Skalica po predĺžení zdolala Martin, Trnava prekvapila Humenné

Piatkové 4. kolo STN ligy potvrdilo, že aj druhá najvyššia hokejová súťaž sa vyrovnáva a každý môže potrápiť každého. V šlágri dňa sa na Záhorí zrodila poriadna dráma, ktorú rozuzlilo až predĺženie. Spišiaci hrali vyrovnanú partiu s favorizovanými Topoľčanmi, o víťazovi rozhodol jeden gól. Vo výbornom svetle sa prezentoval aj outsider z Trnavy, ktorý porazil ambiciózneho nováčika z Humenného a zaznamenal prvú tohtosezónnu výhru. Považská Bystrica dokázala zdramatizovať duel na Zemplíne, z 0:3 znížila v tretej tretine na 2:3. Michalovce ale následne prepli na vyšší výkonnostný stupeň a súpera zvalcovali výsledkom 8:2. Jasné víťazstvá zaznamenala aj Bratislava a Dubnica nad Váhom.

 

Výsledky 4. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

 

HK Skalica – HK Martin 3:2pp (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) 

Góly: 14. Janáč (Pač, Vaškovič), 26. Vaškovič (Jurák, Pač), 63. Škápik (Štumpf, Hujsa) – 19. Rechtorík (Pokrivčák), 36. Dírer (Burzík). Strely: 37:38. Vylúčenia: 2:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Frimmel, Valo. Diváci: 814.

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Hílek, Mrázik, Vanek – Štumpf, Hujsa, Kutálek – Vaškovič, Jurák, Janáč – A. Kotzman, Dufek, Okoličány – P. Kotzman, Jaša, Trnka.

Martin: Gavalier – Tabaček, Themár, Burzík, Pacalaj, Rusina, Oravec, Lednický – Rudzan, Langhammer, Markovič – Jurášek, Barto, Poliaček – Pokrivčák, Dírer, Rechtorík – Brveník.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Od začiatku sa hral obojstranne rýchly a kombinačný hokej, napriek tomu sme si na prvý gól museli počkať až do 14. minúty. Domáci nevyužili tri presilové hry za sebou, ale sekundu po tretej sa pred bránkou za výdatnej pomoci Pača najlepšie zorientoval Patrik Janáč a dotlačil puk do siete bezmocného Gavaliera. Lenže domáci nakoniec po úvodnej časti neviedli, keďže v predposlednej minúte poslal Pokrivčák peknú spätnú prihrávku na Rechtoríka, ktorý našiel voľný priestor pri bližšej tyčke Trutta.

Aj v druhej časti mala hra tempo a v 25. minúte nastrelil spojnicu prudkou strelou Vaškovič. O pár sekúnd sa dostal do rovnako dobrej príležitosti a tentokrát miesto strely do hornej časti volil strelu po zemi, ktorá si našla cestu do siete Martina. Domáci boli aj naďalej pri chuti, šance mali Trnka, Hujsa a Kutálek, ale bez gólového zakončenia. A tak zahrmelo na druhej strane, keď z nevinnej akcie prestrelil Trutta Dírer a aj po druhej časti bol stav nerozhodný.

V úvode tretej časti sa Záhoráci ubránili presilovej hre Martina a vzápätí mal gól na hokejke aktívny Vaškovič, ale Gavalier dokázal zakročiť. V 46. minúte sa do dobrej príležitosti dostal Pavol Kotzman, ale Gavalier opäť dobre zakročil. Domáci mali v záverečnej časti viac z hry, ale nedaril osa im nájsť recept na dobre chytajúceho Gavaliera. Postupne sa viac osmelili aj hostia, ale ani oni si nevypracovali výraznejšiu príležitosť. Necel= dve minúty pred koncom sa v dobrej pozícii ocitol Pavol Kotzman, ale netrafil priestor troch žrdí a tak zápas dospel do predĺženia.

Aktívnejšie začali nadstavenie Skaličania, ale v 2. minúte sa rútil na Trutta osamotený Martinčan, ale americký gólman zasiahol spoľahlivo. Vzápätí kryl ďalší nebezpečný pokus a tak udrelo na druhej strane, keď Ľubo Škápik podarenou strelou prestrelil Gavaliera a rozhodol o víťazstve Záhorákov.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HK 95 Považská Bystrica 8:2 (2:0, 1:2, 5:0)

Góly: 2. Hamráček (Baláž, Balko), 11. Hopkovič (Safaraleyev, Linet), 37. Cútt (Valečko, Linet), 48. Safaraleyev (Gavrik), 50. Linet (Róth), 54. Mesároš (Pulščák), 58. Novický (Hopkovič), 60. Safareleyev (Kolba, Gavrik) – 40. Ligas, 42. Koleda (Rodionov, Augustín). Strely: 40:23. Vylúčenia: 5:3 na 2 min., navyše Mašlonka 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Wolf, Riš. Diváci:

Michalovce: Tkáčik – Balko, Bdžoch, Hančák, Hopkovič, Kolba, Korenko, Novický, Valečko – Mesároš, Baláž, Gavrik, Safaraleyev, Pulščák, Cútt, Linet, Piatak, Toma, Hamráček, Mašlonka, Róth.

