Ťahákom kola súboj najproduktívnejších v Žiline, domácu Dubnicu čaká derby

V rámci 10. kola TIPOS SHL je na programe ďalší poltucet duelov, ktoré opäť môžu výrazne zamiešať tabuľkovým postavením tímov. Nasvedčuje tomu aj fakt, že medzi štvrtým a jedenástym celkom je iba sedembodový rozdiel.  Zaujímavé a vyrovnané môžu byť najmä duely v Topoľčanoch a Žiline, no i stretnutie susedov v Dubnici.

 

Program 10. kola TIPOS SHL (streda 20. október)

 

     vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Vo forme hrajúci líder vyrukuje do zápasu v ideálnom tímovom rozpoložení. Východniari sú totiž nabudení nie len víťazstvom s Breznom, ale najmä predchádzajúcou osemgólovou nádielkou, ktorú uštedrili hostiteľovi z Topoľčian. K potvrdeniu prvého miesta im môže pomôcť produktívna dvojica - Markuš a Borov. Hostia z Turca naposledy vytrápili „žochárov", ktorým podľahli až po samostatných nájazdoch a teraz si zmerajú sily s ďalším favoritom. Ziskom bodov si budú chcieť udržať svoje miesto v prvej desiatke. 

Lídri produktivity: Denis Markuš (13) - Matej Dírer (12) 

Brankári: Eugen Rabčan (92.89 %) - Pavol Maťovčík (89,35 %)


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Pod Dubňom je na programe zaujímavý duel domácich „vlkov", ktorí privítajú strelecky disponovanú Skalicu. V uplynulom týždni boli oba celky stopercentné, no ešte predtým sa stretli v pohárovom stretnutí, ktoré môže byť pre hostí strašiakom, ale zároveň aj motiváciou. Záhoráci v ňom pocítili žilinskú ofenzívnu silu a inkasovali jedenásť zásahov. Práve útočná sila je však niečo, čo predviedli skalickí hokejisti v poslednej dvojici stretnutí, keď siete súperov rozvlnili až sedemnásťkrát. Okrem iného to bude súboj najproduktívnejších hráčov ligy - na domácej strane hrajúci Petráš proti Nemcovi so Štumpfom.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (15) – Richard Nemec (16)

Brankári: Stanislav Škorvánek (92,82 %) – Dávid Borák (92,52 %)


    vs         17:30     

PRED ZÁPASOM   

Po domácom výbuchu v boji o čelo si topoľčiansky káder trochu napravil chuť dvojbodovou výhrou s Martinčanmi. Práve v poslednej dvojici duelov prišiel stredajší hostiteľ o svoju dominanciu a defenzívne čaro. Využiť to bude chcieť aj tím Žiaru nad Hronom, ktorý v posledných týždňoch vykazuje striedavú športovú formu. Hostia by sa mali vyvarovať vylúčeniam, pretože ich protivník doposiaľ využil takmer tretinu početných výhod. Nováčik súťaže by sa víťazstvom priblížil prvým trom mužstvám tabuľky, no Topoľčanci majú v úmysle vrátiť sa na víťaznú vlnu.

Lídri produktivity: Henrich Ručkay (9) – Marcel Lunter (8)

Brankári: Erik Kompas (94.90 %) – Matej Šimo (91.71 %)


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Brezno nastúpi na svojom štadióne s úmyslom prelomenia trojice nevydarených duelov, z ktorých nevyťažilo ani bod a obdržalo až osemnásť zásahov. Vpredu sa stredoslovákom takisto nedarilo - presadili sa iba trikrát. Zmeniť to budú chcieť proti „gladiátorom", ktorí však majú na svojom konte najviac strelených gólov v celej súťaži a úspešnosť presilových hier na úrovni 24%. V ofenzívnej časti ihriska to Trnavčanom sype, no aj napriek streleckej potencii dokážu duel prehrať. Nedávnym dôkazom je meranie síl na Záhorí, kde síce prekonali súperovho brankára päťkrát, no do ich bránky zamierilo až osem pukov.

Lídri produktivity: Peter Melcher (9) – Marcel Holovič (13)

Brankári: Juraj Ovečka (90.13 %) – Juraj Holllý (89.18 %)


    vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Po štyroch prehrách po sebe sa na derby Dubničania naladili víťazstvom 3:1 proti trápiacim sa Leviciam. Dvomi asistenciami im k tomu dopomohol Filip Ondruš, ktorý je s jedenástimi presným zásahmi najlepším strelcom druhej najvyššej súťaže. Práve naňho si bude musieť dávať pozor obrana „panterov", ktorá si naposledy vybrala slabšiu chvíľku v prostrednej tretine proti ŽIlinčanom. Počas druhého dejstva totiž inkasovala až štyri rany a v celom stretnutí ich bolo dohromady šesť. Oba tímy spolu nesusedia len v regióne, ale momentálne aj v tabuľke a bude sa jednať o súboj siedmeho s ôsmym.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (15) - Patrik Lušňák (8)

Brankári: Matej Kristín (89.95 %) - Tomáš Hrušík (91.50 %)


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Domáce Modré krídla budú chcieť nadviazať na svoj vzlet z posledných dvoch zápasov. Najprv sa im na martinskom ľade podarilo uchmatnúť prvé trojbodové víťazstvo a rovnaký rezultát zopakovali bratislavskí mladíci aj v Žiari nad Hronom. Zapracovať však musia na úspešnosti počas početných výhod, keďže na gól pretavili len 2,22% z nich. Súperom im bude tím Levíc, ktorý naposledy zvíťazil takmer pred mesiacom a doteraz je to jediná výhra „levov". Hostia by víťazstvom prelomili nepríjemnú bilanciu a nestratili tak kontakt so zvyškom tabuľky.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (9) - Daniel Klinecký (8)

Brankári: Ádam Beke (91.84 %) - Roman Rychlík (90.24 %)

 

 


Súvisiace články