Súboj vrchných poschodí pod Dubňom i na východe

Skutočnú lahôdku v podobe troch stretov tabuľkových susedov si pre nás pripravil program 32. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Dva z nich sa odohrajú medzi tímami z prvej štvorky - k lídrovi zo Žiliny pricestuje káder Skalice a štvrté Humenné privíta tretích Martinčanov. Významný duel sa odohrá aj v Leviciach, ktoré sa ziskom ďalších bodov budú chcieť o čosi priblížiť Modrý krídlam.

Program 32. kola TIPOS SHL (streda 12. január)

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Duel o dôležité body je na programe v Leviciach, ku ktorým zavítajú bratislavské Modré krídla. Tabuľkových susedov od seba delí sedem bodov, domáci by sa z jedenásteho miesta víťazstvom radi priblížili svojmu protivníkovi. Bratislavčanom však hrá do kariet bilancia vzájomných súbojov z tejto sezóny, v ktorých si pripísali dva trojbodové zisky. Ambície levického mužstva však podporuje ich nedávna športová forma, keď z ostatných piatich zápasov si do tabuľky zapísali deväť bodov. Vyrovnané zápolenie sľubujú aj ostatné štatistické ukazovatele ako napr. úspešnosť bránenia sa v oslabení.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (26) - Dušan Klučiar (32) 

Brankári: Juraj Beržinec (92.15 %) - Ádam Beke (91,71 %)

Vzájomné zápasy: Modré krídla - Levice 5:3, 4:0


    vs        17:30   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Na východnom Slovensku sa chystá stretnutie štvrtého s tretím celkom tabuľky a jedno z lákadiel kola bude k videniu aj na televíznych obrazovkách. Ostatné ligové výsledky i bilancia vzájomných stretov hrá prospech hostí z Martina. Humenskou motiváciou a ambíciou je však naplno bodovať a dostať sa na rozdiel jediného bodu za "rytierov". Jeden bod delí v tabuľke produktivity aj ťahúňov oboch mužstiev - Dominik Borov a Matej Dírer by mohli misky váh prikloniť na stranu svojho kolektívu.

Lídri produktivity:  Dominik Borov (28) - Matej Dírer (29)

Brankári: Eugen Rabčan (92.69 %) - Vladimír Glosár (91.60 %)

Vzájomné zápasy: Humenné - Martin 2:5; 0:2


    vs       17:30   PRED ZÁPASOM   

Pod Dubňom vyzve líder ligy mužstvo Skalice a meranie síl dvoch najvyššie postavených kádrov bude zároveň aj duelom najofenzívnejších tímov. Záhorákom svieti v tabuľke 140 strelených gólov, Žilinčanom o dvanásť menej. Okrem vzájomnej bilancie so Skaličanmi bude domácu pohodu na hokejkách vytvárať aj séria štrnástich ligových víťazstiev za sebou, počas ktorej stratili „vlci" len dva body. Motiváciou hostí bude, samozrejme, túto žilinskú šnúru pretrhnúť a skresať z náskoku svojho súpera. Svoju rolu by mohol zohrať aj efektívny prvý útok Skalice, ktorému bude konkurovať hetrikom namotivovaný Šimon Petráš, aktuálne už tretí najproduktívnejší hráč ligy.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (39) - Daniel Štumpf (56)

Brankári: Stanislav Škorvánek (94.74 %) - Dávid Borák (92.58 %)

Vzájomné zápasy: Žilina - Skalica 4:1; 2:1


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Pútavý scenár môže ponúknuť zápas na strednom Slovensku, v ktorom Trnavčania zavítajú na ľad Brezna. Zaujímavosťou je, že v aktuálnom ročníku sú obľúbeným súperom Brezňanov práve „gladiátori". Trnava je totiž jediným mužstvom, ktoré Stredoslováci dokázali poraziť hneď dvakrát. Nevyspytateľný boj predpovedá aj forma z posledného obdobia. Trnavskému kádru sa z ostatnej pätice prípadov podarilo uspieť len raz, a to vysoko 8:3 s „pantermi". Hostiteľ stredajšieho zápasu ale dokázal poriadne vytrápiť Humenné a Skalicu, ktorým podľahol až po samostatných nájazdoch.

Lídri produktivity: Peter Melcher (16) - Roman Jurák (35)

Brankári: Juraj Ovečka (90,55 %) - Juraj Hollý (90,84 %)

Vzájomné zápasy: Brezno - Trnava 4:2; 6:2


    vs         18:30   PRED ZÁPASOM   

Do Topoľčian na súboj piateho s ôsmym mužstvom pricestuje celok Žiaru nad Hronom. V prípade zisku bodov by sa hostitelia mohli posunúť na štvrté miesto, „indiáni" na priečku hneď za hornou polovicou tabuľky. Rozhodujúcim faktorom vyrovnanej bitky môžu byť aj presilové hry, v ktorých však majú lepšiu úspešnosť domáci. „Žochári" doposiaľ dokázali využiť takmer každú štvrtú početnú výhodu, úspešnosť hostí v tejto činnosti je na úrovni 17,7 %.

Lídri produktivity: Michal Kluka (27) - Martin Jakúbek (22)

Brankári: Erik Kompas (93.55 %) - Matej Šimo (91.53 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany - Žiar nad Hronom 2:3, 6:1


Súvisiace články