Famózny obrat Dubnice dokonal gól 8 sekúnd pred koncom, odniesla si to Skalica

Šláger nedeľňajšieho 29. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy prinieslo famózny obrat Dubnice nad Váhom. Záhoráci viedli do 48. minúty dvojgólovým náskokom, ktorý však v priebehu minúty úplne stratili. Už sa zdalo, že duel dospeje do predĺženia, no osem sekúnd pred záverečnou sirénou dokonal dubnickú skazu rozhodujúcim gólom Michal Kokavec. Dubničania sa tak udržali v prvej štvorke. Tretie miesto patrí aj naďalej Martinu, ktorý nezaváhal proti Spišskej Novej Vsi. Druhú priečku si upevnili Topoľčany víťazstvom v atraktávnom súboji s Bratislavou. Na čele súťaže sú s päťbodovým náskokom Michalovce, doma proti Trnave totiž nezaváhali. Prekvapiť sa nepodarilo ani outsiderom z Prešova a Nových Zámkov B, tri body si preto pripísali do tabuľky Považská Bystrica aj Humenné.

 

Výsledky 29. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HC Topoľčany - HC Osmos Bratislava 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Góly: 3. Klenko (Pekarčík, Gergel), 18. Uhnák (Ďurčo), 31. Kalináč (Podstavek, Král), 37. Klenko (Hřebíček, Pekarčík), 60. Pätoprstý (Laššo, Ďurčo) – 11. Rzavský (Vajlent, Pék), 46. Ondris (Pék, Rzavský). Strely: 43:32. Vylúčenia: 5:6 na 2 min. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák, Purgat – Junek, Jedlička. Diváci: 885.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Hřebíček, Dvonč – Podstavek, Laššo, Pätoprstý – Kluka, Kalináč, Nemček – Bečka, Uhnák, Šťastný – Gergel, Klenko, Pekarčík.

Bratislava: Lakosil – Hedera, Vidovič, Vyskoč, Vajlent, Juriga, Pavešic, Čech, Ficel – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Pék, Ondris – Klučiar, Smolka, Šalka – Trudman, Bednarič, Mlynčár.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
Domáci mali výborný vstup do zápasu a už v 3. minúte zahádzali fanúšikovia ľadovú plochu plyšákmi, pretože sa Topoľčany ujali vedenia. Išlo o zbierku plyšových hračiek pre deti, ktoré ležia na Detskom oddelení v topoľčianskej nemocnici. Vedúcemu gólu predchádzala chyba hosťujúcich zadákov, keď nekrytý Klenko ideálne zužitkoval prihrávku od Pekarčíka – 1:0. Následne hrali domáci dve presilovky za sebou, ale gólovo ich nedokázali využiť. Ako sa využívajú presilovky ukázali hostia v 11. minúte, keď strelu Valjenta tečoval Rzavský za chrbát Hala – 1:1. Krátko po góle hrali domáci takmer minútovú presilovku piatich na troch, ale napriek dvoch sľubným šanciam sa skóre nemenilo. Pri hre päť na štyri však vymietol horný kút Uhnák a domáci opäť viedli – 2:1.

Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej, hostia mohli vyrovnať počas ďalšej presilovke, ale najväčšiu šancu mali domáci, ktorí sa rútili traja na jedného obrancu, no nádejné prečíslenie gólom neskončilo. Domáce tribúny rozjasal v 31. minúte Kalináč presnou strelou pod hornú žrď – 3:1. Domácim patrila druhá polovica prostrednej časti a peknú strelu Hřebíčka tečoval za chrbát Lakosila Klenko – 4:1.

V záverečnej tretine vrhli hostia všetky sily do útočenia a v 46. minúte potrestal vylúčenie Uhnáka Ondris - 4:2. V ďalšom priebehu domáci vyčkávali na obrannej modrej čiare a podnikali rýchle nebezpečné kontry. Hostia odvolali brankára už v 54. minúte počas presilovky, avšak bez gólového efektu. Konečný výsledok stanovil gólom do prázdnej bránky dvanásť sekúnd pred koncom Pätoprstý, ktorý sa vrátil späť do Topoľčian z Nitry – 5:2.