Považská Bystrica: Kompas – Augustín, Leško, J. Ďurkech, Niník, Savara, D. Trška, L. Ďurkech – Koleda, P. Ligas, Cíger, Rodionov, Zlocha, Špankovič, Kubala, L. Bednár, M. Dolinajec, Mokrohajský, Németh.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Hostia pricestovali iba zhruba pol hodiny pred zápasom a do samotného duelu išli teda bez rozkorčuľovania na ľade. Aj preto domáci chceli čím skôr využiť túto výhodu, čo sa im v druhej minúte zásluhou Hamráčka aj podarilo – 1:0. Keď sa v jedenástej minúte presadil gólovo aj Hopkovič zdalo sa, že Dukla bude mať opäť ľahší domáci zápas. Opak bol však pravdou, keďže hlavne v druhej časti Michalovčania doplácali na viaceré vylúčenia. Radovan Cútt síce po teči Valečkovej streli zvýšil na 3:0, no v poslednej minúte druhej tretiny Ďurkech znížil na 1:3 a na začiatku tretej tretiny Koleda dokonca na 2:3. Michalovčania ale drámu nepripustili. Po druhom inkasovanom góle rozbehli svoj motor naplno a diváci si tak pohli vychutnať viaceré útočné akcie. A prichádzali aj góly. V 48. minúte Safaraleyev zvýšil na 4:2, v 50. minúte sa pridal Linet, o štyri minúty neskôr Mesároš, v 58. minúte Novický, no a skóre duelu na 8:2 uzavrel v poslednej minúte druhým gólom v zápase ruský útočník Igor Safaraleyev.

 

HK Spišská Nová Ves – HC Topoľčany 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 28. Turan (Pastucha), 36. Raáb (Krmenčík) – 8. Tábi (Podstavek, Laššo), 10. Král (Šťastný, Hrudík), 37. Podstavek (Tábi, Laššo).Strely: 32:39. Vylúčenia: 6:3 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Ordzovenský, Homola. Diváci: 262.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Turan, Krmenčík – Findura, M. Nagy, Olejník – Macko, Koky, Zwick – Soveľ, Pastucha, Štrauch – Raáb.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Bystričan, Hruška, Hrudík, Kováčik, Duran, A. Gergel – Kluka, Uhnák, Tomčák – Tábi, Laššo, Bečka – Pekarčík, Podstavek, Dvonč – Šťastný, Klenko, D. Gergel.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Na Spiši sa hral veľmi pekný hokej. Hostia od úvodného vhadzovania potvrdili, že na Spiš prišli pre body. Celú tretinu herne prevýšili domácich s častou streľbou a tak Surák v bránke domácich mal možnosť ukázať svoje kvality. V niektorých momentoch nestačil jeho " kumšt" a tak hostia postupne šli do dvojgólového vedenia. Málo príležitostí domácich zlikvidoval hosťujúci Komžík.

Cez prestávku zrejme prehovoril do duše hráčom tréner Turan a tak obraz hry sa zmenil. Domáci našli recept na organizovanú obranu hostí, čo sa prejavilo aj na skóre. V 28. minúte Pastucha pretlačil pod betóny puk do bránky hostí. V 35. minúte po prihrávke Krmenčíka nedal šancu hosťujúcemu brankárovi Raáb - 2:2. Vzápätí hostia mali výhodu presilovky, ktorú zúžitkoval po perfektnom vyšachovaní domácej obrany Podstavek.

Ako sa ukázalo, bol to víťazný gól hostí. Záverečná tretina priniesla snahu domácich vyrovnať, no hostia si disciplinovanou hrou jednogólový náskok udržali. Kladom stretnutia bola obojstranne slušná hra oboch kolektívov.

 

HK Gladiators Trnava – MHK Humenné 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) 

Góly: 7. Lindeman, 9. Hudec, 30. Szalay (Schmidt, Ševčík), 46. Olša (Lukačovič, Lindeman), 57. Ftáčnik (Škokor), 60. Szalay (Ševčík) – 11. Jokeľ (Majerník, Michalčin), 36. Vaško (Pavúk), 49. Bylina (Solomonchak, Babynets), 50. Vaško (Pavúk, Markuš). Strely: 27:38. Vylúčenia: 5:3 na 2 min., navyše Burian 10 min. OT za napádanie rozhodcov. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Druga – Nosek, Jurčiak. Diváci: 184.

Trnava: Brucháč – Kuna, Šimek, Mihalko, Burian, Housa, Klein, Kormúth, Šanko – Ševčík, Schmidt, Szalay – Hudec, Valo, Hrbáčik – Škokor, Klema, Ftáčnik – Lukačovič, Lindeman, Olša.

