Východniari cestujú na samý západ Slovenska, súboj o dôležité body aj v Leviciach

Program TIPOS Slovenskej hokejovej ligy pokračuje v utorok tromi zápasmi – dvomi dohrávkami a jedným duelom s „osemnástkou“. Zrejme najviac bude pútať pozornosť stretnutie na Záhorí, kam pocestuje z opačnej strany republiky Humenné. Okrem toho Levice vyzvú Martin a v televíznom vysielaní na JOJ ŠPORT so slovenskými mladíkmi si to rozdá Považská Bystrica.

Program TIPOS Slovenská hokejová liga (utorok 15. február)

Vložené 61. kolo

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Zápas so slovenskou „osemnástkou“ by mal byť pre aktuálne šiestych Považanov povinnou jazdou, no je samozrejmé, že domáci súpera nesmú podceniť. Napriek tomu je tento zápas pre „panterov“ ideálnou príležitosťou napraviť si chuť po poslednej prehre so Žilinou a pripísať si tri body do tabuľky, aby sa znovu vzdialili prenasledujúcej Dubnici. Tá má síce všetko vo svojich rukách, keďže na siedmom mieste stráca iba štyri body a má k dobru tri zápasy, ale každý získaný bod Bystričanmi môže vyvíjať na Spartak väčší tlak a znamenať väčšiu šancu na priamy postup do play-off.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (32) – Jakub Križan (9)

Brankári: Mário Lamper (91,96 %) – Samuel Urban (90,42 %)

Vzájomné zápasy: Považská Bystrica – SR18 4:2


Dohrávka 36. kola

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Skalici fanúšikovia uvidia duel tabuľkových susedov, no už teraz je isté, že poradie medzi aktérmi sa meniť nebude. Humenné má totiž na domácich manko šesť bodov a o jeden zápas odohraný viac. Skaličanom posledné tri zápasy príliš nevyšli, najprv prehrali s Považskou Bystricou, napravili si chuť proti Breznu, no následne nestačili na Trnavu. Humenčania v ostatnom dueli taktiež nezískali ani bod, keď prekvapivo podľahli Breznu a skomplikovali si boj o štvrté miesto s Topoľčanmi. Na Záhorí by mohlo byť k videniu vyrovnané stretnutie, v neprospech hostí však môže hrať dlhá cesta takmer cez celú republiku.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (68) – Dominik Borov (37)

Brankári: Dávid Borák (92,11 %) – Eugen Rabčan (92,65 %)

Vzájomné zápasy: Skalica – Humenné 4:1, 5:3, 3:1


Dohrávka 24. kola

    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Pred blížiacim sa koncom základnej časti SHL je k videniu vzácne vyrovnaný súboj o predposledné miesto tabuľky, ktoré zaručuje istotu zotrvania v lige aj do nasledujúcej sezóny. Momentálne posledné Levice majú zhodný počet bodov s Breznom, no v ich prospech hovoria vzájomné zápasy. Napriek tomu môže mať pre Levičanov akýkoľvek bod cenu zlata a aj do stretnutia s Martinom dajú určite všetko. Turčania majú úplne iné starosti. Snažia sa udržať si druhé miesto pred dobiedzajúcou Skalicou. Majú iba jednobodový náskok a tak zmena môže nastať pri akomkoľvek zaváhaní.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (33) – Matej Dírer (38)

Brankári: Juraj Beržinec (90,81 %) – Vladimír Glosár (92,03 %)

Vzájomné zápasy: Levice – Martin 2:1, 0:4, 2:5


Súvisiace články