Topoľčany podľahli do tretice aj Skalici, Spišiaci rozhodli o dôležitej výhre v poslednej minúte

Topoľčany sa dostali pred play-off do menšej krízy, prehrali už tretíkrát v rade, keď tentokrát neuspeli ani na ľade piatej Skalice. Z druhého miesta spadli po 42. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy na štvrtú priečku. Preskočil ich Martin, ktorý tentokrát zdolal Prešov na nulu a tiež Dubnica nad Váhom. Tá zvíťazila v zaujímavom a dôležitom stretnutí s Humenným. Humenčanov tak na šiestom mieste vystriedala HC Bratislava. Hokejisti z hlavného mesta totiž dokázali poraziť Považskú Bystricu. Panteri pre tesnú prehru vypadli z prvej osmičky. Na pozície znamenajúce postup do play-off sa tak opäť dostala Spišská Nová Ves, ktorá dôležitý duel s Trnavou rozhodla v poslednej minúte.

 

Výsledky 42. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HK Skalica – HC Topoľčany 5:2 (1:1, 4:1, 0:0)

Góly: 17. Janík (Škápik, Hujsa), 30. Hujsa (Štumpf, Škápik), 34. Janáč (A. Kotzman), 34. Vaškovič (Štumpf, Hujsa), 39. Štumpf (Grman) – 3. Pekarčík, 28. Uhnák (Tábi, Bystričan). Strely: 44:33. Vylúčenia: 4:6 na 2 min. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga, Bachúrik – Beniač, Šefčík. Diváci: 735.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, P. Kotzman, Hílek – Vaškovič, Hujsa, Štumpf – Jurák, Mowrey, Okoličány – A. Kotzman, Jaša, Janáč – Kniazev, Dufek, Trnka.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Hřebíček, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Bulák, Šťastný – Tábi, Tomčák, Podstavek – Lichanec, Kalináč, Kluka – Pekarčík, Laššo, Uhnák – Nemček, Klenko, Bečka.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Zápas sa začal milou slávnosťou, keď domácemu veteránovi Martinovi Hujsovi odovzdali symbolický dres s číslom 1000, čo predstavovalo jeho bodový zisk počas jeho kariéry. Dres mu odovzdala primátorka mesta Skalica Anna Mierna a šéf hokejového klubu HK Skalica Miroslav Laipovský. Začiatok súboja sa niesol v opatrnom duchu, ale už v 3. minúte sa z úvodného gólu stretnutia tešili hosťujúci hráči, keď sa strelou medzi betóny presadil Pekarčík. Domáci v priebehu prvej časti dostali výhodu štyroch presilových hier, ale dokázali sa presadiť až v tej záverečnej, keď sa pred bránkou najlepšie zorientoval Ondrej Janík po asistenciách Škápika a Hujsu. Do kabín sa tak išlo za nerozhodného stavu.

V druhej časti sa viac myslelo na ofenzívu ako defenzívu, čomu zodpovedal aj pomer striel 20:17 pre domácich. Lenže aj v druhej tretne sa do vedenia dostali hostia, keď sa v 28. minúte v presilovej hre presadil Uhnák. O pár desiatok sekúnd už mohli ísť Topoľčany do dvojgólového vedenia, ale výborne v prečíslení zasiahol domáci gólman Romančík. Hostia za tento moment pykali už v 30. minúte, keď sa v presilovej hre svojim dôrazom pred bránkou presadil Hujsa a vyrovnal na 2:2. Od tohto okamihu začali Záhoráci na ihrisku dominovať a v 34. minúte sa po presnom zásahu Janáča prvýkrát tešili z vedenia. O necelé dve minút už bol rozdiel dvojgólový, keď po nádhernej akcii po osi Hujsa, Štumpf Vaškovič posledný menovaný zakončoval do odkrytej bránky. Hostia dostali šancu na zvrat v 37. minúte pri vylúčení Štumpfa. Lenže výhodu nevyužili a Štumpf po tom ako naskočil na ľad, dostal ideálnu prihrávku od Grmana, pohral si s defenzívou hostí a nad rameno bezmocného Hala zvýšil už na 5:2.

Záverečnú tretinu začali Topoľčany v početnej výhode, ale nedokázali si v nej vytvoriť žiadnu šancu. V nasledujúcich minútach pozorná defenzíva domácich zverencov Ľubomíra Hurtaja k ničomu nepustila, a s prehľadom dokráčala k víťazstvu, ktoré ich udržalo v hre o 4. priečku v tabuľke.