 

HK 95 Považská Bystrica - MHC Mikron Nové Zámky B 8:3 (2:1, 3:0, 3:2)

Góly: 13. Danielčák (Niník, Mokrohájsky), 19. Ligas (Dolinajec, Trška), 21. J. Zlocha (J. Ďurkech, Fančovič), 23. Mokrohajský (Trška, Augustín), 39. Danielčák (Nahálka, Koleda), 53. J. Ďurkech (Fančovič, J. Zlocha), 56. J. Zlocha (Urbánek, A. Zlocha), 60. Németh (A. Zlocha, Mokrohajský) – 18. Ondrušek, 43. Slávik (Ondrušek, Maroš), 46. Slávik (Buc, Ondrušek). Strely: 57:28. Vylúčenia: 3:5 na 2 min., navyše L. Ďurkech 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Vido - Ševčík, Makuch. Diváci: 135.

Považská Bystrica: Klinčúch (49. Kompas) – L. Ďurkech, J. Ďurkech, Frančovič, Trška, Nahálka, Niník, A. Zlocha, Augustín – Urbánek, J. Zlocha, Drevenák – M. Dolinajec, Ligas, Rodionov – Koleda, Németh, Danielčák – Bednár, Turan, Mokrohajský.

Nové Zámky B: Glosár – Buc, Kudrna, Ryšavý, Evdokimov, Brza, Petro – Maroš, Ondrušek, Slávik – Kucsera, Gubó, Hariš – Dybanev, Otruba, Janka.

 

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci sa asi nevedia poučiť a do zápasu vstúpili malátne a bez zápalu.To sa im v posledných zápasoch stáva často a nie vždy sa to vyplatí. Dnes sa domáci ujali vedenia gólom Danielčaka, no po chybnej prihrávke J. Ďurkecha  vyrovnal po samostatnom nájazde Ondrušek Ešte v prvej tretine vrátil domácim vedenia Ligas no ich hra bola stále nedôrazná. Keby hralo dnes na Považí lepšie mužstvo, tak domáci by nemali šancu na zisk bodov.

Druhá tretina bola o niečo lepšia a troma gólmi Zlochu,Mokrohájskeho a opäť Danielčaka to vyzeralo na pohodlný náskok. Úvod tretej tretiny a opäť ľahkovážna hra domácich a behom pár minút bolo 5:3. Niektorí hráči z domáceho celku sa neprebrali  ani po inkasovaných góloch a ich hra nespĺňala parametre 1.ligy. No nechytateľné strely  strely J. Ďurkecha a Zlochu aspoń trochu upokojili domácich  V závere sa ešte presadil Nemeth a upravil na konečných 8:3.

 

HK Martin - HK Spišská Nová Ves 6:3 (3:1, 3:1, 1:1)

Góly: 5. Pacalaj (Poliaček, Burzík), 7. Rudzan (Markovič, Tabaček), 9. Tabaček (Markovič), 30. Langhammer (Markovič), 40. Tabaček (Langhammer, Brezniak), 48. Urbánek (Tabaček) – 14. Olejník (Vartovník, Mikula), 27. Olejník (Novák), 53. Koky (Cvengroš, Findura). Strely: 38:22. Vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše Ondov 10 min. OT za nešportové správanie.  Presilovky: 2:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Mihaľov – Pribula, Paulíny. Diváci: 790.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Rešetár, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Urbánek, Barto.

Spišská Nová Ves: Surák (9. D. Hudáček) – Halasz, Zekucia – Kyčák, Cvengroš – Soveľ, Vantroba – Zwick, Vartovník, Novák – Olejník L., Nagy, Mikula – Findura, Koky, Pischalnikov – Ondov, Olejník M., Polomský.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Spišská Nová Ves v predchádzajúcich stretnutiach s Martinom dokázala bodovať, dnes jej ale nevyšiel úvod zápasu. Už v 5. minúte využili domáci hráči presilovú hru a Pacalaj otvoril skóre. O dve minúty dokončil akciu na domácej strane Rudzan a keď sa o ďalšie dve minúty v oslabení presadil aj Tabaček, zdalo sa byť rozhodnuté. Hostia si zobrali oddychový čas, prišlo k výmene brankárov. V 14. minúte využili presilovú hru aj hostia, Lukáš Olejník profitoval z krížnej prihrávky.

