Tri pozitívne správy z Humenného, Bratislava s debaklom od Michaloviec

Posledné prvoligové kolo v roku 2018 prinieslo opäť slušné divácke návštevy a hneď tri pozitívne správy z Humenného. Hokejové levy napokon nastúpili na duel 33. kola, porazili v ňom favorizovanú Skalicu a ich útočník Sergej Babinets sa priamo na ľade zasnúbil so svojou priateľkou. Darilo sa aj ďalšiemu zástupcovi zo Zemplína, michalovská Dukla deklasovala HC Bratislavu. Šláger kola, v ktorom hostil Martin Dubnicu, zvládli lepšie domáci hokejisti. Na Turci si tak upevnili druhé miesto. V Považskej Bystrici sa zrodila bezgólová dráma, ktorú museli rozlúsknuť až samostatné nájazdy. Naopak, jednoznačný priebeh s množstvom gólov mal zápas Spišiakov proti outsiderovi z Nových Zámkov.

 

Výsledky 33. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK 95 Považská Bystrica - HC Topoľčany 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: rozhd. náj. Podstavek. Strely: 37:46. Vylúčenia: 7:6 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Hanko, Holienka. Diváci: 436.

Považská Bystrica: Kompas – Frančovič, Trška, Nahálka, Niník, L. Ďurkech, Augustín, Koreník, A. Zlocha – Dolinajec, Ligas, Ciger – Drevenák, Pšurný, Koleda – Bednár, Turan, Mokrohajský – Ďurina, Németh, Urbánek.

Topoľčany: Halo – Král, Ďurčo, Hrudík, Kováčik, Hřebíček, Hruška, Dvonč, Uhnák – Tomčák, Laššo, Podstavek – Nemček, Kalináč, Kluka – Tábi, Bečka, Pekarčík – Šťastný, Klenko, Gergel.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Na Považí sa hral od začiatku stretnutia atraktívny hokej hore-dole. Tímy nezaháľali a ukázali svoju kvalitu. Napriek množstvu šancí sa zaskveli obaja brankári, ktorí predvádzali famózne zákroky až do samého záveru. Napriek nepremeneným šanciam sa zápas dostal do predĺženia, v ktorom ani jeden z tímov nedokázal streliť gól, a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nájazdoch boli úspešnejší hostia, ktorí si odnášajú domov 2 body.

 

HK Martin - MHK Dubnica nad Váhom 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)

Góly: 3. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 7. Paulíny (Pacalaj, Barto), 17. Markovič, 25. Urbánek (Burzík, Markovič) – 24. Macek (Hohl, Kútny), 47. Švec (Lantoš, Rehák). Strely: 35:22. Vylúčenia: 5:4 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Píšťanský – Drblík, Makúch. Diváci: 1390.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Hlaváček, Jarábek – Rehák, Hohl – Matejovič, Švec – Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Krajči, Kokavec – Kútny, Lantoš, Macek – Mikolášek, Jakubík, Kanaet – Medek, Trenčan, Vakhrameev. 

Dopisovateľ Daniel Modrovský, HK Martin
Už v 3. minúte hry sa domáci hráči poľahky dostali do útočného pásma a pre Dírera nebolo ťažké streliť úvodný gól zápasu. O štyri minúty neskôr sa v dobrej príležitosti objavil Paulíny a domáci svoj náskok navýšili. V 17. minúte mali hostia výhodu presilovej hry, po chybe brankára ale inkasovali tretí gól z hokejky Markoviča. V druhej tretine sa hostia na chvíľku dostali do hry zásluhou gólu Maceka, po minúte ale Urbánek zvyšoval opäť na rozdiel troch gólov. V závere dejstva zároveň hostia prišli o Krajčiho, ktorého počas presilovej hry domáceho tímu trafil puk z hokejky Tabačeka. Dubnica sa v tretej tretine pokúšala dostať späť do zápasu, v 47. minúte ju k tomuto cieľu priblížil gól Šveca z presilovej hry. Viac presných zásahov ale diváci v Martine nevideli, a to i napriek záverečnej power-play hostí. Druhý tím tabuľky tak zvíťazil 4:2 a upevnil si svoje postavenie.

