Martin deklasoval Dubnicu, Nové Zámky potrápili Spišiakov

Viacero zaijímavých výsledkov sa zrodilo v 11. kole STN ligy. Šláger druhého Martina s treťou Dubnicou mal jednoznačný priebeh a hokejisti z Turca v ňom deklasovali svojho súpera. Dramatický duel videli diváci v Skalici, kde o víťazstve nad Humenným rozhodol až v predĺžení nositeľ striebornej prilby Ľubomír Vaškovič. Napínavý súboj zviedla aj Trnava s Prešovom či Topoľčany s Považskou Bystricou. Prvýkrát v sezóne dokázali Nové Zámky B držať krok so súperom a Spišiakov poriadne potrápili. Na čele tabuľky sú naďalej Michalovce, ktoré porazili hokejistov z hlavného mesta.
 

Výsledky 11. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Skalica – MHK Humenné 6:5pp (3:1, 1:3, 1:1 - 1:0)

Góly: 6. Jaša (Jurák, Pač), 13. Štumpf (Jaša, Jurák), 19. Jaša (Štumpf, Janík), 35. Škápik (Vaškovič, Mowrey), 43. Vaškovič (Janáč, Mowrey), 62. Vaškovič (Škápik, Jaša) – 8. Baláž (Vrábeľ, Jokeľ), 22. Vaško (Buraľ), 30. Buraľ (Bylina, Mikula), 36. Bylina (Solomonchak, Pavúk), 52. Babynets (Michalčin, Cibák).Strely: 32:20. Vylúčenia: 3:7 na 2 min., navyše Hujsa 5+DKZ za napadnutie. Presilovky: 3:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Valachovič, Jurgat – Junek, Frimmel. Diváci: 583.

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, P. Kotzman, Straka, Mrázik, Hílek – Kutálek, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kniazev.

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Cibák, Kamenický, Krempaský – Solomonchak, Bylina, Mikula – Vaško, Babynets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Baláž – Markuš, Hudák, Majerník.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Napriek tomu, že hostia prišli na duel tesne pred začiatkom, nenechalo to na nich stopy a v úvode boli domácim vyrovnaným súperom. Skaličania sa dostali do vedenia v presilovej hre, keď sa po prihrávkach Juráka a Pača presadil prvýkrát v zápase Jaša. Záhorákom vedenie dlho nevydržalo a už o dve minúty sa po nenápadnej akcii presadili aj Humenčania, keď puk šikovne tečoval tesne pred Truttom Baláž. Domáci sa po druhýkrát dostali do vedenia zásluhou Štumpfa, ktorý prekonal Sidora po druhýkrát. Hostia sa dostali do niekoľkých nádejných príležitostí, ale vyrovnať sa im nepodarilo a tak udrelo na druhej strane, keď sa k dorážke dostal Jaša a strelil svoj druhý gól v stretnutí.

Druhá tretina začala aktivitou hostí, ktorý sa už v 22. minúte dočkali kontaktného gólu, keď sa dvojica Vaško – Buraľ dostal do prečíslenia a prvý menovaný trafil odkrytý kút skalickej bránky. V polovici stretnutia sa skóre vyrovnalo, keď sa v presilovej hre najlepšie zorientoval pred Truttom Buraľ. V 35. minúte sa Skaličania opäť dostali do vedenia, keď aj Záhoráci využili výhodu o jedného hráča. Ale ich radosť netrvala dlho, lebo o necelú minútu prepadli v početnej výhode a hosťujúci Bylina opäť vyrovnal a tak sa po druhej časti išlo do kabín za nerozhodného stavu.

Záverečná tretina lepšie začala pre domácich, keď už v úvode tretej minúty strhol opäť vedenie pre Záhorákov Ľubo Vaškovič. Lenže hostia bojovali a v polovici stretnutia nastrelil žrď Mikula a o dve minúty už bolo vyrovnané, keď sa presadil šikovným tečom pred bránkou Babinets po strele Michalčina. Keď päť minút pred koncom nedal vo vyloženej šance Štumpf, išlo sa do predĺženia. V ňom získali výhodu presilovej hry Záhoráci a po pár sekundách rozhodol o víťazstve Záhorákov Vaškovič.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Osmos Bratislava 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 5. Linet (Safaraleyev, Róth), 24. Hamráček (Piatak), 55. Toma (Hamráček, Cútt), 60. Mašlonka (Hančák, Gavrik) – 4. Mlynčár (Klučiar). Strely: 58:18. Vylúčenia: 5:4 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Vall, Janiga. Diváci

Michalovce: Trenčan – Bdžoch, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Balko – Safaraleyev, Linet, Róth – Pulščák, Toma, Hamráček.

