Michalovce zvládli šláger v Martine, Bratislava vynulovala Skalicu

Líder z Michaloviec potvrdil svoje dominantné postavenie v aktuálnom ročníku St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy a aj po zápase v Turci je neohrozene prvý s náskokom ôsmich bodov. Súboj s Martinom, ktorý sa v poslednej dobe trápi, rozhodol nový držiteľ striebornej prilby Lukáš Hamráček. V ďalšom atraktívnom stretnutí sa Bratislave podariilo vynulovať Skalicu a znížiť tak stratu na piate miesto len na rozdiel dvoch bodov. Východniarsky duel na Zemplíne zvládli lepšie hostia zo Spiša. Na ôsmu priečku sa však neprebojovali, keďže aj Považská Bystrica zvíťazila v Trnave. Dubnica síce nepredviedla gólové hody, no Prešov podľa očakávania zdolala a rovnako favorizované Topoľčany porazili Nové Zámky B.

 

Výsledky 27. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Gladiators Trnava - HK 95 Považská Bystrica 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Góly: 9. Lindeman (Škokor, Kormúth), 51. Hudec (Burian, Šiška), 60. Szalay (Hrabčík, Olša) – 10. Cíger, 20. J. Ďurkech (Drevenák), 35. Koleda (Ligas, Trška), 49. Pšurný (Drevenák, J. Ďurkech). Strely: 44:33. Vylúčenia: 4:6 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valachovič – Šefčík, Junek. Diváci: 120.

Trnava: Foltán – Poláček, Mihalko, Burian, Kohút, Poldruhák, Kuna, Klein, Kormúth – Mrava, Schmidt, Szalay – Hrbáčik, Šiška, Hrušík – Hudec, Klema, Olša – Škokor, Lindeman, Mikeš.

Považská Bystrica: Kompas – Ďurkech J., Ďurkech L., Trška, Fančovič, Niník, Nahálka, Augustín, Dubeň – Dolinajec, Ligas, Cíger – Rodionov, Pšúrny, Drevenák – Danielčák, Németh, Koleda – Makrohajský, Turan, Bednár.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Dnes sa domáci ťažšie rozbiehali, lepším pohybom začali hostia. V druhej polovici tretiny sa hra vyrovnala. Začali sa presadzovať aj domáci gladiátori, ktorí otvorili skoré na jedna nula, ale hostia svojou aktívnou hrou otočili dvomi gólmi skóre vo svoj prospech.

V druhej tretine sa bojovalo na oboch stranách a brankári sa na nedostatok práce nemohli sťažovať. Domácich môže mrzieť priebeh tejto tretiny, pretože mali dva samostatné nájazdy a k tomu aj dvakrát možnosť trestného strieľania, ale prekonať brankára hostí sa im žiaľ nepodarilo. Taktiež hrali viacero presilových hier, dokonca aj v početnej prevahe o dvoch hráčov, ale bránka hosti bola zakliata. Potvrdilo sa staré známe „nedáš - dostaneš“ a tak Trnavčania tvrdo pykali a inkasovali tretí gól, ktorí streli hostia v presilovej hre.

V tretej tretine boj pokračoval, domáci zbrane neskladali, stále sa pokúšali ohrozovať súperovu bránku, ale bez gólového efektu. Hostia trpezlivo a pozorne bránili, za čo boli odmenení štvrtým gólom z brejku. V 50tej minúte sa dobre hrajúcemu Hudecovi podarilo prestreliť gólmana hostí, čim vykresal ešte nádej na zvrat. Bol to boj až do konca, a gladiátori boli odmenení tretím gólom necelých 50 sekúnd pred koncom. V samotnom závere a v hre bez brankára gól nepadol, a tak si hostia odvážajú svoje cenné tri body na Považie.

 

MHK Humenné - HK Spišská Nová Ves 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Góly: 53. Cibák (Vrábeľ, Baláž) – 24. Nagy (Koky, L. Olejník), 38. Nagy (L. Olejník, M. Olejník), 39. Koky (Piščalnikov, Findura), 60. Zwick (Vartovník, Ondov). Strely: 34:27. Vylúčenia: 5:5 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Riš, Janiga. Diváci: 450.

