Víťazstvo „panterov" v derby zamietol štyri sekundy pred klaksónom Bruno Mráz

Jedným z hlavných ťahákov 27. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy bolo derby medzi domácou Považskou Bystricou a Žilinou. „Panteri“ boli k zdolaniu úradujúceho majstra vôbec najbližšie v aktuálnej sezóne, no víťazstvo im v záverečných sekundách stretnutia napokon prekĺzlo pomedzi prsty.

Napínavé meranie síl prinieslo prvý presný zásah až v treťom dejstve, keď sa po peknej akcii domácich presadil Patrik Lušňák. Domáci hráči si najtesnejšie vedenie udržali až do samotného záveru, no štyri sekundy pred koncom im už takmer isté víťazstvo zobral z hokejok Bruno Mráz.

„Myslím si, že v stretnutí sme jednoznačne boli o trochu lepším mužstvom a mali sme viac z hry,“ vyjadril sa po skončení napínavého zápasu domáci útočník Patrik Lušňák. „Škoda našich vylúčení a taktiež posledných sekúnd, v ktorých sme si to pokazili sami, no teraz s tým už nič nenarobíme,“ sklamane skonštatoval.

„Pred treťou tretinou sme si v šatni povedali, že musíme hrať ako doteraz, neustále napádať a nič nemeniť,“ povedal o jednoznačnej taktike do záverečného dejstva Lušňák. „Darilo sa nám to plniť až do samotného záveru, no žiaľ, to na víťazstvo napokon nestačilo,“ dodal.

Patrik Lušňák

Gól Patrika Lušňáka napokon víťazný nebol. Zdroj: Mário Bóna

Hrdinom vlčej svorky sa stal 29-ročný forvard Bruno Mráz, ktorý zachránil bodový zisk svojho tímu doslova v poslednej možnej chvíli. „Mišo Kluka potiahol puk netypickým spôsobom za bránku a ja som pred ňou ostal asi na sekundu voľný, takže mi nahral a jednoducho som skúsil vystreliť,“ opísal Mráz situáciu, ktorá viedla k vyrovnávajúcemu presnému zásahu. „Najprv som ani nevedel, že som dal gól, preto som skúsil zdvihnúť ruky a vyšlo to,“ dodal s úsmevom na tvári žilinský útočník.

Čakanie Považskej Bystrice na víťazstvo proti mužstvu Žiliny tak trvá už celé tri roky. „Túto štatistiku sme pred zápasom určite neriešili a pripravovali sme sa na nich ako na veľmi kvalitný celok, keďže sú vždy veľmi ťažkým a húževnatým súperom,“ vyjadril sa Mráz na adresu „panterov.“

Derby v znamení brankárskeho súboja

Hlavnými postavami vyrovnaného stretnutia boli brankári oboch celkov, za ktorých neprešiel v priebehu dvoch náročných tretín jediný puk. Ani jeden z nich si čisté konto napokon nepripísal, no domáci gólman Maximilián Pajpach ho mal doslova na dosah. „Podľa môjho názoru je jedno, či tím inkasuje v úvode alebo na konci zápasu, nie je v tom veľký rozdiel,“ vyjadril svoj názor.

„Plný bodový zisk nám ušiel až v záverečných sekundách, čiže nás to možno trápi o niečo viac, ale teraz s tým už nič nenarobíme,“ povedal 27-ročný brankár, ktorý bol v roku 2014 jediným slovenským zástupcom vo vstupnom drafte NHL.

„Stav stretnutia bol dlho bezgólový, no nepociťoval som na sebe prílišný tlak, keďže na mojom poste musím byť schopný zvládať napäté situácie. Ja verím mojim spoluhráčom a oni musia zase dôverovať mne, no občas to jednoducho nevyjde,“ dodal Maximilián Pajpach, ktorý v stretnutí proti Žiline zaznamenal 34 zákrokov.

Bruno Mráz

Bruno Mráz vynútil predĺženie štyri sekundy pred záverečnou sirénou. Zdroj: Vlci Žilina

Početná divácka kulisa

Tradičnému derby, ktoré sa tentokrát odohralo na štadióne Považskej Bystrice, nechýbala príznačná atmosféra. Zápas sledovalo z tribún 1008 divákov a hráči oboch celkov tak nešetrili slovami chvály. „Dnešná divácka návšteva bola skvelá. Poprvýkrát, odkedy hrám za Považskú Bystricu, som mal možnosť vidieť plný štadión a dúfam, že tento trend bude pokračovať aj naďalej,“ nádeja sa Patrik Lušňák, podľa ktorého sú fanúšikovia veľmi dôležitou súčasťou zápasov. „Podporu z tribún je na ľade mimoriadne cítiť a často nám dokáže veľmi pomôcť,“ hovorí.

Napriek tomu, že stretnutie sa odohralo v domácom prostredí Považskobystričanov, na tribúnach nechábalo ani početné zastúpenie fanúšikov Žiliny. „Atmosféra bola skvelá, pred plnou arénou sa hrá vždy vynijakúco,“ pochvaľoval si Bruno Mráz. „Som veľmi rád, že nás prišlo podporiť množstvo fanúsikov zo Žiliny a dúfam, že v tom budú pokračovať aj naďalej,“ želá si hlavný hrdina duelu.