 

HK Spišská Nová Ves HK Gladiators Trnava 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Góly: 25. Novák (Vantroba, Halasz), 32. Zekucia (Koky, Mikula), 60. Gerasimov (Pischalnikov, Koky) – 25. Valo (Ševčíik, Poldruhák), 36. Kamenický (Mrava, Mrázik). Strely: 50:30. Vylúčenia: 8:6 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Janiga, Wolf. Diváci: 287.

Spišská Nová Ves: Surák – Knižka, Vantroba, Gerasimov, Grebenyuk, Soveľ, Zekucia, Krmenčík – Pischalnikov, Koky, Ondov – Findura, Nagy, Kover – Novák, Halázs, Zwick – Polomský, Olejník, Mikula.

Trnava: Košút – Klein, Mrázik, Štepanovský, Poldruhák, Kuna, Mihalko, Housa  – Mrava, Klema, Kamenický – Hudec, Valo, Ševčík – Lukačovič, Lavrenov, Olša – Mikeš, Lindeman, Grell.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci stáli pred problémom, ktorý rieši jedine víťazstvo v stretnutí s Trnavou. Tento fakt poznačil úvod stretnutia. Hostia hrali uvolnene, veď vlastne nemali čo stratiť ani získať. Na druhej strane domáci museli. Snažili sa vyvinúť tlak na Košúta v bránke hostí, ten však bol nepriestrelný. Chytal pokojne, s prehľadom riešil aj ošemetnejšie situácie, čo ešte viac zväzovalo ruky domácim. Dá sa povedať, že prvá tretina bola obojstranne vyrovnaná.

V úvode druhej tretiny domáci prevzali iniciatívu , v snahe dať gól, boli to však hostia, ktorí v 25.min otvorili skóre stretnutia. Domácich to nezlomilo a o necelé 2 min. si pohral po nájazde s Košútom a vyrovnal. Keď v 32. min. po pekne vypracovanej akcii a presnej prihrávke Vantrobu a Halásza, Zekucia strhol vedenie na stranu domácich. V 35.min na lavicu trestaných si sadol domáci Olejník a hostia o minútu využili presilovku - 2:2.

V tretej tretine boli domáci lepším celkom, nervozita však narastala, k čomu prispel aj Košút. Domáci tlačili, bránka však bola veľmi dlho zakliata. Už to vyzeralo na predĺženie, keď cez Kokyho a Pishchalnikova sa dostal puk k hokejke Gerasimova, no a ten nedal šancu Košútovi - 44 sekúnd pred záverečnou sirénou. Hostia sa ešte pokúsili v hre bez brankára, temer sa im to podarilo, domáci si však vedenie nedali zobrať. Víťazstvo domácich, i keď chudobné, je predsa len zaslúžené, za čo sa im obecenstvo poďakovalo veľkým aplauzom.

 

MHK Dubnica nad Váhom – MHK Humenné 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Góly: 18. Lantoš (Rehák, Lee), 20. Jarábek (Macek, Medek), 21. Kokavec (Kristín), 44. Kokavec, 59. Kokavec (Jarábek) – 19. Vaško (Fedorko, Ondrej), 47. Krajňák (Markuš, Babynets). Strely: :. Vylúčenia: 3:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Ševčík, Durmis. Diváci: 431.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Jarábek, Švec, Rehák, Lee, Hlaváček, Vladimirov, Kozachuk, Matejovič – Veshutkin, Kristín, Kokavec – Mikolášek, Lantoš, Kútny – Trenčan, Dvonč, Kanaet – Macek, Jakubík, Medek

Humenné: Horváth – Ondrej, Patlevič, Mačkovič, Majerník, Sirotňák – Babynets, Krajňák, Solomonchak – Fedorko, Markuš, Vaško – Frič, Hudák, Vrábeľ – Šiňanský, Uhrin.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Dubnica nastúpila do zápasu s cieľom vyhrať a získať medailovú pozíciu po základnej časti pred play off. V úvodnej tretine sa hral svižný hokej, ale brankári dlho odolávali tlakom. Až pred koncom úvodnej tretiny najprv Lantoš dostal domáce mužstvo na krátko do vedenia, ale už o 34 sekúnd vyrovnal Vaško. Lenže znovu o 31 sekúnd dostal Jarabek do vedenia domácich gólom do šatne na 2:1.

