Michalovce ovládli šláger s Martinom a sú späť na čele, Kutálek sa rozlúčil s kariérou

Šláger 16. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy mal prekvapivo jednoznačný priebeh. Po bezgólovej prvej tretine spustili Michalovce pred slušne zaplnenými tribúnami štvorgólovú kanonádu a hokejistov z Turca napokon zmietli výsledkom 5:1. Po dvoch kolách sa tak na čelo súťaže vracia Dukla. Skalica sa doma lúčila s kapitánom Tiborom Kutálkom, ktorý musel ukončiť kariéru pre zdravtné problémy. Proti Bratislave ale prekvapivo prehrala a jej strata na vedúcu dvojicu narastá. Spišiaci porazili Humenné a stiahla stratu naň len na jeden bod. Považská Bystrica zvládla dôležitý súboj s Trnavou a Topoľčany aj Dubnica nad Váhom potvrdili úlohy favoritov. 

 

Výsledky 16. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HC Mikron Nové Zámky B – HC Topoľčany 1:11 (1:4, 0:6, 0:1)

Góly: 14. Maroš (Buc, Nejezchleb) – 15. Podstavek (Dvonč, Laššo), 16. Kluka, 17. Kluka (Hrudík, Uhnák), 20. Uhnák (Tábi), 23. Uhnák (Kluka, Hrudík), 24. Bečka (Pekarčík, Bystričan), 25. Laššo (Tábi, Podstavek), 28. Tábi (Laššo), 38. Tomčák (Kluka, Uhnák), 38. Pekarčík (Bečka, Dvonč), 53. Podstavek (Ďurčo). Strely: 20:68. Vylúčenia: 3:4 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Valko - Kovalík, Šotek. Diváci: 42.

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Štefánik, Židulják, Evdokimov, Petro, Šimko, König, Nejezchleb – Maroš, Buc, Janka – Dobrotina, Vörös, Hariš – Kucsera, Ryšavý, Otruba – Brza, Dybanev.

Topoľčany:  Halo – Ďurčo, Král, Hrudík, Šťastný, Bystričan, Grman – Uhnák, Tomčák, Kluka – Podstavek, Laššo, Tábi – Dvonč, Bečka, Pekarčík.

Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky B
Rezervu Nových Zámkoch čakala v nedeľu poriadna výzva v podobe hokejistov Topoľčian. Tí sa podľa predpokladov do domácich pustili od úvodných sekúnd, no boli to paradoxne mladíci z Nových Zámkov, kto otvoril skóre. V 14. minúte prekonal Juraja Hala v bráne Topoľčian Lukáš Maroš. Bol to však jediný presný zásah domácich v zápase. Do prvej sirény hostia strelili štyri góly a rozhodli o tom, kto si zo zápasu zoberie tri body. Na mladého Vyžinkára v bráne Nových Zámkoch smerovalo dovedna 68 striel, z toho až jedenásť pokusov skončilo za jeho chrbtom. Po 60 minútach tak na svetelnej tabuli v Nových Zámkoch svietilo skóre 1:11.

 

HK Skalica – HC Osmos Bratislava 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)

Góly: 4. Hujsa (Mowrey, Kniazev), 52. Kotzman (Štumpf, Hílek) – 24. Musliu (Prokop, Klučiar), 27. Šalka (Kalináč), 34. Musliu (Klučiar, Vidovič), 34. Mikolášek, 46. Smolka (Mikolášek). Strely: Vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše Bednarič 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Žák - Šefčík, J. Konc ml. Diváci: 899.

Skalica: Trutt – Janík, Śkápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik – Kniazev, Hujsa, Vaškovič – Štumprf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, A. Kotzman.

HC Bratislava: Mega – Vidovič, Ficel, Juriga, Vajlent, Pavešic, Hřebíček, Vyskoč, Guoth – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Smolka, Mikolášek – Klučiar, Kalináč, Šalka – Bednarič, Mlynčár, Ondris.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Zápasu predchádzala vzácna udalosť, keď sa z aktívnou kariérou rozlúčil domáci kapitán Tibor Kutálek. Tomu znemožnili pokračovanie v kariére zdravotné problémy s chrbticou. Kapitínovi sa ušlo vrelého rozlúčenia od slušne zaplneného štadióna. Zápas sa začal vo svižnom tempe a domáci sa už v 4. minúte tešili z úvodného zásahu. Po faule na Janíka získali výhodu presilovej hry a dôrazný Hujsa dotlačil puk za Megov chrbát. Postupom času sa osmeľovali aj hostia a v záverečnej päťminútovke si vypracovali niekoľko nádejných príležitostí, pri ktorých vynikol Trutt a tak sa išlo do šatní za tesného vedenia Záhorákov.