Bratislava: Němec – Vidovič, Ficel, Kuzmín, Valjent, Vyskoč, Hřebíček, Čech – Musliu, Prokop, Danišovský – Klučiar, Mlynčár, Mikolášek – Brodek, Šalka, Ondris – Puš.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Zápas dvoch tímov, ktoré chcú bojovať o špicu tabuľky, začal v ostrom tempe. Šance sa striedali na oboch stranách. Najskôr na domácej strane mohli skórovať Linet s Róthom, ktorým sa ale nepodarilo prepasírovať puk za chrbát brankára Nemca. Udrelo tak na druhej strane, keď Adam Trenčana prestrelil Mlynár. Neuplynula však ani minúta a bolo vyrovnané. Opäť o sebe dala vedieť tretia michalovská lajna. Autorom vyrovnávajúceho gólu bol Jakub Linet, ktorému asistovali jeho obaja kridelníci. Začínalo sa tak odznova a vyrovnaný stav nemusel ostať dlho. Hneď o niekoľko sekúnd ale spálil stopercentnú šancu opäť Jakub Linet. Na druhej strane sa pokúšal misky váh preklopiť na stranu Bratislavčanov Nino Ondris, ktorého vychytal Trenčan, Karel Nemec zase efektne vychytal Radovana Cútta. Hostia mali ideálnu šancu dostať sa do vedenia v záverečných minútach prvej časti, na vedúci gól ale nepretavili ani tri presilovky.

Od druhej tretiny sa hralo podľa nôt michalovskej Dukly. Tá diktovala tempo hry, hostí ale viackrát podržal brankár Karel Nemec. V 24. minúte bol ale bezmocný aj on, keď Piatakovu strelu tečoval do siete Lukáš Hamráček. Následne pohrdli presilovkou aj Michalovčania, po nej v páde nepresne mieril Erik Piatak. Domáci hokejisti boli aj naďalej nebezpečnejší, Karel Nemec sa ale stále staral o to, že zápas bol na vážkach.

Tam bol dlhý čas aj počas tretej tretiny. Hostia začali štípať, no päť minút pred koncom ich definitívne zlomil gól Lukáša Tomu. V poslednej sekunde ešte pridal do prázdnej brány štvrtý gól Marek Mašlonka, Dukla tak zvíťazila 4:1 a naďalej tak platí, že bodovala v každom doterajšom zápase.

 

HK Gladiators Trnava – HC Prešov 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 10. Olša (Kiss), 15. Ševčík (Valo, Schmidt), 32. Hrbáčik (Szalay) – 3. Novotný (Novák, Gábor), 51. Dubina (Španko). Strely: 39:36. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Bachúrik – Jedlička, Michna. Diváci: 147.

Trnava: Brucháč – Schmidt, Poláček, Kuna, Burian, Kormúth, Šanko, Kiss, Klein – Ševčík, Klema, Szalay – Hudec, Valo, Hrbáčik – Škokor, Lukačovič, Ftáčnik – Grell, Olša, Mikeš.

Prešov: Babik – Gábor, Nociar, Dubina, Španko, Rudy – Novák, Tužinský, Novotný – Hrabčák, Stena, Lupták – Magdolen, Halama, Lunter – Lamač, Shevchenko.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Trnava nastúpila do zápasu nekoncentrovane, dala viacej priestoru hosťom, ktorí to využili na nebezpečné prečíslenie, z ktorého sa aj ujali vedenia. Hra domácich sa po inkasovanom góle zlepšila. Zlepšili najmä svoj pohyb, začali sa viacej presadzovať a zápas ešte počas prvej tretiny, otočili vo svoj prospech.

Druhá tretina, hlavne jej začiatok, pôsobila rozhárane. Vznikli viaceré nebezpečné situácie na oboch stranách ihriska, ale pozorne chytajúci brankári vynikali. Hostia mali výhodu presilovej hry, no ich individuálnu chybu využil domáci Hrbáčik a v oslabení po pekne umiestnenej strele prekonal brankára Prešova.

