Trnava nerozmýšľa o play-off, chce pripraviť odchovancov na seniorský hokej

Minulú sezónu sa hokejisti z malého Ríma nedokázali prebojovať do play-off a v najlepšej osmičke tak chýbali. V stredu však odštartujú nový ročník na ľade rivala z hlavného mesta a radi by vstúpili do súťaže úspešne. Nečaká ich jednoduchá úloha, no odhodlanie im nechýba. V klube aj naďalej pracujú s odchovancami a dávajú priestor mladíkom, aby sa zoznámili so seniorksým hokejom. V kádri tak nenastali výrazné zmeny. Tá najväčšia nastala na funkcionárskej stoličke, keď do pozície prezidentky klubu zasadla Adriana Hosťovecká. Posvietili sme si podrobnejšie na prípravu „Gladiátorov“ a získali vyjadrenia o cieľoch do novej sezóny. 

Predsezónna príprava

V Trnave sa hokejisti na novú sezónu pripravovali poctivo a hlásia, že sú na štart nového ročníka pripravení. Gladiátori stihli odohrať sedem prípravných duelov, v ktorých sa im však výsledkovo príliš nedarilo. V úvode prípravného obdobia si zmerali sily s Bratislavou a v oboch prípadoch ťahali za kratší koniec. Radosť z víťazstva prišla až u západných susedov, keď sa Trnavčanom podarilo zvíťaziť po samostatných nájazdoch v Uherskom Hradišti. Podobný scenár malo aj stretnutie v Považskej Bystrici, tam však v nájazdovej lotérii uspeli domáci hokejisti. S ďalším českým tímom sa stretli na domácom ľade, no tento raz bol úspešnejší súper. V závere prípravy si zverenci trénera Rudolfa Macka dokázali na domácom ľade poradiť s maďarským klubom z Budapešti, ale v generálke na ligu podľahli tradičnému súperovi z Hodonína.

Výsledky prípravných stretnutí HK Gladiators Trnava
(7 zápasov – 2 výhry, 5 prehier)

Trnava – HC Bratislava

1:5

P

HC Bratislava– Trnava

7:3

P

Uherské Hradište – Trnava

4:5sn

V

Považská Bystrica – Trnava

5:4sn

P

Trnava – Slovácko

2:6

P

Trnava – Vasas Budapešť

6:3

V

Hodonín – Trnava

6:4

P

Nové posily

Ako to už v Trnave býva zvykom, tak mužstvo sa skladá prevažne z odchovancov klubu a priestor dostávajú mladíci doplnený o pár skúsených starších hráčov. Výrazné posily hlásia Gladiátori v bránkovisku, kde by post jednotky mal zastávať kvalitný brankár z Dubnice, Peter Kutej. Defenzívu už tradične povedie skúsený Pavol Poláček a pomáhať mu bude navrátilec Denis Šimek. Ten sa po rokoch strávených v Česku a poslednej sezóne, ktorú strávil v extraligových Nových Zámkoch, vrátil naspäť do Trnavy. V ofenzíve sa budú „Gladiátori“ spoliehať najmä na centra Dávida Schmidta a predbežne sú dohodnutí aj s Filipom Hudecom a Ondrejom Valom. Prvý menovaný si to do malého Ríma namieril z Topoľčian a Ondrej Valo naposledy obliekal dres Piešťan. Klub sa taktiež dohodol aj s martinským odchovancom Denisom Škokorom a popradským mladíkom Marekom Lindemanom.

Káder HK Gladiators Trnava

Brankári: Brucháč, Kutej, Košút
Obrancovia: P. Poláček, Šimek, Z. Kiss, Mihalko, Klein, Housa, Žilinský, Kuna, Burian, Šanko, Kormúth
Útočníci: Boor, Ftáčnik, Grell, Greschner, Hrbáčik, F. Hudec, Klema, Lindeman, Lukačovič, Mikeš, Mirilovoč, Schmidt, Szalay, Ševčík, Škokor, Valo
 

Zhodnotenie prípravy a ciele do sezóny

Adriana Hosťovecká (prezidentka HK Gladiators Trnava): „Príprava prebiehala štandardným spôsobom ako v iných kluboch. Mali sme vo výbere 36 hráčov a tréner z nich poskladal káder do novej sezóny. Keďže v klube nie je dostatok financií, tak sme mužstvo poskladali na odchovancoch Trnavy, ktorí nám chcú pomôcť. Doplnili sme ich o pár skúsených hokejistov ako napríklad Denis Šimek, ktorý chcel skončiť s hokejom aj napriek tomu, že má ešte pomerne málo rokov. Minulý rok hral v extraligových Nových Zámkoch a predtým v Česku. So športom je to všeobecne v dnešnej dobe ťažké a on si zvolil inú životnú cestu. Prehovorili sme ho však, aby nám pomohol a potiahol mladú kabínu. Vrátil sa naspäť do Trnavy a spolu s ďalšími hráčmi, ktorí majú väčšie skúsenosti, budú hrať chlapci narodení v rokoch 97/98, čiže nováčikovia so seniorským hokejom. Sú to naši chlapci a chceme ich pripraviť na mužský hokej. Toto je náš hlavný cieľ, s ktorým ideme do sezóny.“
 

Naša prognóza

Trnavčanov čaká opäť náročná sezóna. Súťaž sa rozšírila o nové tímy a Trnavčanom pribudli ďalší konkurenti v boji o postupovú osmičku. Mužstvo sa rovnako ako aj v posledných dvoch sezónach skladá najmä z mladých domácich hokejistov. V predošlom ročníku sa Trnava do play-off neprebojovala a aj tento rok ju čaká ťažká úloha. Mladé mužstvo doplnené o skúsených hokejistov bude mať čo robiť, aby sa v lige plnej kvalitných tímov dokázalo presadiť. Očakávame, že Trnava sa bude pohybovať na spodných priečkach tabuľky, no vďaka mladíckej dravosti môže potrápiť aj lepšie mužstvá.
 

Tip na umiestnenie v tabuľke: 9. – 11. miesto

 

Foto: Natália Michálková