Druhá časť začala v pomalšom tempe, čo využili hostia. Tí sa dostali do zápasu v presilovej hre, ktorú využil Musliu. O pár minút získali možnosť presilovej hry domáci, ale naložili s ňou najhoršie ako mohli. Po nedorozumení v obrannom pásme sa k puku dostal Šalka a dostal Bratislavčanov do vedenia. Domáci sa po tomto góle prebrali, vytvorili si tlak, ale obrana hostí odolala a následne trestala hrubé chyby domácich. Najskôr využil prečíslenie dvoch na jedného svojim druhým gólom v stretnutí Musliu a o sedem sekúnd neskôr po ďalšej hrubej chybe zvyšoval Mikolášek už na 4:1. Domáci sa mohli priblížiť na dva góly v závere tretiny, ale Alex Kotzman trafil iba konštrukciu bránky a tak domáci zažili tretinu ako zo zlého sna, ktorú prehrali 0:4.

Tretia časť začala presilovou hrou hostí, v ktorej sa žiadna šanca nezrodila a podobne tomu bolo aj pri početnej výhode domácich. Po jej skončení sa do rýchleho protiútoku dostali hostia a presnou strelou sa prezentoval Smolka, ktorý definitívne spečatil víťazstvo hostí. V 46. minúte mal blízko ku gólu Vaškovič, ale jeho strela sa od konštrukcie odrazila mimo priestor bránky. Naopak mohlo udrieť na druhej strane, keď sa v oslabení dostal do vyloženej šance Smolka, ale Trutt vytiahol skvelý zákrok. V 51. minúte sa domáci dočkali skorigovania výsledku, keď sa od modrej presadil Pavol Kotzman, ktorému asistovali Štumpf a Hílek.

 

HK 95 Považská Bystrica – HK Gladiators Trnava 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

Góly: 9. Dolinajec (Trška, Ligas), 20. Drevenák (Trška, Fančovič), 39. Leško (Koleda, Drevenák), 47. Zlocha (Trška), 50. Zlocha, 60. Drevenák (Cíger) – 12. Hudec (Olša, Kuna), 17. Hudec (Valo, Olša), 22. Hudec (Valo, Kuna). Strely: 35:32. Vylúčenia: 7:9 na 2 min. Presilovky: 4:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist - Šefčík, Nosek. Diváci: 169.

Považská Bystrica: Klinčúch (21. Kompas) – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Niník – Cíger, Ligas, M. Dolinajec – Koleda, Turan, Drevenák – Prus, Zlocha, Rodionov – Danielčák, Németh, Bednár.

Trnava: Brucháč – Schmidt, Klein, Kuna, Poláček, Burian, Mikeš, Housa – Ševčík, Hrbáčik, Szalay – Olša, Valo, F. Hudec – Škokor, Klema, Ftáčnik – Mrava, Lindeman, Lukačovič.

 

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
V zápase tabuľkových susedov sa do brány domácich dostal Klinčúch, ktorý v prvej tretine dva krát inkasoval. Treba však povedať, že obidva góly dostal až po druhej dorážke a spoluhráči mu vôbec nepomohli. Po vedúcom gole Dolinajca hostia dvoma už spomenutými presnými zásahmi išli do vedenia. Domáci Drevenákom po peknej prihrávke Tršku vyrovnali ešte v prvej tretine. Druhú tretinu mali viacej z hry hostia no v tretej sa herne aj strelecky presadili domáci dvoma gólmi Zlochu  a jedným Drevenáka. Za zlepšený výkon v tretej tretine si zaslúžene do tabulky pripísali tri body.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Martin 5:1 (0:0, 4:1, 1:0)

Góly: 29. Cútt (Bdžoch, Mesaroš), 38. Mašlonka (Linet, Róth), 39. Kolba (Piatak), 40. Linet (Novický), 56. Hamráček (Toma) – 31. Markovič. Strely: 46:22. Vylúčenia: 6:5 na 2 min., navyše Hančák 5+DKZ za napadnutie.  Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Žák – Janiga, Bogdaň. Diváci: 1549.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Banovský – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Pulščák, Cútt, Mesaroš – Safaralejev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Dvořák, Rechtorík – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Barto, Brveník. 

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Prvá tretina priameho súboja o prvé miesto v tabuľke nepriniesla pred oboma bránkami veľa vzruchu. Oba tímy totiž začali v opatrnejšom tempe, ani jeden nechcel inkasovať ako prvý. Prvú väčšiu šancu si vypracovali hostia, Jaroslav Markovič v deviatej minúte ale zblízka mieril iba do Trenčana. Hneď na to mohlo zahrmieť na druhej strane, Safaraleyev však zblízka prestrelil bránu hostí. No a keď sa neujala ani presilovka Martina, či michalovský brejk dvoch na jedného, prvá tretina skončila bez gólov.