V poslednej časti sa hra opäť prelievala z jednej strany na druhú. Obe mužstvá mali možnosť hrať v početnej výhode, ale neúspešne. V 51. minúte sa hosťom podarilo streliť svoj druhý kontaktný gól, ale dnes spoľahlivo chytajúci brankár domácich, podporený obetavou hrou spoluhráčov, dokázal udržať jednogólový náskok až do konca zápasu aj napriek tomu, že hostia ešte v samotnom závere hrali bez brankára.

 

HK Spišská Nová Ves – HC Mikron Nové Zámky B 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly: 3. Václav (Findura), 12. Olejník (Findura, Vantroba), 34. Vartovník (Olejník, Findura), 49. Vartovník (Nagy, Olejník), 57. Findura – 7. Buc (Maroš, Ondrušek), 23. Vörös (Ryšavý, Kucsera), 29. Danilov (Sorokin, Dybanev). Strely: 62:25. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Ordzovenský, Wolf. Diváci: 221.

Spišská Nová Ves: D. Hudáček (29. Surák) – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Kyčák, Krmenčík, Turan – Vartovník, Nagy, Olejník – Ondov, Macko, Zwick – Findura, Pastucha, Štrauch – Raáb, Kundrik, Václav.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Sabo, König, Henderson, Štefánik, Sorokin, Petro, Evdokimov – Ryšavý, Vörös, Kucsera – Maroš, Buc, Ondrušek – Danilov, Gubó, Dybanev.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci sa pustili do hostí od prvej minúty, Novozámčania len veľmi ťažko odolávali domácemu tlaku. Už v 3. min. Václav otvoril skóre zápasu. Zdalo sa, že domáci zaknihujú vysoké víťazstvo, ale zdanie klamalo. V 7. min. vyrobila domáca obrana prvú veľkú chybu a hosťujúci Buc poľahky vyrovnal. Domáci zvýšili obrátky a v 12. min. Olejník strhol vedenie na domácu stranu. Domáci naďalej tlačili hostí pred vlastnú bránku ale dobre chytajúci Glosár sa stal hrdinom zápasu. A to vďaka nemohúcnosti domácich útočníkov.

V úvode druhej tretiny hostia po ďalšej hrubej chybe domácej obrany gólom Vörösa vyrovnali na 2:2. Domáce obecenstvo čakalo zvýšenie tlaku domácich ale v 29. min. znovu predviedli ako sa nemá hrať pred vlastnou bránou a zrazu bolo 2:3. Tréner domácich vybral oddychový čas, vystriedal brankára Hudačeka, ktorého striedal Surák. Treba však podotknúť, že Hudáček nenesie vinu na danom stave stretnutia. V 34. min. tesne po presilovke vyrovnal Vartovník.

Ten istý ráč v 49. min. strelil aj vedúci gól domácich. Hostia v týchto fázach hry len ťažko odolávali a najmä Glosár mal plné ruky a nohy práce. V 57. min Findura bol dôsledný pred bránkou hostí a strelil 5. gól domácich. Hostia sa pokúsili od 59. min. o hru bez brankára, ale neúspešne. Víťazstvo domácich je plne zaslúžené, ale domáci útočníci by sa mali zamyslieť nad využívaním vypracovaných príležitostí.

 

HK 95 Považská Bystrica – HC Topoľčany 2:3pp (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)

Góly: 16. Fančovič (Koleda, Dolinajec), 21. Cíger (Pšurný, Ďurkech) – 23. Bystričan (Laššo, Hruška), 40. Bečka (Hrudík), 62. Kováčik (Kluka). Strely: 35:42. Vylúčenia: 5:8 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach – Ševčík, Jurčiak. Diváci: 158.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Dubeň, Fančovič, Trška, Niník, Augustín, Ondrásky – Cíger, Pšurný, Dolinajec – Mokrohajský, Rodionov, Koleda – Špankovič, Jakubec, Bednár – Németh, Turan, Miro.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Duran, Grman – Podstavek, Tomčák, Tábi – Bečka, Laššo, Kluka – Pekarčík, Uhnák, Dvonč – Štastný, Klenko, Gergel.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Zápas v Považskej Bystrici museli domáci odohrať v pozmenenej zostave pre pretrvávajúce zranenia a absenciu niekoľkých hráčov..Celý zápas sa niesol v duchu výborných výkonov oboch brankárov. Kompasa v bráne penterov a Hala v tej Topoľčianskej. Obe mužstvá nevyužili množstvo požetných výhod dokonca o dvoch hráčov. Domáci išli do vedenia strelou Fančoviča od modrej čiary.