V druhej tretine domáci hráči zaváhali v obrane, po zlom vyhodení puku sa opäť presadil Lukáš Olejník. Domáci však ďalšiu drámu nepripustili, Langhammer upokojil domácu striedačku a ešte viac znervóznil hostí. Tí v 39. minúte prišli o svojho asistenta, ktorý bol vykázaný rozhodcom. V závere dejstva následne Tabaček prestrelil brankára a zvýšil na 5:2.

Domáci obranca bol v zápase blízko hetriku, po jeho nastrelenej žŕdke ale skóroval Urbánek. Hostia mali napokon posledné slovo. Koky mal počas presilovej hry pred sebou odkrytú bránku pričom sa nemýlil. Martin tak zvíťazil nad Spišskou Novou Vsou 6:3 a dal na chvíľku zabudnúť na predchádzajúce zbabrané domáce duely.

Dávid Káňa (tréner HK Spišská Nová Ves): "Súpera sme pustili do stretnutia strašnými individuálnymi chybami. Súper, akým je Martin takúto šancu nepustí a využije ju. V závere stretnutia sme sa potýkali s veľkou nervozitou hráčov, čo sa prenieslo i na lavičku. Zápas sme vôbec nezvládli, nedokázali sme sa do neho v záverečnej tretine vrátiť. Z tohto pohľadu zaslúžená prehra nášho tímu a víťazstvo domáceho." 

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vyšiel nám vstup do zápasu. V úvodných desiatich minútach bolo dôležité, že sme využili príležitosti, ktoré sme si vypracovali. Dostali sme sa na skóre 3:0. Potom ale prišiel útlm, v oslabení sme inkasovali. Súpera musíme pochváliť za nebezpečné presilové hry. Pri štvrtom góle sa zápas lámal pretože za stavu 3:2 bolo veľmi nepríjemné odolávať protiútokom súpera. Spišská Nová Ves má výborných korčuliarov, až štvrtý gól nás dokázal upokojiť. Zápas sme od tohto momentu dohrávali." 

 

MHK Humenné - HC Prešov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 7. Vrábeľ (Cibák, Krempaský), 33. Baláž (Krajňák, Hudák), 45. Vaško (Hudák, Michalčin), 50. Žitný (Markuš, Vrábeľ) – 13. Halama (Magdolen), 49. Halama (Španko, Dubina). Strely: 31:27. Vylúčenia: 6:10 na 2 min. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Wolf, Ordzovenský. Diváci: 425.

Humenné: Sidor – Ondrej, Michalčin, Patlevič, Mačkovič, Cibák, Krempaský, Šiňanský, Majerník – Solomončak, Bylina, Babinets – Vaško, Markuš, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Žitný – Krajňák, Hudák, Baláž.

Prešov: Marcinek – Zavalňuk, Hajda, Španko, Matejovie, Dubina, Rudy, Lamač – Novotný, Stena, Iždinský – Marcinek, Tužinský, Ľupták – Magdolen, Chlepčok, P. Halama – Kicha, Hrabčák, Ljubimov.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Gladiators Trnava 9:3 (4:1, 2:1, 3:1)

Góly: 2. Róth (Hančák), 4. Chalupa (Hančák, Giľák), 8. Giľák (Piatak, Hopkovič), 17. Banovský (Cútt, Brincko), 22. Safaraleev (Novický, Róth), 24. Mašlonka (Giľák, Bdžoch), 48. Cútt (Safaraleev), 53. Chalupa (Valečko), 53. Giľák (Cútt) – 13. Mrava (Klema, Hrbáčik), 32. Burian (Škokor, Olša), 48. Hrbáčik (Mrava, Klema). Strely: 53:21. Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Giľák 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Riš, Janiga. Diváci: 884.

