Martin definitívne druhý, o poslednom postupujúcom do play-off sa stále nerozhodlo

V predposlednom kole základnej časti St. Nicolaus 1. hokejovej ligy sa rozuzlila ďalšia zápletka, druhé miesto definitívne obsadili hokejisti Martina. V nedeľňajšom stretnutí hladko zdolali Bratislavu a vďaka lepším vzájomným zápasom ich už Dubniča nedobehne. O tretie miesto sa ešte pobije okrem Dubnice aj Skalica a Topoľčany. Žochári zlomili trojzápasovú sériu prehier, deklasovali Humenné a na Dubničanov strácajú len bod. V ich drese sa po necelých troch sezónach mimo profesionálneho hokeja opäť predstavil obranca Jakub Loydl, ktorý sa hneď aj zaskvel troma kanadskými bodmi. Skalica, ktorá stráca na tretiu priečku tri body, vyhrala s ťažkosťami na Spiši. Spišská Nová Ves pritom mala na hokejke definitívu postupu do play-off, keď v 53. minúte vyrovnala na 4:4 a stačilo jej udržať nerozhodný stav. Napokon však inkasovala a prehrala 4:5. O poslednom postupujúcom do vyraďovacej časti sa tak rozhodne až v poslednom kole na diaľku medzi Spišskou Novou Vsou a Považskou Bystricou.

 

Výsledky 43. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HK Spišská Nová Ves – HK Skalica 4:5 (0:3, 2:1, 2:1)

Góly: 27. Zwick (Nagy, Kover), 38. Koky (Pischalnikov, Soveľ), 51. Novák (Koky, Kover), 53. Pischalnikov (Vantroba, Ondov) – 4. Jurák (Hujsa, Trávniček), 13. Pač (Trávniček, Mowrey), 16. Janík (Škápik, Hujsa), 36. Janáč (Grman), 54. Štumpf (Hujsa). Strely: 34:27. Vylúčenia: 5:10 na 2 min., navyše Štumpf 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Vido – Hanko, Gajan. Diváci: 327.

Spišská Nová Ves: Surák – Knižka, Vantroba, Gerasimov, Grebenyuk, Krmenčík, Zekucia, Soveľ – Pischalnikov, Koky, Ondov – Polomský, Halász, Kover – Findura, M. Nagy, M. Olejník – Zwick, L. Novák, D. Mikula.

Skalica: Romančík – Škápik, Janík, Trávniček, Pač, Grman, Straka, Hílek – Vaškovič, Hujsa, Štumpf – Jurák, Mowrey, Okoličány – A. Kotzman, Dufek, Janáč – Kňazev, P. Kotzman, Trnka.

Dopisovateľ Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Dôležitý zápas pre obe mužstvá. Hostia zo Skalice bojujú o prvú štvorku, teda výhodu domáceho prostredia v play off, domáci o 8. priečku v tabuľke, zabezpečujúcu hrať play off a vyhnúť sa bojom o záchranu v I.lige. Táto skutočnosť poznačila priebeh celého zápasu. Domáci hrali od začiatku nervózne, viazla kombinácia a to skúsení Záhoráci náležite využili. Skóre stretnutia otvoril Jurák po peknej kombinácii s Hujsom a Trávničkom. Domácim to nepridalo na pokoji a v 13.min Pač zvýšil na 0 : 2. Keď v 16.min Janik zvýšil na 0 : 3, s domácimi to vyzeralo zle- nedobre. V 27.min.sa najlepšie zorientoval pred bránkou hostí Zwick a znížil na 1 : 3. V 36.min hostia gólom Janáča pri vlastnom oslabení zvýšili znovu na rozdiel 3 gólov. O necelé 2 min znovu vykresal iskierku pre domácich Koky - 2 : 4. Po góle mali domáci výhodu presilovky 4 min. no bez úspechu V 52.min však predsa len domáci skórovali z presilovky, keď Novák od modrej nedal Romančíkovi šancu. O minútu na to Pischalnikov vyrovnal a začínalo sa od začiatku. Domáci tlačili hostí pred bránku, nevyužili však núkajúce sa šance. Naopak, hostia strelili svoj 5.gól a bol to rozhodujúci zápis do stavu stretnutia. Domáci sa ešte pokúsili o hru bez brankára, bez úspechu. Domáci doplatili na zlý úvod do stretnutia a potom len ťažko doháňali vedenie hostí. Domáci by si zaslúžili nejaký ten bodík z tohto stretnutia, no bez strelených gólov je to zložité.

