V Trnave sa opäť dočkali play-off. Veria, že naštartovali novú éru klubu

Ôsme miesto po základnej časti, postup do štvrťfinále play-off po piatich rokoch a tam prehra v predĺžení siedmeho zápasu so Skalicou. Taká bola sezóna 2021/22 TIPOS Slovenskej hokejovej ligy z pohľadu Trnavy. S odstupom času panujú s celkovým umiestnením v klube zmiešané pocity.

Po dlhom čakaní konečne play-off

Do tímu zo slovenského Ríma prilákali viaceré známe mená. Miklík, Kukumberg, Holovič, Jurák, či Hollý - azda najznámejší hráči tímu, z ktorých viacerí majú nielen extraligové skúsenosti. „Ja osobne nie som spokojný so siedmym miestom, určite sme mali zostavu na lepšie umiestnenie,“ priznáva Marcel Holovič.

Skúsený útočník si myslí, že hlavným problémom bola výsledková kolísavosť. „Nepodávali sme vyrovnané výkony počas celej sezóny. Vedeli sme poraziť Žilinu, ale naopak sme vedeli prehrať rozdielom triedy s Breznom,“ bilancuje 34-ročný trnavský odchovanec.

TT radost

Trnava sa dostala do play-off po piatich rokoch. Zdroj: Ivana Zošiaková

Svoj pohľad pridala aj prezidentka klubu Adriana Hosťovecká. „Ak nevyhráte ligu a nepostúpite, je úplne jedno, ako skončíte. Náš tím prebudil hokejovú Trnavu. Z tohto pohľadu je to úspech,“ myslí si funkcionárka Trnavy. „Naším cieľom je výchova mladých hokejistov. Je fajn, ak postúpime do play-off a od tohto kádra som ani nič iné anu neočakávala. Kvalitný mužský hokej je len čerešničkou na torte.“

Hoci dramatická štvrťfinálová séria priniesla do Trnavy play-off hokej po dlhom čase, úspechy seniorského tímu nie sú v klube prioritou. „Naším cieľom zostáva výchova hokejistov. Verím, že sme tento rok pomohli veľa mladým hráčom. Ukazujú sa ako perspektívni. Sme spokojní, že napĺňame naše predsavzatie,“ pokračuje Hosťovecká.

„Áno, tím sme mali kvalitný. Ale ako som už povedala: ak nie sme prví, je jedno, na akom mieste skončíme. A cieľ pomôcť mladým hráčom je splnený. Veríme, že Trnava zostane u nich navždy ako odrazový mostík k veľkému hokeju.“

Holovič si myslí, že kvalita kádra predurčovala tím aj na vyššie tabuľkové postavenie. „Je super, že Trnava bola opäť v play-off po piatich rokoch. Ale opäť sa opakujem, siedme miesto je málo. Mali sme veľmi nevyrovnané výkony. Z môjho pohľadu teda naše konečné umiestnenie nepovažujem za úspech,“ tvrdí bývalý hráč Nových Zámkov, Zvolena či Žiliny.

Dvojnásobný slovenský reprezentant zažil aj veľmi milú udalosť. „Počas série so Skalicou sa mi narodil syn, takže to musím celé zhodnotiť pozitívne,“ teší sa čerstvý otecko prvorodeného Gregorka.

Cieľ nie sú seniorské úspechy

Kým siedmy zápas štvrťfinále prilákal v Skalici na tribúny 2159 divákov, šiesty duel v Trnave sledovalo „len“ 495 divákov. Návštevu sezóny stanovil tretí zápas série, ktorý sledovalo 565 ľudí. „Posledné zápasy prilákali fanúšikov na hokej. Verím, že keby sa nám darilo celú sezónu, bolo by to znovu iné. Kvalitným mužským hokejom si pritiahneme divákov,“ dúfa Adriana Hosťovecká.

„Je to však vec niekoľkých sezón, nie jednej. Napokon vieme, aké sezóny sú za nami. Verím, že táto naštartovala novú éru,“ praje si prezidentka klubu. „Máme zdravý a perspektívny klub. Len neuhnúť z nastúpenej cesty. Nie je u nás všetko stopercentné, ale snažíme sa robiť poctivú a dobrú robotu s deťmi. A to, čo proklamujeme, to aj napĺňame. Najlepšie ako vieme, v slovenskej realite.“

Marcel Holovič

Bude Marcel Holovič pokračovať v rodnej Trnave? Zdroj: Ivana Zošiaková

„Sme klub s potenciálom, len nezaspať na vavrínoch a tvrdo pracovať na náboroch, na budovaní jednotlivých kategórií, postúpiť s juniorkou do extraligy. To je náš najbližší cieľ. To je posledná skladačka puzzle. Potom budeme plnohodnotný klub s top mládežníckou súťažnou štruktúrou,“ rozvíja ďalej čelná predstaviteľka HK Gladiators Trnava.

Jedna sezóna sa skončila, no prípravy na novú nepočkajú. V tomto smere v Trnave nezaháľali. „Kostra kádra je už hotová. Nechcem však predbiehať. V júli predstaví HK Trnava fanúšikom svoj tím. Dovtedy máme čas,“ zakončila rozhovor Adriana Hosťovecká. Podobne záhadne sa na tému svojej budúcnosti vyjadril aj Holovič. „Chcel by som ešte pokračovať v hokeji. Kde, to sa dozvieme v blízkej budúcnosti,“ dodal druhý najproduktívnejší hráč tímu v ročníku 2021/22.


Súvisiace články