Humenné: Škorvánek – Ondrej, Michalčin, Patlevič, Mačkovič, Cibák, Krempaský, Palacko, Kamenický – Solomončak, Bylina, Baláž – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Žitný – Krajňák, Markuš, Majerník.

Spišská Nová Ves: Surák – Krmenčík, Zekucia, Vantroba, Soveľ, Kyčák, Cvengroš – Zwick, Vartovník, Ondov – L. Olejník, Nagy, M. Olejník – Findura, Koky, Piščalnikov – Murašov, Halász, Polomský.

Dopisovateľ: Marián Škuba, Podvihorlatské noviny
Prvá humenská šanca vznikla v 4. min., puk zamiešal Jokeľ, našiel voľného Vrábeľa, ktorý v rýchlosti pred odkrytou bránou Spišiakov prihrávku nezachytil. V presilovke domácich pálil spomedzi kruhov Baláž, puk Surákovi vypadol, ale zakotúľal sa tesne vedľa. Zo strany hostí bola nebezpečná tečovaná strela Kyčáka, na druhej strane Surák ramenom vytesnil jedovku Solomonchaka z uhla. Vylúčení pribúdalo, v 12. min. mali početnú výhodu Spišiaci, ale Škorvánek bol pozorný. V závere I. tretiny hrali hostia odvážnejšie, ich snaha končila na humenskom brankárovi.

Druhá tretina sa začala aktivitou „levov“, strelu Bylinu aj so šťastím kryl Surák. Od 22. min. hrali hostia presilovku, dobrý pokus Ondova kryl Škorvánek, ale po vyšachovaní obrany akcia Olejník – Koky – Nagy znamenala otvorenie skóre (0:1). Hostia boli pri chuti, Olejník pálil zblízka tesne vedľa. Až v 28. min. došlo na humenskú šancu, kapitán Vaško však bránu minul, v 30. min. iba do brankára pálil Jokeľ. V 37. min. spišský gólman bravúrne vychytal aj Vrábeľa, tak udrelo do humenskej brány: Spišiaci udržali puk v domácom pásme pri mantinely, vyškrabal ho Nagy, preháčkoval sa až medzi kruhy a švihom zavesil pod hornú žŕdku – 0:2. Keď v 39. min. prekonal Škorváneka aj Koky, z hľadiska sa ozýval mohutný piskot a Humenčania si vyžiadali oddychový čas.

Od 43. min. hrali domáci dve presilovky v rade, Surák udržal čisté konto, najväčšiu šancu zmaril Bylinovi. Spišiaci sa spod tlaku otriasli, umne vykrývali stredné pásmo, čas hral v ich prospech. V 52. min. hrali „levy“ tretiu presilovku III. tretiny a pár sekúnd pred naskočením Zekuciu na ľad odklial Cibák čaro spišského Suráka – 1:3. Od 57. min. sa hralo 4 na 4, Škorvánek opustil bránu, „levy“ stavili na riziko. Surák kryl bombu ramenom. Humenská hra bez brankára pokračovala aj po príchode oboch hokejistov na ľad, v čase 59:35 min. úspech hostí Zwick.

 

HC Osmos Bratislava - HK Skalica 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 28. Vidovič (Valjent, Pék), 32. Musliu (Prokop, König), 33. Rzavský (Pék, Vidovič), 60. Rzavský (Pék, Ondis).Strely: 27:36. Vylúčenia: 5:7 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Valko – Jurčiak, Rehák. Diváci: 176.

HC Bratislava: Lakosil – Juriga, Pavešic, Vyskoč, Ficel, Hedera, König, Vidovič, Valjent – Klučiar, Smolka, Šalka – Trudman, Bednarič, Mlynčár – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Pék Ondris.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Kotzman P. – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A. – Kniazev, Dufek, Trnka.

 

MHK Dubnica nad Váhom - HC Prešov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 8. Mikolášek (Kanaet, Lantoš), 30. Krajči (Hohl, Rehák), 31. Jakubík (Medek, Matejovič), 47. Ďuriš, 59. Macek (Ďuriš, Kristín) – 48. Hajda. Strely: 37:31. Vylúčenia: 7:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Hanko, Ševčík. Diváci: 312.

Dubnica nad Váhom: Gibl, Pajpach – Hlaváček, Jarábek, Rehák, Hohl, Matejovič, Serkin, Vladimirov, Prna – Kristín, Ďuriš, Macek – Kokavec, Krajči, Mikolášek – Kútny, Lantoš, Kanaet – Medek, Jakubík, Vakhrameev.