 

HK Gladiators Trnava – MHC Mikron Nové Zámky B 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Góly: 12. Poláček (Mrava, Kamenický), 16. Lindeman (Mikeš, Olša), 26. Poldruhák (Szalay, Mihalko), 28. Mrázik (Mrava, Klema), 44. Mrázik (Mrava, Klema), 49. Valo (Hudec, Ševčík) – 19. Evdokimov (Danilov, Ondrušek). Strely: 53:19. Vylúčenia: 1:2 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Crman, Michna. Diváci: 115.

Trnava: Brucháč – Mrázik, Poláček, Poldruhák, Štepanovský, Mihalko, Klein, Kuna – Mrava, Klema, Kamenický – Hudec, Valo, Ševčík – Szalay, Lavrenov, Hrbáčik – Mikeš, Lindeman, Olša.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Evdokimov, Šimko, Procháczka, Dybanev – Murashov, Danilov, Maroš – Kucsera, Vörös, Ryšavý – Ondrušek, Otruba, Mihalčin.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Domáci dnes nenechali nič náhode a hneď od úvodu sa pustili do svojho súpera. V prvej tretine Gladiátori zo svojho tlaku vyťažili dva góly. V samotnom závere tretiny urobili domáci chybu, ktorú využil súper a z ojedinelej gólovej situácie strelil gól. 

Po prvej tretine bol stav 2:1. Domáci pokračovali v nátlakovej hre a vypracovali si opäť veľa gólových situácií, z ktorých vyťažili ďalšie dva góly. A to domáci Lavrenov nepremenil trestné strieľanie.

V tretej tretine pokračoval tlak domácich a ďalšie dva góly do siete Nových Zámkov, ktorými si Trnavčania nadobro poistili svoje dnešné víťazstvo. Treba vyzdvihnúť výkon hosťujúceho brankára a obetavú obranu hostí, ktorá dnes zneškodnila kopec nebezpečných streleckých príležitostí domácich. 

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Prešov 12:2 (5:1, 5:0, 2:1)

Góly: 6. Cútt (Hopkovič), 8. Toma (Gavrik, Chalupa), 8. Boiko (Piatak, Dvurechenskii), 8. Dvurechenskii (Piatak, Chalupa), 10. Safaraleev (Linet, Róth), 22. Mašlonka (Novický, Giľák), 31. Hančák (Cútt), 32. Toma, 36. Banovský (Chalupa, Hopkovič), 38. Cútt (Giľák, Mašlonka), 45. Giľák (Cútt, Korenko), 55. Gavrik (Chalupa) – 17. Lupták (Voitcekh, Magdolen), 55. Liubimov (Španko). Strely: 63:23. Vylúčenia: 9:10 na 2 min., navyše Zavalniuk a Róth 10 min. OT za pästný súboj, Rudy 10 min. OT za nešportové správanie, Luchnikov a Toma 5+DKZ za pästný súboj. Presilovky: 3:1. Oslabenia: 2:0. Rozhodovali: Korba – Gavalier, Ordzovenský. Diváci: 858.

Michalovce: Tkačik – Korenko, Bdžoch, Hančák, Košecký, Hopkovič, Novický, Banovský – Boiko, Piatak, Dvurechenskii – Mašlonka, Cútt, Giľák – Róth, Linet, Safaraleev – Chalupa, Toma, Gavrik.

Prešov: Babik (10. Marcinek) – Zavalniuk, Luchnikov, Matejovie, Voitcekh, Rudy – Magdolen, Tužinský, Lupták – Lamač, Kicha, Vrbka – Španko, Liubimov, Dubina.