Humenné: M. Nagy (9. Spodniak) – Buraľ, Ondrej, Pavúk, Mačkovič, Krempaský, Michalčin, Stríž, Komloš – Babinets, Bylina, Solomonchak – Fedorko, Vrábeľ, Vaško – Jokeľ, Majerník, Lesňák – Kamenický, Markuš.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Dnes sa v Trnave hral od samého úvodu rýchly hokej na oboch stranách ihriska. Trnavčania svoj pohyb využili a dokázali sa dvakrát gólovo presadiť. Mužstvo Humenného sa presadilo jedenkrát, čo naznačovalo, že zápas bude veľmi vyrovnaný.

V druhej tretine sa opäť striedali šance z jednej strany na druhú. Brankári sa na nedostatok zákrokov nemohli vôbec sťažovať. V tejto časti hry strelili obe družstvá  po jednom góle, čím si Trnavčania stále držali jednogólový náskok.

Lepší vstup do tretej tretiny mala Trnava, ktorá zvýšila svoj náskok na 4:2, ale húževnatí Humenčania dokázali vyrovnať a tak sa znovu dostať do zápasu. Chalani z Trnavy dreli až do konca za čo boli odmenení piatym gólom. Humenné sa ešte na záver pokúsilo o hru so šiestimi hráčmi, čo im nevyšlo a domáci strelili šiesty gól do prázdnej brány, čím si zaslúžene za dnešný bojovný výkon pripisujú do tabuľky tri body.

 

HC Prešov – HC Osmos Bratislava 2:7 (1:2, 0:2, 1:3)

Góly: 13. Kováč (Novotný, P.Halama), 55. Lamač (7) – 12. Vidovič (Kalináč, Klučiar), 19. Prokop (Šálka, Műsliu), 23. Műsliu (Šálka), 36. Műsliu (Šálka, Ficel), 41. Klučiar (Danišovský, Vidovič), 52. Smolka (Bednarič, Kuzmin), 59. Kuzmin (Ondris, Mikolášek). Strely: 42:28. Vylúčenia: 5:10 na 2 min., navyše Pavešic 10 min. OT za vrazenie na mantinel, Vidovič 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku a Brodek 10 min. OT za pästný súboj. Presilovky: 1:3. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Vido – Hanko, Číž. Diváci: 100.

Prešov: Marcinek – Gábor, Rudy, Dubina, Kováč, Magdolen, D.Petrík – Novák, Tužinský, Novotný – Lupták, Stena, Iždinský – Hrabčák, P. Halama, Liubimov – Ševčenko, Lamač, Miščík.

HC Bratislava: Mega – Valjent, Kuzmin, Juriga, Ficel, Hřebíček, Pavešic, Guoth, Viďovič – Danišovský, Kalináč, Klučiar – Šálka, Prokop, Műsliu – Ondris, Kratochvíla, Mikolášek – Brodek, Bednarič, Smolka.

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Vo Zvolene sa hral veľmi slabý hokej. Domáci prešovčania boli na prekvapenie v úvodnej tretine lepším tímom a vypracovali si tri čisté gólové šance, ktoré ale nevyužili. V ďalších dvoch tretinách sa už presadili hokejovejší hráči hostí a zaslúžene vyhrali v pomere 7:2.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HC Nové Zámky B 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) 

Góly: 9. Medek, 14. Lantoš (Macek, Kristín), 28. Kristín (Jarábek, Lantoš), 36. Lantoš (Krajči), 38. Ďuriš (Kokavec, Jarábek), 50. Kristín (Macek), 57. Kristín (Lantoš), 60. Kútny (Brňák, Jarábek). Strely: 68:22. Vylúčenia: 3:4 na 2 min., navyše Gubó 10 min. OT za vrazenie na mantinel a Kudrna 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Píšťanský – Holienka, Ševčík. Diváci: 411.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Brňák, Jarábek, Rehák, Kozachuk, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Vakhrameev – Macek, Lantoš, Kristín – Kokavec, Ďuriš, Krajči – Trenčan, Hegyi, Kútny – Kanaet, Jakubík, Medek.

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Štefánik, Evdokimov, Židulják, Jesenský, Petro – Maroš, Buc, Gubó – Ryšavý, Vörös, Kucsera – Hariš, Danilov, Dobrotina – Janka.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Zápas v Dubnici začal v réžii domáceho tímu a striedala sa jedna kombinácia za druhou. Ale viac krát bez finálneho efektu a takto to bolo počas celého zápasu. Samozrejme pri množstve šancí sa presadili zopár krát hráči Dubnice a nakoniec skončil zápas jednoznačne 8:0 pre domáce muzštvo. Treba pochváliť brankára rezervy Zámkov, ktorý zmaril zopár šancí favorita. Mladé mužstvo hostí robilo čo mohlo, ale na viacej to nestačilo.