Neuveriteľný obrat Michaloviec v závere piateho finále, Dukla si vybojovala prvý mečbal

Prvoligové finále Michaloviec s Martinom pokračovalo ďalším dramatickým zápasom na Zemplíne. Takmer 3500 divákov sledovalo duel s infarktovým vyvrcholením. Martin dokázal v druhej tretine využiť chyby súpera a dostal sa do dvojgólového vedenia. Dukla sa nevzdala, zvýšila na obrátkoch, no obetavá martinská defenzíva na čele s brankárom Bernátom dlho odolávala. Strelecké trápenie zlomil až necelých sedem minút pred treťou sirénou Novický. Kontaktný zásah nabudil aj tribnúny, ktoré pohnali domácich nielen k vyrovnaniu. Michalovce predviedli neskutočný finiš, v priebehu šiestich minút strelili štyri góly a vybojovali si prvý finálový mečbal. Michalovským hrdinom sa stal opäť Matej Giľák, ktorý rozhodol druhý zápas po sebe. Šiesty finálový súboj sa odohrá v stredu na ľade Martina.

 

Výsledok 5. kola finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Dukla Ingema Michalovce – HK Martin 4:2 (0:0, 0:2, 4:0)  STAV SÉRIE: 3:2

Góly: 54. Novický, 57. Mašlonka (Piatak), 59. Giľák (Valečko), 59. Mašlonka (Kolba, Piatak) – 31. Dírer (Oravec), 35. Pokrivčák. Strely: 38:33. Vylúčenia: 2:4 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Gavalier – Gajan st., Valko. Diváci: 3478.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Banovský, Dvurečensky – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Linet, Toma, Hamráček – Safaraleyev, Bojko, Róth – Gavrik, Cútt, Giľák.

Martin: Bernát – Tabaček, Šimon, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Piaty finálový sa začal mohutným náporom Michalovčanov, ktorí si ale opäť lámali zuby na pevnej obrane tímu spod Turca, ako aj na brankárovi Bernátovi. Ten odolal michalovskej presilovke pri vylúčení Pacalaja, ako aj šanciam Safaralejeva s Gavrikom po nej. Po zhruba desiatej minúte sa konečne osmelili aj hostia. Tí najskôr pohrozili štipľavými strelami Barta a Markoviča, a v poslednej minúte aj šancou Paulínyho, ktorému strelu do prázdnej brány zmaril hákovaním Chalupa.

Hostia ale nič z presilovej hry nevyťažili a po jej skončení sa znova začalo hľadanie kľúča od martinskej obrany. Dukla opäť tlačila. Najbližšie ku gólu bol Vladyslav Bojko, ktorého v nájazde ale parádne vychytal Bernát. V polovici zápasu prišiel šok. Dírer namieril od modrej presne pod lapačku Trenčana a hostia tak viedli 1:0. Ďalší šok prišiel o štyri minúty neskôr, keď Pokrivčák potrestal hrúbku michalovskej defenzívy a favorit prehrával 0:2!

Do tretej tretiny vstúpili Michalovčania presilovkou štyroch proti trom, ktorú Martinčania vďaka výdatnej pomoci Bernáta ustáli. Martinská defenzíva aj naďalej odolávala a HK mohol dokonca rozhodnúť. Strelu Paulínyho k žŕdke ale zastavil Trenčan betónom. Búšenie do obrany hostí pokračovala aj naďalej. Šesť minút pred koncom Pacalaj vyhodil puk iba na hokejku Novického, ktorý bombou konečne odklial čaro martinského brankára a zobudil michalovské tribúny. Tie hnali Duklu za vyrovnaním, ktorý učinil v 57. minúte Marek Mašlonka. Začínalo sa tak odznova. Dukla viac chcela a za jej aktivitu prišla odmena v podobe tretieho gólu Mateja Giľáka. Zdecimovaných hostí dorazil gólom do prázdnej bránky Marek Mašlonka. Michalovská Dukla Ingema tak zvíťazila 4:2 a v sérii vedie 3:2 na zápasy.