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčom musím poďakovať za odvedený výkon. Úvodná tretina nám vyšla neskutočne. Hra, ako aj prevedenie príležitostí bolo ideálne, najmä čo sa týka troch strelených gólov. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala. V druhej tretine nám pomohol štvrtý gól kedy sa hra do konca dejstva ukľudnila. Tretiu tretinu sme si skomplikovali vlastnými oslabeniami. Inkasovaným druhým gólom sme dostali súpera do hry. Na druhú stranu však musím hráčov pochváliť za obetavú hru počas oslabení. Som rád, že sme s tak kvalitným súperom, akým je Dubnica podali výborný výkon." 

Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Diváci videli zaujímavý prvoligový zápas. Z nášho pohľadu, všetko, čo sme si povedali k úvodu stretnutia pred zápasom, to nám nevyšlo. Začiatok nebol úplne ideálny. Keď sme už mali v úvodnej tretine pocit, že sa dostávame do stretnutia, strelili sme si gól počas vlastnej presilovej hry. S tak kvalitným súperom, akým je Martin sa nielen ťažko hrá, ale aj otáča prípadný nepriaznivý vývoj. V ďalších tretinách sme sa snažili dostať do zápasu, čiastočne sa nám to podarilo. Hráči dreli do konca, na druhej strane má Martin natoľko vyspelý tím, aby si víťazstvo postrážil. Z tohto pohľadu bolo domáce víťazstvo preto zaslúžené." 

 

HK Gladiators Trnava - HC Prešov 4:3 (0:0, 1:1, 3:2)

Góly: 31. Hudec (Valo, Boor), 41. Mrava (Szalay, Olša), 52. Szalay (Mrava), 56. Mrava (Brucháč, Szalay) – 32. Stena (Marcinek, Hajda), 48. Halama (Marcinek, Iždinský), 60. Marcinek (Iždinský, Dubina). Strely: 33:40. Vylúčenia: 5:7 na 2 min., navyše Mihalko a Hajda 5+DKZ za pästný súboj. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Crman, J. Konc ml. Diváci: 115.

Trnava: Brucháč – Poldruhák, Mihalko, Burian, Kuna, Klein, Kormúth – Olša, Szalay, Mrava – Hrbáčik, Valo, Hudec – Škokor, Mikeš, Grell – Boor.

Prešov: Babik – Hajda, Voitcekh, Matejovie, Dubina, Benko, Lamač – Shevchenko, Tužinský, Lupták – Marcinek, Stena, Chlepčok – Magdolen, Halama, Novotný – Iždinský, Kicha.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Dnešný zápas začal minútou ticha, ktorou si chceli trnavskí hokejisti a priaznivci hokeja uctiť pamiatku legendárneho trnavského futbalistu Jožka Adamca. V tomto duchu, plného športového nasadenia, sa odvíjal aj samotný zápas, ktorý bol od samého začiatku napínavý a veľmi vyrovnaný. Prvá tretina skončila nerozhodne iba vďaka brankárom, ktorí všetko pochytali. V druhej tretine sa ako prví za svoju snahu a aktivitu presadili domáci, ale húževnatí hostia rýchlo vyrovnali. V poslednej tretine sa teda začínalo v podstate od znova a ako sa hovorí: kto dá prvý gól, vyhrá. Dnes to boli trnavskí Gladiátori. V samotnom závere dokonca odskočili na rozdiel dvoch gólov, čím si zabezpečili dostatočný náskok na svoje cenné víťazstvo. Tesne pred záverom zápasu, 16 sekúnd pred koncom, sa ešte raz presadili hostia, ale to už na samotnom výsledku nič nemenilo.

 

MHK Humenné - HK Skalica 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 8. Babinets (Petráš, Hudák), 14. Jokeľ (Fedorko, Markuš), 51. Patlevič (Jokeľ, Markuš) – 59. Grman. Strely: 23:45. Vylúčenia: 4:7 na 2 min., navyše Jurák 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Wolf, Riš.. Diváci: 730.

Humenné: Sidor – Ondrej, A. Markuš, Majerník, Krempaský, Patlevič, Š. Petráš, Uhrin – Solomončak, Bylina, Baláž – Jokeľ, Krajňák, Fedorko – D. Markuš, Babinets – Šiňanský, Hudák, Matej.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Štumpf, Hujsa, Vaškovič – Okoličány, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, A. Kotzman – Trnka, P. Kotzman, Kňazev..