Michalovce: M. Lamper – Bdžoch, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Brincko – Giľák, Piatak, Mašlonka – Mesaroš, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Trnava: Brucháč (53. Devyatkin) – Burian, Klein, Poldruhák, Buianov, Kuna, Mihalko – Bučko, Boor, Grell, Hrbáčik, Mrava, Škokor, Klema, Lavrenkov, Olša

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Michalovská Dukla, ktorá v posledných troch zápasoch utrpela prehry, začala obrovským náporom. Strely ale neboli presné, brankár Kompas tak odolával. Brankár Považanov si v piatej minúte na chvíľu vydýchol, keďže jeho spoluhráči dostali šancu presilovej hry, no tú nevyužili. Vzápätí putoval na „lavicu hanby“ hosťujúci Ján Nahálka a Lukáš Toma už po piatich sekundách jeho pobytu na nej otvoril skóre 1:0. Michalovčania aj naďalej pokračovali v tlaku, ktorý vyústil v druhý gól. Ten padol v jedenástej minúte po krásnej kombinácii prvej lajny. Na konci bola úspešná koncovka Františka Pulščáka.

Ten sa presadil aj v druhej časti hry, keď v 25. minúte po individuálnej akcii krásne zasunul puk popod betóny Erika Kompasa. Domáci hráči aj naďalej produkovali ofenzívny hokej, chýbala im ale presná prihrávka či strela. Považania sa do ofenzívnych akcií dostávali iba sporadicky. V 36. minúte ale skórovali aj oni, keď za chrbtom Adama Trenčana skončilo nahodenie Lukáša Ďurkecha. To ešte nebolo v druhej časti všetko. V jej závere totiž Piatak parádne priťukol Mašlonkovi a ten gólom do prázdnej brány dal na 4:1. Mimochodom, michalovský útočník prekonal už striedajúceho Klinčúcha, ktorý v 34. minúte vymenil zraneného Erika Kompasa.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Michalovčania pridali k svojim akciám aj presnosť, čoho dôsledkom boli ďalšie tri góly v sieti Považanov. Postupne sa presadili opäť Marek Mašlonka, Igor Safaralejev, ktorý skóroval po krásnej individuálnej akcii a Samuel Chalupa. Za hostí už len kozmeticky upravil konečný stav na 2:7 v predposlednej minúte Rodionov.

 

MHK Dubnica nad Váhom - HK Skalica 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Góly: 31. Hlaváček (Ďuriš, Kristín), 48. Lantoš (Jarábek), 49. Kokavec (Serkin), 60. Kokavec – 9. Jaša (Trnka, A.Kotzman), 13. Pač (Mowrey, P.Kotzman), 35. Štumpf (Jurák). Strely: 34:28. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefík, Mĺkvy – J. Konc ml., Jurčiak. Diváci: 501.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Hlaváček, Jarábek, Rehák, Hohl, Matejovič, Serkin, Vladimirov, Kazachuk – Kristín, Ďuriš, Macek – Kokavec, Jakubík, Mikolášek – Kútny, Lantoš, Kanaet – Medek, Prna, Vakhrameev.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik – Okoličány, Dufek, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Trnka, Jaša, A. Kotzman – Kniazev, P. Kotzman.

Dopisovateľ: Roman Guček, nazahori.sk
Hokejisti HK Skalica dokázali v Dubnici skórovať ako prvý, keď skóre stretnutia otvoril David Jaša. O štyri minúty neskôr navýšil vedenia Záhorákov svojim druhým gólom v sezóne Marek Pač, ktorému asistovali Mowrey a Pavol Kotzman.

Hostia na čele s brankárom Romančíkom odolávali až do polovice stretnutia, keď sa presadil domáci Hlaváček a znížil na rozdiel jediného gólu. Už o štyri minúty ale kontroval Štumpf, ktorý získal pre Skaličanov opäť dvojgólové vedenie, s ktorým sa išlo po druhej časti do šatní.

Domáci sa však nevzdali a stačilo im 61 sekúnd na to, aby sa dotiahli na Záhorákov. Najskôr sa presadil bývalý hráč HK Skalica Lantoš a vzápätí vyrovnal Kokavec. Keď sa už zdalo, že duel sa prehupne do predĺženia, rozhodol o víťazstve Dubnice svojim druhým presným zásahom Kokavec.