Topoľčany aj Žiar odmietli koniec sezóny, všetky série pokračujú

Ani jedna zo štvrťfinálových sérií TIPOS Slovenskej hokejovej ligy neskončí v najkratšom možnom čase. Žiar nad Hronom a Topoľčany naskočili do štvrtého duelu play-off „s nožom na krku“, avšak koniec sezóny rázne odmietli.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 4. zápas štvrťfinále play-off

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – TSS Group Spartak Dubnica 4:3 (1:1, 2:1, 1:1); stav série: 1:3

Góly: 18. Gašpar (Jakúbek, Gabri), 27. Gábor (Szypula, Suchý), 37. Ganz (Szypula, Suchý), 56. Szypula (Kobolka, Ganz) – 5. Beták (Zaťko, Ondruš), 32. Ondruš (Tábi, Zaťko), 59. Chatrnúch (Géci, Ondruš). Rozhodovali: Krajčík, Adamec – Frimmel, Valo; strely: 31:35; vylúčení: 6:5; presilovky: 0:2; oslabenia: 0:0; 689 divákov.

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Gabri, Lopejský, Čunderlík – Gašpar, Fekiač, Jakúbek – Gábor, Suchý, Szypula – Václav, Šeliga, Chlepčok – Tatár, Halama, Magdolen

Dubnica: Lietava – Zaťko, Trška, Mikuš, Švec, Janík, Chatrnúch, Hruška, Putala – Tábi, Ďuriš, Beták – Géci, Škvarek, Mikula – Mi. Kristín, Haščák, Lunter – Korbel, Huhtela, Ondruš

Historicky prvá štvrťfinálová výhra Žiaru je na svete. Nepriestrelnosť perspektívneho brankára Patrika Lietavu trvala 183 minút a 21 sekúnd. Po takomto čase ju gólom prerušil Nicolas Gašpar, ktorý „indiánov“ naštartoval za triumfom číslo jeden. Vydarený zápas má za sebou zámorský útočník domácich Ethan Szypula – autor víťazného presného zásahu a dvoch asistencií. Strelecký účet v drese mužov od Hrona si otvoril 21-ročný obranca Michal Ganz.

Ján Šimko, hlavný tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: „Konečne sme v tejto sérii vyhrali. Dali sme si nádej v obrat. Čo sa týka zápasu, klobúk dole pred chlapcami. Myslím si, že včerajší zápas naznačoval určitý progres, že ešte stále máme možnosti na zlepšenie. V dnešnom zápase sa to len potvrdilo. Potrebovali sme na ten kameň našej hry, ktorý sme včera postavili výkonom, zefektívniť hru a dostať sa do gólov, čo sa nám konečne dnes podarilo. Bolo to bojovné stretnutie, o emóciách. Ten záver bol veľmi zradný, ten dvojgólový náskok, upozorňoval som na to chlapcov. Myslím, že tá skúsenosť na ľade v závere bola, aby sme to zvládli lepšie ako sme to zvládli. Bola tam vidina prázdnej bránky a my sme potrebovali ten výsledok udržať, čiže to bola istá komplikácia. Víťazstvo sa ráta, ustáli sme to a je to pre nás pozitívne. Dali sme si šancu znovu pracovať ďalej a zlepšovať sa. Pevne verím, že využijeme tento krátky čas na to, aby sme boli ešte lepší.“

Peter Kopecký, asistent trénera TSS Group Spartak Dubnica: „Z pohľadu nasadenia si myslím, že nie je chlapcom čo vytýkať. Boli sme dobrí v pohybe, dobrí v súbojoch, ale bohužiaľ nám chýbal gól, aby sme to dotiahli aspoň do remízy a pobili sa o víťazstvo. Bohužiaľ, boli sme o ten gól horší a malý detail rozhodol. V tretej tretine rozhodla individuálna chyba pri prechode modrej čiary, súperov hráč sa obtočil okolo bránky a dal nám gól a to rozhodlo.”


