Videorozhodca uznal víťazný gól HK Martin, ktorý platiť nemal, chybu si priznal

BRATISLAVA – Hokejisti  HK VITAR Martin sú už len krok od postupu do semifinále play-off Slovenskej hokejovej ligy (SHL), keď vo štvrťfinálovej sérií vedú nad MsHK DOXXbet Žilina 3:0 na zápasy. V treťom súboji zdolali hráči z Turca vlkov zo Žiliny 4:3. Pri rozhodujúcom góle Daniela Babku  v čase 58:51 však došlo k spornej situácii, ktorú posudzoval videorozhodca. 

Po prezretí dostupných záberov z videosystému bola sporná situácia vyhodnotená ako gólová v prospech HK VITAR Martin. Komisia rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (KR SZĽH) však po vzájomnej komunikácii a dôkladnom opätovnom posúdení predmetnej situácie dospela k záveru, že rozhodnutie videorozhodcu bolo nesprávne. 

Výsledok zápasu už zostáva v platnosti a Martinčanom chýba už len jedno víťazstvo od postupu do semifinále. Situáciou sa zaoberala aj Ligová rada SHL.

Napriek tomu, že výsledok zápasu ostáva v platnosti, Ligová rada SHL sa stotožňuje so stanoviskom KR SZĽH a zároveň oceňuje aj sebareflexiu videorozhodcu zápasu, ktorý sa za svoje pochybenie ospravedlnil a navrhol KR SZĽH, aby nebol delegovaný do konca sezóny.
 


Súvisiace články