UDALOSTI TÝŽDŇA #7: Faktor Fetkovič, nuly martinských gólmanov a fialové stužky

V ostatných dňoch sa protagonisti druhej najvyššej súťaže priblížili k uzavretiu dvoch desiatok ligových vystúpení. Na klziskách opäť nebola núdza o zaujímavé momenty, ktoré zaplnili ďalšiu časť našej rubriky.

Návrat "pantera"

Pre klub z Považskej Bystrice bol hlavnou udalosťou týždňa návrat opory ofenzívnych aktivít. Do zostavy sa po viac ako mesačnej pauze vrátil krídelník Patrik Lušňák, ktorý sa v októbri zranil.

Tridsaťštyriročný hokejista podstúpil operáciu, z ktorej sa zotavoval a nasledovala príprava do ostrej akcie. Tá pre Patrika prišla v piatok na ľade Skalice, kde „panteri“ takmer vybojovali trojbodové víťazstvo, no vydarený záver Záhorákov rozhodol o tom, že na Považie sa viezol iba jediný bod.

Fialové stužky

Naše dve najvyššie hokejové súťaže sa svojím prejavom a činnosťou pripojili k iniciatíve, ktorá podporila dobrú vec. OSN stanovila 25. november ako Medzinárodný deň eliminácie násilia páchaného na ženách, na čo upozornili aj zástupcovia slovenských najkvalitnejších líg.

Svoju podporu a úctu k tomuto dňu vyjadrili počas piatkových duelov pripnutím si fialovej stužky, a tá zdobila oblečenie členov realizačných tímov jednotlivých klubov a redaktorov televíznych prenosov Tipos extraligy.

Gólmani Martina s čistými kontami

Vydarené merania síl majú za sebou brankári martinských „rytierov“. Roman Rychlík sa v rámci striedavých štartov objavil po prvý raz počas aktuálnej sezóny v drese extraligového Popradu. Vo východniarskom derby na ľade Košíc mu to ešte nevyšlo, ale v nedeľu proti Banskej Bystrici pomohol „kamzíkom“ k výhre 5:0 čistým konto.

Rovnaký počin sa podaril aj jeho kolegovi z martinských farieb Vladimírovi Glosárovi, ktorý si taktiež udržal nulu v dueli 18. kola TIPOS SHL na domácom klzisku proti Topoľčanom.

Hráč týždňa

Bratislavské Modré krídla si z ostatnej dvojice stretnutí brali plný počet bodov a vo veľkej miere sa o to pričinil Ľubomír Fetkovič, ktorý strelil dva víťazné góly a týždeň uzavrel s celkovou bilanciou 3+1.

V stredajšom súboji s Martinčanmi získal svoj prvý individuálny za asistenciu, nasledovali však zlomové gólové zápisy. Dvadsaťšesťročný krídelník najprv tesne pred odbitím prvej polovice zápasu zvyšoval na 4:2 a krátko po štarte záverečného dejstva vsietil rozhodujúci zásah, ktorý znamenal tri body.

Totožne dôležitú ranu do čierneho zaznamenal aj v piatok u „indiánov“, kde si svoju víťaznú trefu šetril na najlepší možný okamih a z ofenzívneho rukáva ju vytiahol 16 sekúnd pred posledným hvizdom. Fetkovičove zásahy teda priamo viedli k šiestim bodom Bratislavčanov.