Dopisovateľ Peter Brendza, www.novinyzemplina.sk
V zápase dvoch celkov z opačných pólov tabuľky sa hralo od začiatku podľa nôt michalovskej Dukly. Tá o svojom víťazstve rozhodla už v prvej desaťminútovke. Radovan Cútt v šiestej minúte odštartoval gólostroj do siete Prešovčanov. Následne sa v rozpätí 24 sekúnd presadili Toma, Bojko a Dvurečenskij, a skóre prvej desaťminútovky uzavrel na jej konci Igor Safaralejev. Za Prešovčanov gólovo odpovedal v závere prvej časti Lupták. Michalovčania v druhej časti pokračovali v gólovom koncerte. Postupne sa pridali Mašlonka, Hančák, opäť Toma, Banovský a v samom závere svojím druhým gólom aj Cútt. V tretej časti sa zápas už len dohrával. Gólovo ho zaistili Giľák s Gavrikom na jednej strane a Ljubimov na druhej. Divák si určite prišiel na svoje, keďže duel okrem výdatnej gólovej nádielky spestrili aj tri bitky.

 

HK Martin – HC Osmos Bratislava 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 6. Jurášek (Langhammer, Dírer), 17. Jurášek (Tabaček, Markovič), 28. Poliaček (Oravec, Urbánek), 46. Rudzan (Paulíny), 48. Barto (Tabaček, Šimon). Strely: 46:21. Vylúčenia: 2:8 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga – Ševčík, Kováčik. Diváci: 906.

Martin: Riečický – Tabaček, Dvořák, Pacalaj, Šimon, Rusina, Oravec, Burzík, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Pokrivčák – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Barto, Rudzan.

HC Bratislava: Lakosil – Vidovič, Hedera, Juriga, Valjent, Ficel, Pavešic, Vyskoč, Boldižár – Musliu, Prokop, Šálka – Rzavský, Pék, Trudman – Klučiar, Smolka, Ondris – Mucha, Bednarič, Mlynčár.

Dopisovateľ Daniel Modrovský, HK Martin
Stretnutie mohlo byť dobrou generálkou pre oba tímy pred zápasmi play-off, tejto myšlienky sa ale chopili výrazne lepšie domáci hráči. Tí sa po dvoch využitých presilových hrách so zakončením Jurášeka dostali do vedenia, ktoré v prostrednej časti vďaka aktívnej hre navýšili. Poliaček zaznamenal tretí gól Martina, čo ale nebolo z tejto strany všetko. Súper svojou defenzívnou hrou pomáhal domácim dostávať sa pred jeho bránku i v treťom dejstve, na ďalší gól si ale diváci museli počkať do 46. minúty. Po úspešnom vhadzovaní sa dokázal presadiť Rudzan a o ďalšie dve minúty premenil únik na piaty gól Barto. Po víťazstve si Martin definitívne zaistil druhú priečku v tabuľke, hostia si ešte nemôžu byť istí šiestou. 

Róbert Pukalovič (tréner HC Osmos Bratislava): "Určite sme sem prišli s iným úmyslom a predstavou o konečnom výsledku ako to dopadlo. Nemôžeme byť ale úspešní ak máme v úvodnej tretine piatich vylúčených hráčov na klzisku súpera. Aj keď sme sa dokázali ubrániť početnému oslabeniu pri hre piatich proti trom, myslím si, že v tomto našom oslabení domáci položili základný kameň svojho víťazstva. Vylúčenia stáli našich hráčov veľa síl, na druhej strane domácich dostali využité presilové hry následne do pohody. Majú typologicky vhodných, dobre stavaných hráčov, ktorí vedia čo majú hrať. Toto rozhodlo o našej prehre i keď sme po úvodnej tretine prehrávali 2:0 a s výsledkom sa ešte niečo dalo urobiť. Aj keď sme mali v zápase nejaký ten samostatný nájazd, je potrebné urobiť pre úspech oveľa viac, najmä začať opäť pracovať na tom, aby sa nám darilo." 

