Výkon dubnického Lietavu odmenený nulou, kanonáda Žiliny číslo dva

Región Považia ostal v závere pracovného týždňa nedobytý. Žilina a Dubnica, dvojica najlepších tímov po základnej časti, svoje domáce vystúpenia zvládli, vďaka čomu vo svojich sériách vedú po úvodných dvoch zápasoch štvrťfinále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 2. zápas štvrťfinále play-off

Vlci Žilina – HC Topoľčany 7:2 (1:0, 4:0, 2:2); stav série: 2:0

Góly: 18. Mráz (Koyš, Macek), 30. Kluka (Halama, Varga), 32. Koyš, 36. Melcher (Bečka, Rehák), 38. Jakubík (Novák, Grebenščikov), 52. Mráz, 56. Melcher – 54. Valent (Tomčák, Hvila), 59. Piačka (Hvila, Dosek). Rozhodovali: Kalina, Mĺkvy – Valo, Tomáš; strely: 36:27; vylúčení: 7:6; presilovky: 1:1; oslabenia: 1:0; 1118 divákov.

Žilina: Tomek – Pohl, Šidlík, Grebenščikov, Novák, Sloboda, Pacalaj, Růžička, Nahálka – Kluka, Halama, Varga – Koyš, Mráz, Macek – Tibenský, Paukovček, Jakubík – Melcher, Bečka, Rehák

Topoľčany: Vojvoda (51. Ambra) – Laurenčík, Dosek, Bystričan, Dúžek, Štec, Sedlák, Rohaľ, Hřebíček – Plochotnik, Tomčák, Hvila – Ručkay, Valent, Vybiral – Matej, Piačka, Šandor – Moringa

Prakticky až do polovice zápasu sa pod Dubňom hrala vyrovnaná partia. Topoľčany dokonca mohli prebrať opraty stretnutia do svojich rúk, no presilovú hru o dvoch hráčov nevyužili. Hneď potom „vlci“ spustili ďalší zo svojich ofenzívnych uragánov, keď za necelých osem minút rozvlnili súperovu sieť štyrikrát. Netypickú premiéru na seniorskej úrovni si odkrútil 19-ročný brankár Marek Ambra. Pre odchovanca „žochárov“ šlo o úvodnú desaťminútovú skúsenosť s mužským hokejom, a to rovno v play-off.

Jarrod Skalde, hlavný tréner Vlci Žilina: ,,Vedeli sme, že na nás vybehnú. Zmenili trochu štýl hry, boli agresívnejší, ale ako hovorím, očakávali sme to a zvládli sme to celkom dobre. Dôležitý presilovkový gól dal Bruno v prvej tretine a potom sme sa už dostali do našej hry. Potom sme už boli my tí agresívnejší. V Topoľčanoch sa budeme musieť brániť, vieme, do čoho ideme a na čo sa musíme sústrediť. Chceme dobre brániť, lebo keď dobre bránite, bývate odmenení gólom. To sa stalo aj v tomto dvojzápase, čiže pre nás sa nič nemení - dobre brániť, korčuľovať a spolupracovať."

Jozef Kováčik, hlavný tréner HC Topoľčany: ,,V prvej tretine nám všetko vychádzalo. Dovolím si tvrdiť, že sme boli jasne lepší, hoci sme prehrali 1:0. Žiaľ, nespadlo nám to tam. Sme tu s troma päťkami, máme veľmi veľa chorých a zranených. Niektorí chalani nastúpili so zraneniami, chorí, s obrovským odhodlaním. Klobúk dolu pred chlapcami. Po včerajšom zápase si dnes dovolím povedať, že som na chlapcov hrdí. Pevne verím, že za nasledujúce dva dni sa pridajú ďalší chalani a doma nastúpime v plnej sile, aby sme sériu vrátili sem. Žiline nič nedarujeme a urobíme všetko pre to, aby sme sériu natiahli čo najviac."


TSS Group Spartak Dubnica – HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 4:0 (1:0, 2:0, 1:0); stav série: 2:0

Góly: 14. Beták (Tábi), 35. Mi. Kristín (Chatrnúch, Škvarek), 38. Mikuš (Géci, Chatrnúch), 56. Ďuriš (Tábi, Zaťko). Rozhodovali: Krajčík, Crman – Hajnik, Ševčík; strely: 38:35; vylúčení: 5:9 (navyše: Jakúbek 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Magdolen 5+DKZ za pichnutie); presilovky: 2:0; oslabenia: 0:0; 1153 divákov.

Dubnica: Lietava – Zaťko, Trška, Mikuš, Švec, Janík, Chatrnúch, Hruška, Maniaček – Tábi, Ďuriš, Beták – Géci, Škvarek, Mikula – Mi. Kristín, Haščák, Lunter – Korbel, Huhtela, Ondruš

Žiar nad Hronom: Petrík – Pač, Čulík, Kobolka, Ganz, Demiters, Gabri, Lopejský, Čunderlík – Gábor, Suchý, Szypula – Gašpar, Magdolen, Jakúbek – Tatár, Halama, Václav – Barcík, Šeliga, Brumerčík

Dubnický brankár Patrik Lietava inkasoval počas úvodného dvojzápasu štvrťfinále jediný raz. Vo štvrtok mu ešte dokázal prekaziť radosť z čistého konta Patrik Halama, ale o deň neskôr už za jeho chrbát neprenikol ani jeden z 35 streleckých pokusov „indiánov“. Žiaru sa ani na sezónny pokus číslo štyri nepodarilo triumfovať na ľade Spartaka.

Ján Šimko, hlavný tréner HK MŠK Žiar nad Hronom: „Prehrávame 0:2 na zápasy, smutné konštatovanie pre nás. Z môjho pohľadu sme sa v obidvoch zápasoch porazili sami. Máme solídne nohy a pohyb, máme srdiečko, ale všetko to zlyháva od ramien vyššie čiže od hláv. Mám taký pocit, že buď je v tom značný limit, pretože sme sa s tým pasovali aj v sérii s Považskou Bystricou alebo hráči doteraz nepochopili, že kým nebudú hrať popri tých všetkých pozitívach, ktoré v zápasoch odvádzajú aj hlavou a uvedomelo, tak v tom vyššom leveli v ktorom sa momentálne nachádzame, ktorým je  štvrťfinále je to kontraproduktívne a nemáme šancu uspieť."

Peter Kopecký, asistent trénera TSS Group Spartak Dubnica: „Prvá tretina z nášho pohľadu veľmi rozkúskovaná vylúčeniami, aj to 5-minútové v ktorom sme sa nedokázali presadiť. To nás trošku  pribrzdilo, neskôr sme sa dokázali nakopnúť jedným gólom a potom sme v druhej tretine pridali ďalšie góliky, kde už sme sa snažili ustrážiť  si aj naše vedenie. Dokážem tvrdiť, že máme zaslúžené dve domáce víťazstvá. Veľmi ďakujeme aj našim fanúšikom, ktorí nás podporovali počas obidvoch zápasov."