V úvode druhej tretiny dokonca navýšili náskok na 2:0, Netešili sa však dlho, lebo hostia v nasledujúcej minúte znížili. Potom prišla séria nevyužitých presilových hier na oboch stranách, ale 18 sekúnd pred koncom druhej tretiny po chybe domácej obrany vyrovnal Bečka.

Tretia tretina gól nepriniesla. V predĺžení domáci nezahrali dobre v hre troch proti trom, nepokrývali si hráčov a po prečíslení dostali tretí a rozhodujúci gól.

 

HK Martin – MHK Dubnica nad Váhom 6:2 (4:0, 1:1, 1:1)

Góly: 2. Dírer (Pokrivčák), 6. Langhammer (Markovič, Paulíny), 7. Zeliska (Oravec), 18. Poliaček (Brezniak), 28. Barto (Paulíny, Brveník), 41. Brezniak (Brveník, Poliaček) – 36. Kútny (Jakubík, Hohl), 52. Kristín (Macek, Lantoš). Strely: 34:36. Vylúčenia: 4:4 na 2 min., navyše Pacalaj a Trenčan 10 min. OT za pästný súboj. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Makúch, Drblík. Diváci: 1225.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Rechtorík, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

Dubnica nad Váhom: Gíbl – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Lantoš, Macek – Kokavec, Ďuriš, Trenčan – Kútny, Jakubík, Kanaet – Plavaceký, Medek, Vakhrameev.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Hostia sa v Martine ani poriadne nezohriali a už po piatich minútach hry inkasovali dva góly zásluhou Dírera a Langhammera. Po tomto rýchlom úvode si hosťujúci tréneri zobrali oddychový čas, ktorý ale nezastavil domácu lavínu. Zeliska sa pred odkrytou bránkou nemýlil a Poliaček sa okrem obrany vyhral i s bezmocným brankárom. V druhej časti hry zvyšoval Barto, hostia dokázali odpovedať po tom ako si Kútny poradil s brániacim hráčom. V tretej tretine sa pred súperovu bránku vrútil Brezniak, posledné slovo mali hostia ktorým k druhému gólu pomohol Kristín. Domáci napokon v šlágri kola dokázali zdolať Dubnicu nad Váhom 6:2.

Tibor Melichárek, tréner MHK Dubnica nad Váhom: "Z nášho pohľadu sa stretnutie nehodnotí ľahko, najmä jeho úvod. Prišli sme sem s vedomím, že nás čaká ťažký súper i výborná divácka kulisa. Mužstvo ešte na rozcvičke vyzeralo dobre, po pravde sme ale nezachytili úvodnú tretinu. Neviem či to bolo atmosférou, možno zlým nastavením. Domáci hráči však oveľa lepšie korčuľovali, mali výborný pohyb, disciplínu. Logicky sme inkasovali, úvodná tretina napokon dala celému zápasu jeho ráz. Potom už je veľmi ťažké čokoľvek urobiť so stretnutím. Snažili sme sa do neho vstúpiť, niečo v prostrednej časti urobiť. Zvyšok stretnutia sa ale dohrával otvoreným hokejom, v zápase sme ale nedokázali streliť viac ako dva góly a súper preto zaslúžene zvíťazil."

Róbert Spišák, tréner HK Martin: "Mali sme výborný vstup do zápasu, v úvodnej tretine sme potvrdzovali svoju kvalitu. Efektívni sme boli najmä v individuálnych finálnych herných činnostiach. Pred bránkovým priestorom sme boli dostatočne agresívni, najmä v koncovke. Priebeh druhej tretiny nebol pre nás ideálny, niektoré situácie sme podcenili, dostávali sme súpera i do mierneho tlaku. V týchto fázach hry nás podržal brankár Bernát. V ďalšej časti hry sme sa snažili o jej kontrolu a to sa nám i darilo."