V úvode druhej tretiny opäť v 37 sekunde zvýšil Kokavec na 3:1 a zápas pokračoval v tempe. Humenné nastrelilo v tomto zápase 3 krát tyčku. 

Do poslednej tretiny vstúpil MHK Dubnica už v 44.minúte gólom Kokavca, následne ešte v 47.minúte znížil na 4:2 Solomonchak. Zápas definitívne ukončil 83 sekúnd pred koncom na 5:2 z brejku svojim tretím gólom opäť Michal Kokavec zadovkou v štýle “frajer na záver”.

 

HC Osmos Bratislava – HK 95 Považská Bystrica 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 16. Bednarič (Mucha, Vidovič), 31. Klučiar (Ondris, Pavešic), 55. Smolka (Pavešic) – 31. Németh (Mokrohajský, Danielčak), 53. Cíger (t.s.). Strely: 42:36. Vylúčenia: 6:9 na 2 min., navyše J. Ďurkech OT DKZ za napádanie rozhodcov. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Jurčiak, Jedlička. Diváci: 204.

HC Bratislava: Lakosil – Vidovič, Hedera, Juriga, Valjent, Ficel, Pavešic, Vyskoč, Boldižár – Musliu, Prokop, Šalka – Rzavský, Pék, Trudman – Klučiar, Smolka, Ondris – Mucha, Bednarič, Mlynčár.

Považská Bystrica: Kompas – Juraj Ďurkech, Lukáš Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Niník, Augustín, Nahálka – Cíger, Zlocha, Drevenák – Koleda, Ligas, Dolinajec – Rodionov, Turan, Bednár – Mokrohajský, Németh, Danielčak.

 

HC Prešov – HK Martin 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Dírer (Markovič, Jurášek), 38. Pokrivčák (Pacalaj, Poliaček), 60. Poliaček (Dvořák, Bernát). Strely: 18:52. Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Hajda 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Hatala – Číž, Nosek. Diváci: 95.

Prešov: Babik – Hajda, Zavalniuk, Matekovie, Dubina – Lupták, Magdolen, Vrbka – Kicha, Lamač, Španko – Voitcekh, Liubimov, Rudy.

Martin: Bernát – Tabaček, Dvořák, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Šimon, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Pokrivčák – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Barto, Rudzan

 

HK Dukla Ingema Michalovce – MHC Mikron Nové Zámky B 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Góly: 4. Gavrik (Boiko, Korenko), 6. Toma (Hamráček, Chalupa), 16. Róth (Linet, Košecký), 22. Linet (Novický, Róth), 35. Boiko (Gavrik, Mašlonka), 39. Giľák (Banovský, Cútt), 39. Róth (Linet, Safaraleev), 53. Toma (Hamráček, Hopkovič), 56. Róth (Linet, Safaraleev). Strely: 90:14. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Homola, Gavalier. Diváci: 702.

Michalovce: Lamper – Korenko, Bdžoch, Hančák, Košecký, Hopkovič, Novický – Mašlonka, Boiko, Gavrik – Banovský, Cútt, Giľák – Róth, Linet, Safaraleev – Hamráček, Toma, Chalupa.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Mihalčin, Šimko, Procháczka – Murashov, Danilov, Maroš – Kucsera, Vörös, Hariš – Marček, Otruba.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Aj keď michalovskí hokejisti zaznamenali v zápase proti poslednému celku na bránu až 90 striel, výkonom proti rezerve extraligistu nepresvedčili. V zápase slabej úrovni sa rozbiehali veľmi pomaly. V prvej tretine sa im podarilo zaznamenať tri presné zásahy. V štvrtej minúte otvoril skóre Gavrik, o dve minúty neskôr pridal druhý gól Toma a skóre prvej časti uzavrel v šestnástej minúte Mário Róth. Ani v druhej tretine sa obraz hry nemenil. Bol to naďalej súboj michalovských hráčov s brankárom Glosárom, mimochodom odchovancom michalovského hokeja. Toho v prostrednej časti prekonali postupne Linet, Bojko, Giľák a opäť Róth. V tretej tretine sa Dukla v pohodovom tempe dostala ešte k dvom gólom. Druhý presný zásah v zápase pridal Lukáš Toma a skóre duelu, ako aj svoj hetrik, uzavrel v 56. minúte Mário Róth.