Chlieb zápasu sa lámal v druhej časti, ktorú ovládli domáci. Tí najskôr prežili päťminútové oslabenie po faule Daniela Hančáka, ktoré ich paradoxne nakoplo. V 29. minúte nahadzoval na bránku puk Bdžoch a Radovan Cútt ho tečoval za chrbát Bernáta 1:0. Odpoveď hostí prišla rýchlo. Po chybe Bdžocha o dve minúty neskôr sa až pred Trenčana dostal Markovič a rutinérsky vyrovnal na 1:1. Inkasovaný gól domácich nezlomil, ba naopak. V 38. minúte Mašlonka tečoval strelu Lineta a bolo 2:1. To ešte z michalovskej strany nebolo v závere všetko. O minútu neskôr sa presnou strelou prezentoval Marek Kolba a na 4:1 upravil v záverečných sekundách druhej časti Jakub Linet.

V tretej časti si už domáci nenechali zobrať zápas z rúk. Kontrolovali jeho priebeh a sami mali dokonca niekoľko šancí zvýšiť vedenie. Podarilo sa im to v 56. minúte, kedy dokonca vo vlastnom oslabení gólovo udrel Lukáš Hamráček. Michalovčania tak parádne zvládli šláger šestnásteho kola, Martinčanom pripravili prvú porážku v základnej časti, ukončili ich jedenásťzápasovú víťaznú sériu a pred reprezentačnou pauzou sa dostali pred nich na prvé miesto v tabuľke.

 

HC Prešov – MHK Dubnica nad Váhom 2:11 (0:4, 1:4, 1:3)

Góly: 30. Lupták (Stena), 54. Górás (Lunter) – 4. Lantoš (Kristín, Jarábek), 7. Krajči (Kokavec), 15. Lantoš (Brňák, Jarábek), 18. Krajči (Kokavec), 23. Jakubík, 27. Trenčan (Kanaet), 28. Lantoš (Kristín), 30. Jakubík (Hohl), 53. Lantoš (Medek), 56. Lantoš (Kristín), 59. Plavecký. Strely: 21:45. Vylúčenia: 2:2 na 2 min., navyše Babik 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský – Číž, Makúch. Diváci

Prešov: Bábik (29. Marcinek) – Španko, Nociar, Matejovie, Krajč – Lupták, Stena, Lunter – Liubimov, Hrabčák, Lamač – Górás, Tužinský, Novák.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Brňák, Jarábek, Rehák, Plavecký, Matejovič, Hohl, Vladimirov, Hlaváček – Kristín, Lantoš, Trenčan – Kokavec, Ďuriš, Krajči – Kútny, Jakubík, Kanaet – Medek, Mahkremeev. 

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Domáci prešovčania dnes proti favoritovi z Dubnice nastúpili v značne oklieštenej zostave keďže sa v jeden deň hrali zápasy Extraligy, 1.ligy a aj juniorskej ligy.Od začiatku zápasu nebolo pochýb o víťazovi dnešného stretnutia. S chuťou hrajúci hostia od úvodu navyšovali svoj náskok a domácim nepomohlo ani striedanie brankárov.Vyhralo lepšie a skúsenejšie mužstvo.

 

HK Spišská Nová Ves – MHK Humenné 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Góly: 26. Zekucia (Vartovník). Strely: 25:35. Vylúčenia: 5:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Ordzovenský, Wolf. Diváci: 202.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Kyčák, Soveľ, R.Štrauch, Krmenčík – Vartovník, M.Nagy, Olejník – Zwick, Koky, D.Mikula – Findura, Halász, Polomský.

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Lenďák, Michalčin, Krempaský, Kamenický, Mačkovič – Solomonchak, Bylina, Baláž – Vaško, Babynets, Fedorko – Krajňák, Vrábeľ, Jokeľ – Markuš, Majerník.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Hostia nastúpili s jasným cieľom - bodovať naplno na Spiši. Od úvodného vhadzovania zatlačili domácich pred i vlastnú bránu a bolo len otázkou času, kedy otvoria skóre zápasu. Domáci brankár Surák bol v jednom ohni striel, avšak ukázal svoje umenie naplno. Domáci postupne začali vyrovnávať hru a mali aj niekoľko sľubných náznakov na skórovanie. Hralo sa obojstranne tvrdo ale v rámci pravidiel.

Druhá tretina sa sprvu podobala tej prvej, treba však podotknúť, že domáci čoraz častejšie pohrozili, Sidor však bol pripravený. V čase 25:38 však nestačil na tvrdú strelu Zekuciu, ktorého do šance posunul Vartovník - 1:0. Na štadióne neraz zaznel potlesk najmä poctivej obrane domácich, ktorí sa v nasadení prekonávali. Samozrejme po góle hostia zvýšili obrátky na maximum, no Surák v bránke domácich ich privádzal miestami do zúfalosti. Obetavá a disciplinovaná obrana domácich a perfektný výkon Suráka nakoniec slávil úspech Spišiakov ziskom troch bodov. Hostia sa v závere snažili o hru bez brankára, ale domáci im to nedovolili a tých posledných 40 sek. nestačilo na vyrovnanie.