Trnave sa stal siedmy zápas opäť osudným, semifinále si zahrá Martin

Postup medzi štvorku najlepších zjavne „gladiátorom“ nie je súdený. Trnavu minulý rok v siedmom zápase štvrťfinálovej série TIPOS Slovenskej hokejovej ligy vyradil krajský rival zo Skalice, tentokrát im stopku vystavil tabuľkový sused z Martina.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 7. zápas štvrťfinále play-off

HK Gladiators Trnava – HK VITAR Martin 2:3 (0:2, 2:1, 0:0); stav série: 3:4

Góly: 28. Miklík (Antonov, Kukumberg), 34. Miklík (Kukumberg, Maarnela) – 3. Poliaček (Paulíny, Charvát), 16. Fafrák (Lahtinen, Juščák), 26. Paulíny (Charvát, Fafrák). Rozhodovali: Goga, Crman – Drblík, Knižka; strely: 44:43; vylúčení: 3:4; presilovky: 1:1; oslabenia: 0:0; 1950 divákov.

Trnava: Hollý – Maarnela, Čížek, Kocúr, Schmidt, Korím, Kliment, Moncman – Jurák, Holovič, Galimov – Miklík, Kukumberg, Antonov – Bodnár, Kupka, Ružek – Miščík, Tóth

Martin: Maťovčík – Semaňák, Petran, Bobček, Charvát, Biro, Nemec, Milý, Lavička – Juščák, Lahtinen, Fafrák – Toma, Tyczynski, Vorobjev – Nauš, Paulíny, Poliaček – Stanček, Oško, Ďurina

Trnavu potešili fanúšikovia najvyššou návštevou za posledné roky. Cestu na zimný štadión v malom Ríme si našlo bezmála dvetisíc priaznivcov. Veľký vrchol štvrťfinálovej série bol už jedenástym vzájomným zápasom medzi Trnavou a Martinom v prebiehajúcom ročníku. Hostia si v stretnutí vytvorili na prvý pohľad pohodlný trojgólový náskok, avšak do zaznenia záverečnej sirény nemali nič isté. Znížiť dokázal dvomi presnými zásahmi líder individuálnych štatistík Michel Miklík, no svoje bodové konto už na číslo sedemdesiat nezaokrúhli. „Gladiátori“, podobne ako vlani, končia vo štvrťfinále.

Martin Baran, hlavný tréner HK Gladiators Trnava: „Dobýjali sme bránu súpera, prespali sme prvú tretinu a dostali dva góly. V úvode druhej časti sme dostali tretí, ale mužstvo ukázalo charakter a chýbalo málo na to, aby sme vyrovnali. Bohužiaľ, siedmy zápas prehrávať 3:0 je už trošku dosť. Miešajú sa vo mne pocity, chýbalo nám málo k tomu aby sme postúpili, opäť ako vlani. Toto mužstvo si to podľa mňa zaslúžilo."

Rudolf Jendek, hlavný tréner HK VITAR Martin: „Dnes to bolo hlavne o bojovnosti. Vyšiel nám úvod, dali sme na 2:0 a potom aj tretí gól. Vylúčeniami sme pustili súpera do hry a vedeli sme, že má kvalitné presilové hry. Aj keď tam na siedmy zápas bolo z našej strany veľa taktických chýb, tak bojovnosťou sme to ustáli. Chceli sme hrať jednoducho, nechať súpera vytrápiť, ktorý to hral v závere na pár hráčov a bolo vidieť, že im dochádzajú sily. Chcem pochváliť celý tím za to, ako sme sa vrátili do série, podľa mňa sme boli len v jednom zápase vyložene horší, no aj tak sme otáčali. V ostatných zápasoch sme mali množstvo šancí, ktoré sme ale nepremenili. Bola to krásna séria, hrali sme proti hráčom, ktorí majú už čo to za sebou a bolo vidieť, že sú vyhratí a skúsenosti z play-off majú obrovské."