Prešov: M. Marcinek – Zavalniuk, Hajda, Matejovie, Dubina, Rudy, Lamač, Liubimov, Hrabčák – Magdolen, Tužinský, Lupták – Novotný, Stena, Iždinský – Halama, Chlepčok, Marcinek.

Dopisovateľ: Roman Perina, MHK Dubnica nad Váhom
Brankárovi hostí patril úvod stretnutia, kedy sa na ňom zastreľovali postupne Krajči, Lantoš, Ďuriš, a nepochodil ani v prvej tretine od modrej Hlavaček. Skóre mohli Dubničania zmeniť v presilovke po faule na Krajčiho, ale boli to paradoxne oslabení hostia, ktorí sa dvakrát v priebehu minúty dostali do prečíslenia dvaja na jedného, ale ako dvojica Marcinek-Halama, ani Novotný s Magdolenom na Gibla nevyzreli. Automaticky prišiel trest, kedy po chybe obrany hostí pohotovo otvoril skóre zápasu v ôsmej minúte Mikolášek. Dubnica mala viac z hry, no tých pár šancí zatienili fauly na Krajčiho, Lantoša a Maceka v rozpätí piatich minút.

Druhá tretina sa niesla v znamení viacerých vylúčení, no bez gólového efektu. Svoje šance postupne zahodili Novotný na strane hostí, v dobrej pozícii pri prečíslení traja na jedného aj domáci Kanaet. Druhý gól, opäť domácich, nechal na seba čakať presne do polovice zápasu, kedy dobre napádajúci Macek z otočky vystrelil na Marcineka a pred ním dobre postavený Krajči už len tečoval puk za gólmanov chrbát - 2:0. Najkrajší moment zápasu prišiel o minútu neskôr, Medek potiahol puk do útočného pásma, v závese za ním si oň zakričal Jakubik a šup ho ponad Marcinekovu vyrážačku - 3:0. Domáci ovládli zápas po všetkých stránkach, šance, navlas rovnaké si vypracovali Serkin s Kútnym, nato Kútny ponúkol Kanaeta, ale skóre sa už do konca druhej tretiny nezmenilo ani po tom ako na skvelo chytajúcom Giblovi vyhoreli Novický s Marcinekom.

Brankárovi domácich patril aj úvod tretej časti, hráčom Prešova k jeho prekonaniu nepomohla ani presilovka pri Kristínovom vylúčení. A tak prišiel štvrtý gól domácich, o ktorý sa postaral v 47.minúte  Ďuriš, avšak pri avizovanom hraní vysokou hokejkou ho rozhodcovia najprv neuznali no po protestoch Dubničanov a vzájomnej konzultácii ukázal hlavný na stredový kruh - 4:0. V zápätí mohol hostí doraziť Mikolášek avšak skóre sa menilo na druhej strane, kedy Novický prekonal Gibla - 4:1. Skóre zápasu uzavrel v 59.minúte domáci Macek keď svojim gólom stanovil výsledok 5:1 pre Dubnicu. Uznanie patrí aj Prešovu, ktorý bojoval a nezložil zbrane ani po tom ako na svetelnej tabuli svietilo hrozivé skóre. Najlepším hráčom zápasu opäť skvelo chytajúci Gibl.

 

HC Topoľčany - MHC Mikron Nové Zámky B 12:1 (5:0, 5:0, 2:1)

Góly: 6. Kluka (Nemček, Kalináč), 7. Pekarčík (Gergel, Uhnák), 11. Podstavek (Laššo, Gergel), 13. Kalináč (Kluka), 14. Uhnák (Hrudík, Dvonč), 25. Gergel (Laššo), 29. Hřebíček, 31. Kalináč (Laššo, Kluka), 34. Podstavek (Laššo), 35. Nemček (Kalináč, Kluka), 50. Pekarčík (Hruška, Uhnák), 54. Kluka (Kalináč) – 42. Buc (Kucsera, Slávik). Strely: 63:22. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachurík – Beniač, Kovalík. Diváci

Topoľčany: Komžík – Hruška, Král, Kováčik, Hřebíček, Hrudík, Gergel A., Ďurech – Podstavek, Laššo, Dvonč – Kluka, Kalináč, Nemček – Gergel D., Uhnák, Pekarčík – Šťastný, Klenko, Martiška.

