Levice pred 1900 divákmi zdolali Prešov a ujali vedenia v baráži o 1. ligu

Hokejisti Levíc sa predstavili v rámci baráže o St. Nicolaus 1. Hokejovú ligu prvýkrát doma. Vo výbornej atmosfére a pred 1900 divákmi zvládli dôležitý tretí duel série s Prešovom výborne. Už v 4. minúte sa ujali vedenia, ktoré zvýšili v druhej dvadsaťminútovke na 3:0. Šarišanom nepomohol ani výborne chytajúci brankár Kožiak, ktorý čelil len v prvej tretine 20 strelám súpera. Levičania napokon porazili Prešov 4:0, v baráži o postup do vyššej súťaže vedú 2:1 a už v nedeľu ich čaká druhý domáci zápas, v ktorom si môžu vybojovať barážový mečbal. 

 

3. kolo baráže o St. Nicolaus 1. Hokejovú ligu

HK Levice - HC Prešov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) STAV SÉRIE 2:1

Góly: 4. Dobrý (Novák), 26. Dobrý, 28. Milo (Dobrý), 60. Bačkor (Kasana). Strely: 52:12. Vylúčenia: 4:1 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodcovia: Druga, Hronský – Konc ml., Jedlička. Diváci: 1900

Levice: Sklenár – Kuzma, Školník, Kohút, Milo, Bujanov, Bačkor, Kasana – Bogoslovsky, Štefanka, Tužinský – Dobrý, Mihálik, D. Novák – König, Šramaty, Káčer – Moravský.

Prešov: Kožiak – Krajč, Zavalňuk, Hajda, Matejovie, Voitcekh, Pucher ml., Kamenev – Pulščák, Pucher, Ľupták – Iždinský, Stena, Lamač – Hrabčák, Kiča, Španko.

Dopisovateľ: Jakub Konkoľ, HK Levice
Prvá tretina stretnutia, v úžasne naplnenom zimnom štadióne pod Levickým hradom (1900 divákov!), po otváracom góle Ľuboša Dobrého zo 4.minúty zápasu herne nápadne pripomínala druhé stretnutie vo Zvolene. Aj tentokrát si naše mužstvo bolo súperom najmä samo a nervozita pri zakončení vyplynula do nepremieňania veľkých šancí. Pomer striel po prvej časti hry (20:1) hovorí jasnou rečou.

Gól z prvej tretiny Ľubošovi zrejme nestačil a v druhej časti bol opäť on tým hráčom, ktorý rozjasal domácich divákov, keď zvyšoval na 2:0. O necelú minútu dostali domáci prvú možnosť presilovej hry v zápase. Výborná strela Dušana Mila po ľade však túto presilovku ukončila už po 24 sekundách hry a zimný štadión bol po tretíkrát na spadnutie.

Peknú bodku za zápasom a ešte jednu príležitosť neuveriteľným divákom si zakričať gól dal 26 sekúnd pred koncom stretnutia skvelou bekhendovou strelou Patrik Bačkor. Levice tak svojmu súperovi oplatili prehru na nulu z posledného zápasu aj s úrokmi. Vďaka víťazstvu 4:0 sa ujali vedenia v sérii 2:1 a už zajtra v rovnakom čase (17:30) budú opäť na domácom ľade bojovať o možnosť odskočiť súperovi na 2 zápasy.