Dopisovateľ Marián Škuba, Podvihorlatské noviny
Hokejisti MHK Humenné po turbulentnom vianočnom období prišla podporiť pekná divácka kulisa. Viac než sedemsto divákov sledovalo kvalitný prvoligový hokej. V I. tretine sa humenské „levy“ držali, mali viac z hry a ujali sa dvojgólového vedenia. V ďalšom dianí už mali prevahu na ľade Záhoráci, dominovali však iba strelecky. Na góly vyhrali Humenčania, ktorí sa stále boria s vnútroklubovou krízovou situáciou.

Milan Staš (tréner Humenného): Chlapci ukázali najmä charakter, bojovného ducha. Po rôznych peripetiách bolo náročné udržať iba pozitívne myslenie. Aj tréningovo sme upadli, bolo nás iba desať, legionári sviatkovali doma, ale zvládli sme to. Hráči ukázali srdce, emócie a pripravili divákom pekný záver roka. Poďakovanie patrí všetkým divákom, aj fanúšikom zo Skalice, spoločne vytvorili v hľadisku peknú športovú kulisu. Zároveň ďakujem ľuďom z humenského prostredia, ktorým na hokeji záleží, mohli sme zápas odohrať a verím, že v ďalších kolách budeme pokračovať.  ... Brankár Sidor sa dostal do formy, už aj v predošlých zápasoch bol našou oporou. Je to muž na pravom mieste, odovzdáva to, čo sme od neho pri príchode očakávali. ... V ostatných dňoch sme si prešli mnohými situáciami. Hovorené bolo, že končíme, napokon sme zo dňa na deň mužstvo postavili a odcestovali do Topoľčian. Uhrali sme tam pekný výsledok, ktorý povzbudil aj ľudí, ktorí chcú humenský hokej udržať. Všetko sa však kuje za horúca, dianie v klube sa posúva doslova z hodiny na hodinu. 

Michal Ružička (tréner Skalice): Pre nás to nie je prvý zápas, v ktorom sme súpera prestrieľali, ale napokon sme prehrali. Bohužiaľ, nepadá nám to. Musíme si viac veriť, stále ísť za svojimi schopnosťami a zlomiť nepriaznivú sériu. Nemali sme zlý vstup do zápasu, zastavilo nás vylúčenie, v ktorom sa domáci ujali vedenia a dostali sa na koňa. Dvojgólové manko sme však chceli zmazať, zápas otočiť a v druhej tretine sme mali prevahu. Streleckých pokusov sme mali dosť, aj v tretej tretine, ale góly chýbajú. Až obranca zmazal našu nulu, ale útočníkom to nepadá. Tri dni pred zápasom sme vedeli, že do Humenného cestujeme, takže psychický problém a cestovanie ako príčinu nášho neúspechu nevnímam. Sme sklamaní, musíme sa opäť postaviť na nohy a začať zbierať body.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Osmos Bratislava 9:2 (2:0, 5:0, 2:2)

Góly: 15. Dvurečenskij (Piatak, Boiko), 20. Dvurečenskij, 25. Banovský (Valečko, Linet), 25. Safaralejev (Hopkovič), 28. Boiko (Linet), 34. Boiko (Piatak, Dvurečenskij), 34. Hamráček (Toma), 49. Safaralejev (Róth), 55. Piatak (Gilák, Cútt) – 51. Šalka (Klučiar, Smolka), 58. Smolka (Klučiar, Šalka). Strely: 57:23. Vylúčenia: 6:6 na 2 min. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Korba – Pribula, Gavalier. Diváci: 1415.

Michalovce: Trenčan – Kurbatov, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Korenko, Bdžoch – Dvurečenskij, Piatak, Boiko – Gilák, Cútt, Banovský – Safaralejev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Bratislava: Lakosil (28. Mega) – Vidovič, Juriga, Hedera, Vyskoč, Ficel, Pavešic, Valjent – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Mlynčár, Ondris – Klučiar, Smolka, Šalka – Trudman, Bednarič, Mucha.

Dopisovateľ: Peter Brendza, Noviny zemplína
Aj keď výsledné skóre hovorí jasne v prospech Michalovčanov, v samom úvode to na ich vysoké víťazstvo nevyzeralo. V prvých desiatich minútach malo totiž HC tri čisté gólové šance, v ktorých sa zaskvel Adam Trenčan. Ten najskôr zmaril samostatný únik Ondrisa, následne si poradil aj s nájazdom Klučiara a do tretice nekapituloval ani pri čistej šanci Lukáša Muchu. Michalovčania dostali v pätnástej minúte výhodu 104 sekundovej presilovky o dvoch hráčov a po 25 sekundách ju na úvodný gól pretavil Nikita Dvurečenskij, ktorému nabil spoza brány Erik Piatak. Z následnej presilovky piatich proti štyrom síce domáci nevyťažili nič, no patril im aj záver prvej časti. V poslednej minúte unikol Dvurečenskij, ktorého zastavila obrana hostí iba za cenu faulu a ruský útočník korunoval svoj dobrý výkon z trestného strieľania druhým gólom.

