V extralige získal Krištáľový puk, po návrate z Francúzska chce úspech s Levicami

Po predsezónnom období prípravy vstúpil káder Levíc do súťažného kolotoča správnou nohou. V JOJ Šport Slovenskom pohári zvládol základnú skupinu tromi výhrami a od konca septembra sa pýši rovnakou bilanciou aj v ligovom prostredí. Značný podiel na kvalitných výsledkoch má aj letná posila Samuel Zahradník.

Posledný súťažný polrok strávil rodák z Dolného Kubína vo Francúzsku. Nedávno si to ale namieril do Slovenskej hokejovej ligy, v ktorej háji farby levického mužstva. Ako sa zrodil prestup práve do tohto klubu?

„Bol som na skúške v Liptovskom Mikuláši, no tam mi to nevyšlo. Na zmluve sme sa nedohodli, môj agent hľadal ďalej a Levice nám vyšli v ústrety. Neváhal som a prišiel som hneď na druhý deň,“ vysvetlil na úvod dôvody svojho výberu.

Letnú drinu nezanedbal

Jedným z najdôležitejších faktorov kvalitnej pripravenosti hokejistu je letná perióda spájaná s tvrdou prácou, za ktorú do veľkej miery zodpovedá prístup samotného hráča. „Štvrtý rok po sebe som prípravu absolvoval s kondičným trénerom Ivanom Dorošom. Držali sme sa toho, čo máme osvedčené, pretože po tréningoch s ním som sa na ľade cítil veľmi dobre,“ priblížil čas individuálnych nácvikov.

Po naberaní silových a kondičných schopností mimo ľadu smeroval do kolektívu Liptákov. „V auguste som nastúpil na tímovú prípravu v Liptovskom Mikuláši, kde sa na náročných tréningoch poriadne makalo. Mám pocit, že z tohto budem ťažiť celú sezónu,“ pochválil úroveň tamojších tréningových jednotiek.

Vydarený úvod sezóny

Prvou ostrou skúškou pripravenosti bola pohárová základná skupina. Levičania v tejto fáze nezaváhali, nestratili ani bod a postúpili do semifinále. „Fantastickým spôsobom nás podržali brankári. Nedali sme veľa gólov, ale gólmani boli základom našich výhier."

„Všetci ostatní sme si plnili svoje úlohy, hrali sme obetavo a podarilo sa nám postúpiť. Teraz sa už tešíme na Žilinu,“ vyjadril radosť z blížiaceho sa boja o finálovú účasť.

V ligovej súťaži si mužstvo lodivoda Dorniča nedávno pripísalo tri výhry po sebe. Na víťazných zápisoch do tabuľky sa 23-ročný útočník zakaždým podieľal tromi kanadskými bodmi. Z poslednej trojice stretnutí si ich teda odniesol až deväť.

Mužstvu Levičanov sa očividne darí, našla sa teda v tíme kolektívna sila a je možné čakať sľubnú sezónu? „Myslím si, že áno. Náš tím je veľmi dobre poskladaný, hráči vo formáciách si medzi sebou rozumejú. Tréneri nám vytvárajú potrebnú tímovú pohodu, čo sa odzrkadľuje na výsledkoch."

„Získané individuálne body sú pre mňa plusom, viac sa však teším zo spoločného úspechu a posunu v tabuľke,“ ponúkol pohľad do kabíny.

Martin Benko

Zahradník sa zaradil medzi opory levického mužstva.. Zdroj: HK Levice

Predošlé hokejové kapitoly

Nie je to tak dávno, čo Zahradník pôsobil v žilinskom drese. Minulý ročník začínal práve u „vlkov“. „So Žilinou sme sa vzájomne nepohodli, ani jedna strana nenaplnila očakávania,“ zhrnul v krátkosti a pokračoval opisom obdobia spomínaných skusov mimo Slovenska.

„Následne mi prišla ponuka z Francúzska, chcel som si vyskúšať zahraničný hokej, spoznať novú krajinu. Tamojšia súťaž sa pomaly blíži k úrovni našej extraligy. Svojimi výkonmi to napokon potvrdilo aj mužstvo Rouen - v minuloročnej Lige majstrov sa prebojovalo až do štvrťfinále.“

Spomienky na gólové skvosty

Stále ešte nádejný ofenzívny hráč na seba po prvý raz výrazne upútal pozornosť v čase extraligového obdobia, keď hrával za Nové Zámky. V zápase so Zvolenom ho šéf lavičky „býkov“ poslal na piaty samostatný nájazd, ktorý bol v dueli kľúčovým momentom.

„Ostávajú vo mne nádherné pocity. Boli to moje úplne prvé góly v extralige a hneď takéto zásahy. Doteraz sú to neopísateľné pocity. Miestami, keď na poličke zbadám spomínané ocenenie, mám až zimomriavky."

Samuel si s danou situáciou poradil viac než ukážkovo - zvolenskému brankárovi predviedol svoje šikovné ruky a hokejový kumšt. Po parádnom kúsku následne získal ocenenie Krištáľový puk, ktoré si zaslúžil za najkrajší gól októbra 2020

„Ďakujem však trénerovi Hrnčárovi, že ma na nájazdy poslal. Poznal ma a tušil, že vyvediem nejakú hlúposť (smiech),“ zaspomínal si na parádičku spred dvoch rokov, ktorú vzápätí doplnil vykúpaním gólmana “á la Forsberg“.

Levice určite nebudú chcieť poľaviť v nastolenom trende a športovej forme. Uvedomuje si to aj ich útočník a prispôsobil tomu svoje sezónne ambície. „Mojím cieľom je podávať kvalitné výkony a pomôcť mužstvu získať čo najviac víťazstiev. Body do osobných štatistík budú prínosom, no nepozerám sa na to."

„Verím, že budeme vyhrávať a podarí sa nám dosiahnuť nejaký úspech. Mohli by sme byť čiernym koňom ligy,“ ponúkol na záver svoju predpoveď.