Topoľčiansku defenzívu vystuží talentovaný mladík z extraligovej Spišskej Novej Vsi

HC Topoľčany naskočili do novej sezóny TIPOS Slovenskej hokejovej ligy ako dobre namazaný stroj. Ten sa síce zasekol v ostatnom zápase s Humenným, no k ešte lepším výkonom by topoľčianskemu klubu mohol pomôcť obranca Alexander Zekucia, ktorý prichádza z extraligovej Spišskej Novej Vsi.

Dvadsaťjedenročný obranca je rodákom zo Spiša a v tamojšom klube aj hokejovo vyrastal. V sezóne 2017/2018 si zahral na majstrovstvách sveta do 18 rokov a v sezóne 2019/2020 bol členom reprezentačného výberu do 20 rokov. V mládežníckych kategóriách sa stal vo farbách Dukly Trenčín dvakrát juniorským majstrom a raz dorasteneckým majstrom Slovenska.

Od sezóny 2019/2020 bol súčasťou extraligového klubu HK Dukla Michalovce. So Zemplínčanmi odohral v najvyššej súťaži dokopy 85 zápasov, v rámci striedavých štartov naskočil aj do ôsmich duelov v humenskom drese.

Pred touto sezónou Zekucia uspel na skúške v rodnej Spišskej Novej Vsi, ktorá je v súčasnom ročníku extraligovým nováčikom. Po niekoľkých zápasoch mu však v klube navrhli striedavé štarty v Martine, mladý obranca však preferoval stály angažmán, a tak zakotvil nakoniec v Topoľčanoch, ktoré sa momentálne ukazujú vo výbornom svetle a držia sa na druhom mieste v TIPOS SHL.


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články