Michalovce pred plnými tribúnami vynulovali Žilinu a vyrovnali barážovú sériu

Štvrtý barážový súboj o Tipsport ligu začal poriadne zostra. Odštartoval ho už v tretej minúte otvárací gól Dvurečenskeho a len o pár minút na to sa strhla na ľade poriadna mastenica. Tá, zdá sa, ešte viac nabudila domácich. Dukla totiž do prestávky zvýšila svoje vedenie na 2:0 a proti Žiline pôsobila dominantným dojmom. V druhom dejstve hostia pridali na obrátkach, no v bránke Michaloviec úradoval spoľahlivý Adam Trenčan. Vlci pôsobili miestami až bezmocne a Zemplínčania si svoj náskok ustrážili aj napriek súperovmu záverečnému tlaku. Vo vynikajúcej atmosfére a pred vyše 4000 divákmi Žilinčanov doslova vynulovali, svoje víťazstvo si poistili ešte gólom do prázdnej bránky a vyrovnali stav barážovej série.

 

Baráž o Tipsport ligu - 4. zápas

HK Dukla Ingema Michalovce – MšHK Žilina 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) STAV SÉRIE: 2:2

Góly: 3. Dvurečensky (Bojko, Gavrik), 14. Dvurečensky (Gavrik, Toma), 60. Giľák (Piatak, Valečko). Strely: 32:25. Vylúčenia: 11:13 na 2 min., navyše Jankovič 5+DKZ za napádanie rozhodcov; Matejka DKZ za nešportové správanie; Mašlonka, Piatak, Bojko a Jankovič 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolín, Snášel – Kollár, Rojík. Diváci: 4167.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Bdžoch, Korenko, Novický, Linet, Valečko, Mesaroš, Dvurečensky – Giľák, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaraleyev, Cútt, Róth – Banovský, Bojko, Gavrik.

Žilina: Fučík – Matejka, Kučný, Jankovič, Dubeň, Hudec, Bagin – Jenčík, Húževka, Huna – Barta, Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Surovka, Rehák.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Michalovčania začali aktívnejšie. Dorážku Giľáka ešte Fučík zlikvidoval, v čase dve minúty a dve sekundy ale nestačil na koncovku Nikitu Dvurečenského, ktorý otvoril skóre duelu. V ôsmej minúte vzplanuli na ľade vášne. Do bitky za michalovskou bránou sa zapojili všetci hráči na ľade a po jej skončení lietali tvrdé tresty. Michalovčania prišli na dlhší čas o dvojicu útočníkov z prvej lajny (Piatak, Mašlonka), na druhej strane obranca Jankovič okrem osobného trestu dostal aj trest v hre za napadnutie rozhodcu. Po rozdelení trestov hrali Michalovčania trojminútovú presilovku, ktorú ale nevyužili. Po jej skončení vyhral Toma vhadzovanie, posunul puk Dvurečenskému a ten skóroval opäť – 2:0. V záverečných minútach vynikol aj michalovský brankár Adam Trenčan. Ten najskôr zlikvidoval superšancu Hunu a odolal aj v následnej presilovke „vlkov“.

Tí hrali presilovku aj v úvode druhej časti, keď na samom konci tej prvej zahral Róth vysokou hokejkou. Ani tento moment ich však nenakopol, keďže proti skórovaniu bola michalovská obrana na čele s Trenčanom. Následne dve presilovky nevyužila ani Dukla, ktorá na gól nepretavila ani osemdesiatsekundovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú prekazil faulom Dvurečenskij. V závere druhej časti mohol skórovať aj Húževka, Trenčan ale jeho strelu vytlačil hokejkou.

Rovnaký priebeh mala aj tretia tretina. V nej sa síce hostia pokúšali niečo so zápasom urobiť, zrážali ich ale oslabovky, keď až päťkrát išiel ich hráč na trestnú lavicu. Michalovčanky ale nedokázali viac prekonať Fučíka a Žilinčania tak boli stále v hre o vyrovnanie. Dve minúty pred koncom sa odhodlali počas presilovky o odvolanie brankára, michalovská obrana ale odolala a už v hre piatich proti šiestim gólom do prázdnej brány pečatil výsledok na 3:0 Matej Giľák.