Trhák o prvé miesto na Záhorí, v znamení vyrovnaných bitiek sa ponesie celé kolo

TIPOS Slovenskú hokejovú ligu čaká 21. kolo, ktoré prinesie poriadnu nádielku vyrovnaných duelov a šlágrov. Ten najväčší bude hostiť Skalica, kam pocestuje Žilina, aby sa s domácimi poprala o priebežné prvenstvo v lige. Nemenej pútavý šláger nás čaká v Martine, ktorý privíta hokejistov zo Zemplína a susedské derby o Považie sa odohrá medzi „pantermi“ a hosťujúcou Dubnicou. Dôležité víťazstvá po dlhšom čase by si radi na konto pripísali Levice proti Modrým krídlam i Brezno, ktoré zavíta do Trnavy. V poslednom dueli sa predstavia na žiarskom ľade znovu rozbehnuté Topoľčany.

Program 21. kola TIPOS SHL (streda 1. december)

   vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Levičania ťahajú päťzápasovú sériu prehier, no v troch ostatných dueloch nestačili na súpera len o jediný gól. Posledný súboj na ľade Dubnice dokonca skončil chudobným výsledkom 1:0. Tesné prehry Levice určite mrzia a v najbližšom zápase sa pokúsia konečne prelomiť smolu a zabodovať. Modré krídla naposledy zdolali slovenskú „osemnástku“ a tiež Žiar nad Hronom po samostatných nájazdoch, no predtým nemali vydarené obdobie. Obom súperom záleží na tom, aby si pripísali body do tabuľky a bude zaujímavé sledovať, komu sa to skutočne podarí.

Lídri produktivity: Samir Saliji, Edmund Piačka, Adam Tužinský (12) – Dušan Klučiar (26)

Brankári: Roman Rychlík (90,02 %) – Ádam Beke (92,36 %)

Vzájomný zápas: Modré krídla – Levice 5:3


    vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Martin po výborných výsledkoch nedokázal v dôležitom zápase v poslednom kole na ľade Topoľčian bodovať a nachádza sa na piatej priečke tabuľky. Momentálne ho čaká súboj s tabuľkovým susedom, keďže do Turca pocestuje Humenné, ktoré má o tri body viac. Ani jedno mužstvo sa nechce vzdialiť od čela tabuľky a možno očakávať vypäté stretnutie. Rozdiel v zápase môže robiť defenzíva, keďže Martinčania inkasovali takmer o dvadsať gólov viac ako Zemplínčania. Napriek tomu sa vzájomná bilancia jednoznačne nakláňa na stranu domácich, ktorí už túto sezónu Humenné porazili a v minulom ročníku  ho vo štvrťfinále vyradili 4:0 na zápasy.

Lídri produktivity: Matej Dírer (23) – Dominik Borov (23)

Brankári: Vladimír Glosár (91,14 %) – Eugen Rabčan (93,12 %)

Vzájomný zápas: Humenné – Martin 2:5


    vs         17:00  JOJ Šport

PRED ZÁPASOM   

Zápas ako hrom nás čaká na Záhorí. Na západ Slovenska pocestuje Žilina, aby si to oba celky priamo rozdali o prvé miesto v tabuľke. Na skalickom ľade pôjde zároveň o stretnutie najúdernejšej ofenzívy a najpevnejšej defenzívy ligy. Domácim chýba len jediný gól, aby prekonali hranicu sto strelených gólov, hostia zas spolu s Humenným inkasovali len štyridsaťšesť gólov. Skalica neustále dýcha Žiline na krk a čaká na každé zaváhanie. Jednobodový rozdiel oboch tímov predznamenáva veľmi zaujímavú bitku a azda jediné mínus blížiaceho sa zápasu je, že si tento šláger nebudú môcť užiť fanúšikovia priamo na štadióne.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (43) – Šimon Petráš, Patrik Koyš (25)

Brankári: Dávid Borák (93,11 %) – Stanislav Škorvánek (92,89 %)

Vzájomný zápas: Žilina – Skalica 4:1


    vs        17:30   

PRED ZÁPASOM   

Skvelou formou v poslednom období sa prezentujú „gladiátori“, ktorí dokázali zdolať súperov už v štyroch zápasoch v rade. Zálusk majú bezpochyby aj na svojho najbližšieho súpera, ktorým bude Brezno. Trápiaci sa tím so stredného Slovenska však nedá kožu zadarmo. Prehier si na svoje konto pripísal už dostatočne a tak určite nechce odchádzať s trpkým pocitom aj z desiateho stretnutia v rade. Trnavčania však svojmu súperovi majú čo vracať, keďže z prvého vzájomného duelu na Horehroní odišli s prázdnymi rukami.

Lídri produktivity: Roman Jurák (21) – Peter Melcher (16)

Brankári: Juraj Hollý (91,33 %) – Juraj Ovečka (89,92 %)

Vzájomný zápas: Brezno – Trnava 4:2


     vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Ďalší pútavý duel nás čaká na Považí, kde pôjde nielen o regionálne derby medzi Považskou Bystricou a Dubnicou nad Váhom, ale tiež o súboj tabuľkových susedov. Dubničania prežili veľmi úspešný mesiac, v ktorom si pripísali len jednu prehru proti Martinu. Považskobystričania sa tiež nenechali zahanbiť, no v ostatných dvoch dueloch proti Trnave a Žiline ťahali za kratší koniec. Derby nepozná favorita a očakávať tak môžeme vyrovnané stretnutie.

Lídri produktivity: Miroslav Zaťko (16) – Filip Ondruš (25)

Brankári: Tomáš Hrušík (91,53 %) – Michal Gabriš (91,16 %)

Vzájomný zápas: Dubnica nad Váhom – Považská Bystrica 4:3 sn


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Hokejisti Žiaru nad Hronom v prvom vzájomnom stretnutí dobyli Topoľčany po najtesnejšom víťazstve. Druhýkrát v ročníku sa stretnú v opačnom garde, západoslováci tentokrát pricestujú na stred republiky. „Žochári" by neradi stratili kontakt s prvými dvoma tímami tabuľkové pelotónu, „indiáni" by zasa chcel naďalej dýchať na chrbát Trnave.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (18) - MIchal Kluka (23)

Brankári: Matej Šimo (91,77 %) - Erik Kompas (93,59 %)

Vzájomný zápas: Topoľčany - Žiar nad Hronom 2:3


Súvisiace články