Trojbodový náskok vymazaný, Žiar si vynútil siedmy zápas

Štvrťfinálová séria play-off TIPOS Slovenskej hokejovej ligy medzi druhým a deviatym tímom po základnej časti nie je ani zďaleka jednostrannou záležitosťou. Hoci sa po úvodných troch vystúpeniach zdalo, že Dubnica poľahky postúpi medzi kvarteto najlepších, Žiar je pred bitkou číslo sedem blízko senzačného obratu.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 6. zápas štvrťfinále play-off

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – TSS Group Spartak Dubnica 3:2sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0); stav série: 3:3

Góly: 11. Demiters (Fekiač, Szypula), 58. Gábor (Fekiač), rozhodujúci nájazd: Fekiač – 14. Mikula (Škvarek), 37. Ondruš (Mikula). Rozhodovali: Rojík, Jobbágy – Riš, Danko; strely: 33:34; vylúčení: 6:5; presilovky: 1:0; oslabenia: 0:0; 1274 divákov.

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Gabri, Lopejský, Čunderlík – Gašpar, Fekiač, Jakúbek – Gábor, Suchý, Szypula – Tatár, Halama, Magdolen – Václav, Šeliga, Chlepčok

Dubnica: Ma. Kristín – Zaťko, Trška, Mikuš, Švec, Putala, Chatrnúch, Hruška, Maniaček – Tábi, Ďuriš, Beták – Géci, Ondruš, Korbel – Mi. Kristín, Haščák, Lunter – Mikula, Huhtela, Škvarek

Dve víťazstvá v rade nabudili nielen hráčov, ale takisto fanúšikov Žiaru. Tí prišli „indiánov“ podporiť v hojnom počte a ich obľúbenci z ľadu sa im odmenili vyrovnaním série. Dubnica nepremenila ani jeden z troch postupových mečbalov a poslednú šancu zabezpečiť si semifinálovú miestenku bude mať v pondelok, kedy je na jej ľade na programe rozhodujúci duel. Ten s poradovým číslom šesť priniesol takisto nervydrásajúci boj. Zhruba dve minúty pred finálnym klaksónom vyrovnal pri vabanku Kevin Gábor, aby sa hrdinom nájazdovej lotérie stal kapitán domáceho celku Viktor Fekiač.

Ján Šimko, hlavný tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: „Opäť klobúk dole pred chlapcami ako zvládli a vysporiadali sa s týmto zápasom a momentálne aj so sériou. Dá sa povedať, že postavili celý Žiar na nohy. Samozrejme, nebolo to jednoduché. Tie zápasy sú mimoriadne vyrovnané a rozhodujú detaily. Či už ten druhý inkasovaný gól, tam sme trošku nezvládli individuálnu činnosť, ale na druhej strane, išli sme do rizika, do vyrovnania. Išli sme si za tým a podarilo sa nám to. Čo sa týka nájazdov, či sme boli chtivejší, chladnokrvnejší alebo zručnejší, ťažko povedať. Zvádli sme to a to je pre nás podstatné."

Dušan Gregor, hlavný tréner TSS Group Spartak Dubnica: „Z môjho pohľadu sme neodohrali vôbec zlý zápas. Prvú tretinu, tretiu tretinu a predĺženie sme boli lepším mužstvom, ale žiaľ, zápas sa hrá na góly a súper strelil o jeden viac, takže čo k tomu dodať. Séria je vyrovnaná, čaká nás domáci zápas. Musíme zdvihnúť hlavy a ísť na to, aby sme boli úspešní. Mužstvo je silné, ja mu verím. Máme doma výhodu siedmeho zápasu, takže čo bolo bolo a netreba sa na to pozerať spätne. Treba sa len ďalej sústrediť a odpočinúť si."