Topoľčany posilnil pred play-off útočník z extraligy a skúsený prvoligový obranca

Prvoligové Topoľčany sa pred blížiacim play-off posilnili o dvojicu skúsených hokejistov. Do ofenzívy Žochárov pribudol 26-ročný Peter Lichanec. O jeho zotrvaní do konca sezóny informoval klub na svojom Facebooku cez víkend po tom, čo stihol odohrať prvé dva zápasy. V nedeľu sa v drese Topoľčian objavila už aj druhá posila, obranca Jakub Loydl.

Útočník Peter Lichanec prišiel do Topoľčian z tipsportligového Popradu. Aktuálny ročník začal v najvyššej súťaži ako hráč Banskej Bystrice, pokračoval v Liptovskom Mikuláši, odkiaľ sa sťahoval pod Tatry. V troch kluboch odohral celkovo 38 zápasov a získal 6 kanadských bodov. Jeho doterajším kariérnym vrcholom bolo pôsobenie v Poprade pred dvoma rokmi, keď v 56 dueloch strelil 11 gólov, pridal aj 16 asistencií a vypýtal si dokonca reprezentačnú pozvánku. Celkovo odohral v Tipsport lige 184 stretnutí. V minulosti pôsobil aj v Kazachstane, EBEL lige či prvoligovej Senici a Liptovskom Mikuláši.

Druhý topoľčiansky novic - Jakub Loydl, sa k profesnionálnemu hokeju vrátil po takmer troch rokoch. Počas tohto obdobia hrával univerzitnú ligu EUHL za Pressburg Diplomats. Predtým odohral v dresoch Prešova, Trnavy, Senice a Bardejova v našej druhej najvyššej hokejovej súťaži dohromady 155 zápasov, pričom v sezóne 2014/15 bol ako hráč Senice tretím najproduktívnejším bekom celej ligy.