Topoľčianska snaha revanšovať sa Považskobystričanom, posledné tímy cestujú k favoritom

TIPOS Slovenská hokejová liga má na programe kolo s poradovým číslom dvadsaťtri. V ňom nás čaká pätica duelov, z ktorých je vo väčšine jasne určený papierový favorit. Levičania pocestujú na ďaleký Zemplín, Brezno sa pokúsi prekvapiť pod Dubňom a Skalica by rada vyrabovala hlavné mesto. Okrem toho Dubničania privítajú Trnavu a Topoľčany zas Považskú Bystricu, ktorej majú čo vracať. Šieste plánované stretnutie medzi Martinom a Žiarom nad Hronom sa neuskutoční kvôli nákaze korovanírusom v šatni Turčanov.

Program 23. kola TIPOS SHL (streda 8. december)

   vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Humenčania si v ostatnom dueli po výhre 3:1 nad Žiarom nad Hronom prinavrátili víťaznú náladu. Predtým totiž prehrali dva zápasy za sebou, keď najprv doma nestačili na Topoľčany a následne v Martine nestrelili ani gól. Blížiaci sa zápas proti Leviciam je pre Zemplínčanov ideálnom príležitosťou k ďalšej výhre. Levičania sa stále nedokázali odraziť od posledného miesta a v súboji „levov“ sú tak predzápasové prognózy jasné – akýkoľvek bodový zisk hostí by bol obrovským prekvapením. Avšak Levičanom sa to už raz túto sezónu podarilo, tak budeme zvedaví, či motyka nevystrelí aj druhý raz.

Lídri produktivity: Dominik Borov (23) – Jozef Mihalík (18)

Brankári: Eugen Rabčan (93,13 %) – Roman Rychlík (89,81 %)

Vzájomné zápasy: Humenné – Levice 4:1, 4:5


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Zdá sa, že Považská Bystrica to na „žochárov“ vie. Už na konci minulej sezóny si z Topoľčian uchmatla všetky body a v aktuálnom ročníku sa jej rovnaký kúsok podaril hneď dvakrát v priebehu štyroch dní. Topoľčany však momentálne hrajú vo veľkej pohode a z posledných siedmich duelov si zakaždým odniesli plný bodový zisk. V blížiacom sa súboji bude domácich hnať túžba vrátiť „panterom" požičané, čo nám sľubuje zaujímavý duel. Hostia si musia dať pozor najmä na vylúčenia, lebo „žochári“ majú druhé najlepšie presilovke v lige, keď doposiaľ využili takmer každú štvrtú početnú výhodu.

Lídri produktivity: Michal Kluka (26) – Miroslav Zaťko (17)

Brankári: Erik Kompas (94,11 %) – Tomáš Hrušík (91,74 %)

Vzájomné zápasy: Topoľčany – Považská Bystrica 0:3, 2:3


    vs         17:30  

PRED ZÁPASOM   

Pred zápasom v meste pod Dubňom sú role favorita a outsidera určené úplne jasne. Brezno sa neustále trápi a proti vedúcej Žiline to bude mať veľmi ťažké, hoci posledné kolo „vlkom“ nevyšlo podľa predstáv. Po bezgólových troch tretinách rozhodli doma s Trnavou až v predĺžení. Napriek tomu sa ďalšie žilinské zaváhanie nepredpokladá. Aj doterajšie vzájomné duely naznačujú, že by malo ísť o jednoznačnú záležitosť domácich. Žilina nastrieľala Breznu v dvoch súbojoch dovedna jedenásť gólov, zatiaľ čo „rytieri“ sa v oboch prípadoch zmohli len na jeden presný zásah.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (27) – Peter Melcher (16)

Brankári: Stanislav Škorvánek (93,95 %) – Juraj Ovečka (90,48 %)

Vzájomné zápasy: Žilina – Brezno 4:1, 7:1


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Dubničania sa momentálne nachádzajú na šiestej priečky tabuľky, zatiaľ čo Trnavčania na ôsmej. Rozdiel medzi súpermi je aktuálne sedem bodov a v stretnutí tak pôjde o dôležitý bodový zisk. Domáci by si radi miesto v tabuľke udržali, hostia zas nechcú dopustiť, aby mali odstup na vedúcu šesticu tímov taký markantný. V doterajších vzájomných dueloch platilo môj dom, môj hrad a ak by toto pravidlo nemalo byť porušené, z výhry by sa mala tešiť Dubnica nad Váhom.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (25) – Roman Jurák (23)

Brankári: Michal Gabriš (91,23 %) – Juraj Hollý (91,03 %)

Vzájomné zápasy: Dubnica nad Váhom – Trnava 6:5, 3:4 pp


     vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Výkony Skaličanov z posledných zápasov boli ako na hojdačke a výhru striedala prehra. Po víťazstve na ľade Dubnice v ostatnom kole by sa im tak proti Modrým krídlam nemalo dariť. Realita sa ale neriadi vymyslenými pravidlami a Záhoráci urobia všetko pre to, aby mladých slovanistov porazili. V tejto sezóne sa im to už dvakrát podarilo, hoci prvý vzájomný duel rozhodlo až predĺženie. Modré krídla však nedajú svoju kožu lacno. V ostatnom zápase proti Považskej Bystrici nestrelili ani gól a v nadchádzajúcom stretnutí by si radi opäť užili chuť víťazstva.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (28) – Daniel Štumpf (46)

Brankári: Ádam Beke (92,19 %) – Dávid Borák (93,41 %)

Vzájomné zápasy: Modré krídla – Skalica 5:6 pp, 5:2


Súvisiace články