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčov musím pochváliť. V úvodnej tretine nám pomohol úvodný gól nakoľko som mal spočiatku pocit "déja vu" spočívajúci v spomienke na posledne odohraný vzájomný zápas v Martine. Úvodný, rovnako ako aj druhý gól nám pomohli dostať sa do hernej pohody. V druhej a tretej tretine sme výraznejšie prestrieľali súpera. Bolo dobré, že nám i v záverečnej tretine padli góly nakoľko sme v druhom dejstve zahodili minimálne tri vyložené príležitosti keď sme boli sami pred brankárom. Stretnutie malo veľmi dobré tempo, nehral sa defenzívny hokej. Prišlo mi, že to bolo celoplošne veľmi aktívne a divácky atraktívne stretnutie. Určite sme preto spokojní s predvedeným výkonom i výsledkom."
 

HK 95 Považská Bystrica – MHK Dubnica nad Váhom 1:6 (1:0, 0:3, 0:3)

Góly: 15. Pšurný (Rodionov, Bednár) – 27. Kristín, 36. Mikolášek (Lantoš), 39. Lee (Rehák, Trenčan), 49. Kokavec (Jarábek, Dvonč), 52. Trenčan (Kanaet, Dvonč), 60. Kokavec (Veshutkin, Kristín). Strely: 39:34. Vylúčenia: 6:9 na 2 min., navyše Kútny DKZ za nešportové správanie a Trška 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valko, Štefik – Drblík, Makúch. Diváci: 280.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Niník, Pšurný, Nahálka – Drevenák, Zlocha, Cíger – Dolinajec, Ligas, Koleda – Bednár, Turan, Rodionov – Danielčák, Németh, Mokrohajský.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Jarábek, Švec, Rehák, Lee, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Matejovič – Veshutkin, Kristín, Kokavec – Mikolášek, Lantoš, Kútny – Trenčan, Dvonč, Kanaet – Vakhrameev, Jakubík, Medek.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Susedské derby začali lepšie domáci. Boli aktívnejší mali viac z hry a brankár hostí Gibla sa nemohol sťažovať na nedostatok práce. Opäť sa ukázalo, že domáci sa na gól musia veľmi narobiť a využili až dorážku Pšurného. V druhej tretine mali hostia viacej vylúčených hráčov, no domáci sa v presilovkách trápia. Skôr to je ich nevýhoda. Potom prišiel trest, keď Kompasom vyrazená strela prepadla oblučikom až za brankovú čiaru. To bol moment kedy sa zlomil zápas a po následnom druhom  a treťom gole sa domáci už nevedeli prebrať  a svojimi chybami to súperovi uľahčili.

MHK Humenné – HC Topoľčany 2:10 (0:5, 2:1, 0:4)

Góly: 32. Babinets, 34. Patlevič (Ondrej, Solomončak) – 1. Podstavek (Lichanec, Bystričan), 7. Kluka (Nemček, Kalináč), 9. Kalináč (Lichanec, Podstavek), 10. Bečka (Uhnák, Tábi), 15. Šťastný (Pekarčík, Laššo), 35. Loydl (Kalináč, Kluka), 41. Tomčák (Lichanec), 48. Kalináč (Loydl), 56. Hřebíček (Kalináč), 59. Bečka (Loydl). Strely: 41:51. Vylúčenia: 3:8 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Žák – Riš, Wolf. Diváci: 450.

Humenné: Kasarda (10. Spodniak) – Ondrej, Patlevič, Mačkovič, Majerník – Solomončak, Krajňák, Babinets – Vaško, D. Markuš, Fedorko – Šiňanský, Hudák.

Topoľčany: Halo (41. Komžík) – Hruška, Hrudík, Ďurčo, Hřebíček, Loydl, Bystričan, Bulák, Šťastný – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Lichanec – Uhnák, Laššo, Nemček – Bečka, Klenko, Pekarčík.