HC Topoľčany – Vlci Žilina 5:4pp (0:0, 1:1, 3:3 – 1:0); stav série: 1:3

Góly: 25. Dosek (Hvila, Valent), 42. Stránský (Hřebíček, Ručkay), 44. Šandor (Matej), 49. Laurenčík (Dosek, Stránský), 70. Vybiral (Piačka, Hřebíček) – 35. Šidlík (Pohl, Kluka), 53. Bečka (Sloboda, Melcher), 54. Varga (Bečka, Melcher), 55. Mráz (Koyš, Grebenščikov). Rozhodovali: Fridrich, Mĺkvy – Vyšný, Nosek; strely: 31:42; vylúčení: 1:2; presilovky: 0:0; oslabenia: 0:0; 728 divákov.

Topoľčany: Vojvoda – Laurenčík, Dosek, Bystričan, Dúžek, Hřebíček, Sedlák, Štec, Urban – Vybiral, Plochotnik, Hvila – Ručkay, Stránský, Piačka – Valent, Tomčák, Šandor – Gergel, Valent, Matej

Žilina: Tomek – Pohl, Šidlík, Grebenščikov, Novák, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Tibenský, Paukovček, Jakubík – Melcher, Bečka, Rehák

Topoľčany po druhý raz v rade premrhali lukratívne vedenie, tentokrát im to ale na víťazstvo stačilo. Trojgólové manko stihli „vlci“ ako lusknutím prstov zmazať za necelé tri minúty. Už-už sa zdalo, že štvrté štvrťfinále dospeje do samostatných nájazdov. Proti bol Vladimír Vybiral, ktorý iba šesť sekúnd pred koncom predĺženia rázne odmietol koniec sezóny „žochárov“. Ďalší vynikajúci individuálny výkon podal domáci útočník Adam Stránský - v tejto sérii naskočil do dvoch duelov a k svojmu menu si pripísal päť kanadských bodov za tri góly a dve asistencie.

Tomáš Harant, asistent trénera Vlci Žilina: „Dnes sme mali opäť dobrý vstup do zápasu. Bolo vidno, že Topoľčany vo včerajšom zápase stratili veľa síl. Mali sme veľa šancí v prvej tretine, ktoré sme, bohužiaľ, nepremenili a to si myslím, že nás stálo dnešný zápas. V druhej tretine sa Topoľčany ujali vedenia čím im stúplo sebavedomie a hra sa vyrovnala. Nám sa podarilo zrovnať výsledok na 1:1 a v tretej tretine nás vyškolili z premieňania šancí a dostali sa do vedenia 4:1. To nás paradoxne nakoplo, pre nás to bolo prekvapivé čo všetko v tíme je, neviem či sa potrebujeme dostať do takého veľkého tlaku, do ktorého sme sa dostali 2x v týchto dvoch zápasoch. Podarilo sa nám vyrovnať hru, mali sme ešte nejaké šance v tretej tretine. V predĺžení to už dopadlo tak ako to dopadlo. Ideme domov, kde chceme túto sériu ukončiť."

Jozef Kováčik, hlavný tréner HC Topoľčany: „Prvú tretinu bol súper lepší, my sme boli trošku zaskočení. Chalani mali v hlavách včerajší zápas, ktorý dopadol tak ako dopadol a je ťažké ich nadstaviť, že stále je o čo hrať. V tretej tretine nás nakopli góly a mužstvo zrazu narástlo a začali sme hrať hokej. Ale zase jedným gólom od Patrika Bečku, ktorý to trafil nekompromisne, sa zase mužstvo položilo. Je vidieť obrovskú silu Žiliny, že dokáže zrazu zmeniť celý zápas. Dotiahli sme to do predĺženia, kde si myslím, že naše mužstvo bolo silnejšie na puku, mali sme tam viac šancí. Tešíme sa do Žiliny a urobíme všetko preto, aby sme sériu dotiahli na domáci ľad naspäť do Topoľčian.