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Procháczka, Jesenský, Šimko – Slávik, Buc, Maroš – Novotný, Gubó, Hariš – Šimko, Kucsera, Brza – Dybanev.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
Topoľčany od úvodných minút udávali tempo hry a zápas v podstate domáci odohrali v tréningovom tempe. Už po úvodnej dvadsaťminútovke bolo len otázkou času, aký výprask si hostia z Topoľčian odvezú. Aj v prostrednej časti pridali Topoľčany ďalších päť gólov a viedli už 10:0. V záverečnej tretine sa gólovo presadili i hostia, ktorí tak zmazali čisté konto domácemu Komžíkovi. V závere sa už iba dohrávalo, domáci pohodlne vyhrali. Víťazstvo domácich mohlo byť aj vyššie, no viaceré zo sľubných akcií až zbytočne prekombinovali.

 

HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Markovič (Themár) – 13. Chalupa (Korenko), 25. Hamráček (Chalupa, Novický), 57. Róth (Safaraleev). Strely: 30:25. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Makúch – Drblík, Majling. Diváci: 1192.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

Michalovce: Trenčan – Brincko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Bdžoch – Pulščak, Piatak, Mesároš – Mašlonka, Cútt, Giľák – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
V šlágri kola sa predstavili súperi, ktorí v predchádzajúcich kolách veľa bodov nenazbierali. Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí sa po dorážke Markoviča ujali vedenia. Hostia odpovedali rovnakou mincou a zásluhou Chalupu vyrovnali. V druhej tretine sa Hamráčkovi podarilo otočiť skóre kedy so spoluhráčmi rozložil domácu obranu. Martin sa snažil s výsledkom niečo urobiť, vyrovnanie sa mu však vzdialilo najmä po inkasovanom treťom góle Rótha a vylúčení hráča. Michalovce si tak z Martina odniesli plný bodový zisk.

Richard Šechný (asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce): "Celých 60 minút hry bolo vyrovnaných. Príležitosti na strelenie gólu sme mali tak my ako aj domáci hráči. Dôležitým momentom v stretnutí bolo vyrovnanie v úvodnej tretine, čo nás nakoplo. V druhej tretine sme síce robili zbytočné chyby v obrannom pásme, strácali puky pri modrej čiare, dostávali sme sa pod tlak, v týchto momentoch nás ale podržal brankár Trenčan. Podarilo sa nám streliť druhý gól a v tretej tretine sme sa snažili brániť stredné pásmo. Snažili sme sa o to, aby sa domáci nedostávali do gólových príležitostí, čo sa nám aj darilo. Z protiútoku sme následne strelili tretí gól, čo rozhodlo." 

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Bol to naozaj vyrovnaný zápas. V úvodnej tretine padli identické góly. Nám sa podarilo vystreliť od modrej a doraziť puk. To isté sa v rozpätí niekoľkých minút podarilo aj súperovi, škoda. V úvode druhej tretiny mali Michalovce presilovú hru, počas ktorej nás zatlačili. Úvodných päť minút určite nebolo ideálnych, potom sa ale hra vyrovnala a dostávali sme sa do príležitostí. Chybovali sme však pri inkasovanom góle, pri našom napádaní, súper ho potrestal prečíslením štyroch proti dvom. Pri ďalšom striedaní sme mali dve šance, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. Tu bola príležitosť so zápasom niečo urobiť. V druhej polovici tretej tretiny súper výborne bránil stredné pásmo, snažili sme sa to prekonať hybridným icingom prípadne pretečovaním puku, čo nebolo z našej strany predvedené ideálne. Aj z tohto dôvodu sme sa aj napriek snahe nedokázali dostať do zápasu. Posledných päť minút bola hra z našej strany viac ako otvorená, čoho dôsledkom bolo aj prečíslenie a poisťujúci gól. Snažili sme sa ešte urobiť pásmo, Michalovce ale výborne bránili priestor. V závere prišlo k vylúčeniu, ktoré nám zmarilo akúkoľvek príležitosť na vyrovnanie. So zápasom sme už nič nedokázali urobiť, ani len zahrať power-play."