Ozajstné ofenzívne predstavenie ukázala Dukla v druhej časti. Jej hráči sa bavili hokejom a každá z formácii si vytvárala čisté gólové šance. V 25. minúte nabil Linet Banovskému, ktorý upravil na 3:0. Takýto stav ostal iba dvadsať sekúnd, keďže hneď po ňom sa po individuálnej akcii presadil Safaralejev. Festival gólových šancí pokračoval aj naďalej. V 28. minúte unikol vo vlastnom oslabení Bojko a rutinérsky nielenže zvýšil na 5:0, ale aj vyhnal Vlastimila Lakosila z bratislavskej brány.  Jeho náhradník Mega mal hneď po niekoľkých sekundách robotu, no čisté konto na chvíľu ustál. Prišiel oň až v 34. minúte, kedy ho v presilovej hre prekonal Bojko a o niekoľko sekúnd na to aj Lukáš Hamráček.

Za stavu 7:0 sa v tretej tretine zápasu už len dohrával. Domáci dali nohu dole z plynu, čo spôsobilo, že sa do hry začali dostávať aj Bratislavčania. Tí ale v 49. minúte inkasovali po ôsmykrát, keď sa po spolupráci tretej lajny po druhýkrát v stretnutí gólovo uviedol Safaralejev. O dve minúty neskôr prekazil Adamovi Trenčanovi čisté konto gólom po jeho vyšachovaní Šalka. To ešte nebolo z gólového účtu zápasu všetko. V 55. minúte ešte skóroval Piatak, no a skóre duelu uzavrel v presilovej hre Smolka.
 

HK Spišská Nová Ves - MHC Mikron Nové Zámky B 10:1 (1:0, 4:0, 5:1)

Góly: 12. Polomský (Grebenyuk, M.Olejník), 28. Pischalnikov (Zwick, Koky), 30. Findura, 36. Mikula (Kover), 39. Grebenyuk (Olejník, Polomský), 47. Findura (Semeňák, Kover), 50. Novák (Semenák, Halász), 50. Ondov, 52. Nagy (Findura, Novák), 57. Findura (Koky) – 44. Dobrotina. Strely: 64:26. Vylúčenia: 3:4 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Diváci: 353.

Spišská Nová Ves: Surák (33. Hudáček) – Soveľ, Vantroba, Halász, Grebenyuk, Semeňák, Zekucia, Ondov, Hvizdoš – Pischalnikov, Koky, L. Olejník – Kover, Vartovník, Findura – Zwick, M. Nagy, L. Novák – D. Mikula, M. Olejník, Polomský.

Nové Zámky B: Glosár (41. - 52. Vyžinkár) – Evdokimov, Kudrna, Ryšavý, Židulják, M. M. Petro, Štefánik, Šimko – Ľ. Buc, Ondrušek, Slávik – Maroš, Dobrotina, Janka – Kucsera, Danilov, Hariš – Mihalčin, Gubó, Procháczka. 

Dopisovateľ Róbert Ludányi HK Spišská Nová Ves
Zápas sa niesol od začiatku v réžii domácich Spišiakov. Hostia dokázali odolávať len v prvej tretine, keď domáci dokázali skórovať raz z hokejky Polomského. Treba však dodať, že domáci v priebehu prvých piatich minút nastrelili trikrát konštrukciu Glosárovej bránky, no a čo smerovalo do bránky, s námahou kryl. V druhej tretine sa domáci rozstrieľali a začalo sa meniť aj skóre zápasu. Stav po druhej tretine bol 5 : 0. V tretej tretine hosťom viditeľne ubudli sily Glosára vystriedal Vyžinkár, ale ani on nedokázal zabrániť ďalším gólom v prospech domácich. Nakoniec Findura svojím tretím gólom uzavrel skóre zápasu - 10 : 1. Domáci sa teda rozlúčili so starým rokom vysokým víťazstvom, za čo ich diváci odmenili veľkým potleskom s prianím úspešného pokračovania v budúcom roku 2019.