlinka, Gabri), 47. Magdolen (Lopejský, Chlepčok) - 5. Šandor (Rubner, Dúžek), 23. Gergel (Bystričan). Rozhodovali: J. Konc ml., Moller - Ševčík, P. Tvrdoň, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 427 divákov.

Žiar nad Hronom: R. Petrík – Pač, Kobolka, Lopejský, M. Šeliga, Gabri, Hlinka, Čulík – Jakúbek, V. Fekiač, N. Gašpar – Chlepčok, P. Halama, Magdolen – Kraut, Giertl, Kováč – J. Kolenič, Brumerčík, Tatár.

Topoľčany: Kompas – Hřebíček, Sedlák, Dosek, Zekucia, Bystričan, Dúžek, T. Kopecký – H. Ručkay, Jaroš, Rubner – Vybíral, Stránsky, Matej – Cápay, S. Nagy, Piačka – Šandor, D. Gergel.

Report zaslal klub HK MŠK Indian Žiar nad Hronom
Do zápasu vstúpili oba tímy bojovnou hrou. V 5. minúte sa po chybe v domácej defenzíve dostal k puku Rubner, ktorý krížnou prihrávkou našiel Šandora a ten sa nemýlil, 0:1. Vzápätí sa Indiáni dostali do rýchleho protiútoku a Jakúbek strelou spomedzi kruhov vymietol pravý horný roh Kompasovej brány, 1:1. V 12. minúte sa Indiáni dostali do ďalšej početnej výhody, ale aj naďalej sa strelecky trápili. V 18. minúte po prihrávke Fekiačka spoza brány sa puku ujal Pač a delovkou od modrého kruhu dostal svoj tím do vedenia, 2:1. V závere tretiny sa Indiáni dostali do početnej prevahy 5 na 3, počas ktorej mohol Giert pridať tretí gól, no bránu minul a stav zostal nezmenený. V druhej tretine sa dostali domáci rýchlo do početnej prevahy, no po chybe v ich rozohrávke sa k puku dostal Gergel a v samostatnom nájazde poslal puk za chrbát Petríka, 2:2. V 28. minúte sa do úniku dostal Magdolen, ale na Kompasa nestačil. Indiánov mohol dostať do vedenia aj Kolenič, ktorý sa šikovne natlačil do bránkoviska hostí, no gól v bráne neskončil. Priebeh tretiny bol veľmi dynamický, ale napriek tomu už  gól nepadol. Úvod poslednej tretiny patril Indiánom. V 41. minúte sa k puku dostal Magdolen a odrazený puk od výstroje brankára vsietil do brány. V 45. minúte zápasu domáci navýšili náskok na 4:2 z hokejky Kováča. Po vyhratom buly v domácom pásme sa Indiáni dostali do rýchleho protiútoku, Halama nastrelil puk od modrej čiary a Magdolen ho tečoval do brány, 5:2. V závere zápasu sa stav nemenil a Indiáni sa tak tešili z víťazstva a pripisujú si do tabuľky plný bodový zisk.


HK Brezno Knights - HK Skalica 2:3 pp (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Góly: 17. Nespala (Belányi), 45. Ganz (Rich. Huna) - 53. Včelka (J. Jurík), 59. Landrigan (Kotvan, Hílek), 62. Kotvan. Rozhodovali: Krajčík, Smerek - Hanko, Tomáš, vylúčení: 9:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 150 divákov.

Brezno: Belányi – Biro, Ganz, Kuboš, Zubák, Frídel, Bdžoch, Petrinec, Korytko – Richard Huna, Róbert Huna, L. Olejník – M. Surový, Sojka, Zemko – Rákoš, Fungáč, Nespala – Rybnikár, Hudák, Jasenec.

Skalica: Borák – Semandel, Fatul, D. Kadlečík, O. Janík, Hílek, Vidovič, Zaňát, M. Mikula – Obdržálek, R. Nemec, J. Jurík – Šátek, Landrigan, Hujsa – B. Kotvan, Včelka, Janáč – Šišolák, Búlik, Kuba.

Report zaslal klub HK Brezno Knights
Do vedenia dostal domácich v 17. minúte po krásnej strele do rohu bránky Jakub Nespala. Výborne chytal brankár Belányi, na ktorom si strelci Skalice lámali zuby hlavne počas druhej tretiny, keď Brezno podalo skvelý tímový výkon a dokázalo úspešne vzdorovať tlaku hostí prameniacemu často z presilových hier. V tretej tretine poslal Brezno dokonca do dvojgólového náskoku poslal počas početnej prevahy Ganz, ale Skalica dokázala vyrovnať. Najskôr sa presadil Včelka a v poslednej minúte pri hre bez brankára americký útočník Landrigan. Predĺženie potom rozhodol Juraj Jurík.


HK VITAR Martin - TSS Group Spartak Dubnica 4:3 (0:1, 0:2, 4:0)
Góly: 47. Petran (Murček), 51. Semaňák (Petran), 53. Dírer (Toma, Petran), 60. Poliaček (Fafrák, Murček) - 2. Huhtela (Lunter, Mikula), 37. Škvarek (Trška), 40. Kristín (Ďuriš, Chatrnúch). Rozhodovali: Crman, Vido - Tichý, Danko, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Ďurina 5+5+DKZ min za nedovolené bránenie v hre a bitku - Česánek 5+DKZ za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 1049 divákov.

Martin: Glosár – Charvát, Dvořák, J. Nemec, Krempaský, Petran, Semaňák, Sleziak, Belica – Fafrák, Murček, Poliaček – Toma, Dírer, T. Nauš – J. Danielčák, Barto, Tiainen – Stanček, Juščák, Ďurina.

Dubnica: Gabriš - Česánek, Chatrnúch, P. Mikuš, Švec, J. Urban, D. Trška, Hruška, Putala – Kristín, O. Ďuriš, Géci – Mikula, Ondruš, Škvarek – L. Lunter, Huhtela, Tábi – Korbel, J. Haščák, Kopáč.

Report zaslal klub HK VITAR Martin
Pred úvodným buly si domáci minútou ticha uctili pamiatku zosnulého Vladimíra Šťastného. V prvej tretine udreli hostia hneď z prvej strely na bránu. Trafil sa fínsky center Huhtela, ktorý minulú sezónu obliekal práve dres rytierov. Dubnica mala miernu prevahu, no menšie šance si vytvorili aj domáci. Zato tretina druhá patrila hosťom v podstate celá. Dubnica dva krát skórovala a to množstvo šancí ešte vychytal výborný Glosár. Trafili sa harcovníci Škvarek a Kristín. Do tretej tretiny však nastúpil už Martin, aký poznáme zo záveru minulej sezóny. Obrat naštartoval tvrdou strelou v presilovke Marcel Petran, následne znížila nová akvizícia v martinskej obrane Martin Semaňák a kapitán Matej Dírer po krásnej akcií vyrovnal. Keď v poslednej minúte kanonier František Poliaček skóroval, v Martine sa už na tribúnach oslavovalo. Zápas bol bohatý na góly, skvelé zákroky, ale aj na tvrdé súboje a šarvátky. Na úvod sezóny výborná pozvánka pre fanúšikov.